Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.10.2002, 22:44   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
audio i zawieszanie kompa

PO wlozeniu do napedu lg 32x plytki audio nastepuje zawieszenie ewentualnie zresetowanie kompa. Dzieje sie tak tylko przy plytach audio. Reszte plyt odczytuje normalnie. Po wlozeniu plytki audio do napedu uruchamia sie na pasku zadan odtwarzacz cd, po czym nastepuje zawieszenie sie komputera. odtwarzanie w Winampie powoduje takie same skutki.
Tak samo dzieje sie na drugim dysku z drugim systemem (obydwa win98 se). Nie wiem czy ASPI maja cos do tego, ale ja mam 4.60, czyli te ktore podobno sa najlepsze i bezproblemowe.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.10.2002, 22:54   #2
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: audio i zawieszanie kompa

Cytat:
Stef napisa***322;(a)
PO wlozeniu do napedu lg 32x plytki audio nastepuje zawieszenie ewentualnie zresetowanie kompa. Dzieje sie tak tylko przy plytach audio. Reszte plyt odczytuje normalnie. Po wlozeniu plytki audio do napedu uruchamia sie na pasku zadan odtwarzacz cd, po czym nastepuje zawieszenie sie komputera. odtwarzanie w Winampie powoduje takie same skutki.
Tak samo dzieje sie na drugim dysku z drugim systemem (obydwa win98 se). Nie wiem czy ASPI maja cos do tego, ale ja mam 4.60, czyli te ktore podobno sa najlepsze i bezproblemowe.
oryginały
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2002, 23:11   #3
Stef
Guru

Re: Re: audio i zawieszanie kompa

Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)

oryginały
ani oryginaly ani cdr'y
Stary 15.10.2002, 00:17   #4
/||\aster
Gość

Ja mialem to samo z Liteonem LTD-122, identyczny problem. Jedynie co pomoglo to zmiana systemu na WinXP, chyba niec nie wymyslisz.
Jezeli ktos ma jakis pomysl to od razu niech wykluczy opcje zasilania, bo ja zmienialem obudowe (wraz z zasilaczem) i dalej bylo to samo.
Pozdrawiam.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2002, 13:17   #5
Stef
Guru

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Ja mialem to samo z Liteonem LTD-122, identyczny problem. Jedynie co pomoglo to zmiana systemu na WinXP, chyba niec nie wymyslisz.
Jezeli ktos ma jakis pomysl to od razu niech wykluczy opcje zasilania, bo ja zmienialem obudowe (wraz z zasilaczem) i dalej bylo to samo.
Pozdrawiam.
Wczorajsze spostrzezenia.....
Wpadlem na taki sztanski pomysl, ze skoro komputer nie chce odtworzyc audio, to moze chociaz mp3 zrobi.....
zalanzcam cdexa najnowszego i.....
plytke fajnie wykrywa i ODTWARZA!!!! i nie zawiesza komputera.!!!
mowie, jaki *******
zalanczam znowu winampa oraz odtwarzacz i znowu to samo.
I co zauwazylem, po wlozeniu plytki audio nastepuje otwarcie standardowwego odtwarzacza windosowskiego i to on zawiesza komputer. Zawieszenie nastepuje nawet wtedy, gdy zadnej plytki nie ma w napedzie.
Stary 16.10.2002, 13:33   #6
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to zapodaj jakiegoś niezależnego playerka i na nim sprawdź / mozna też odinstalowac z windy tego jej playerka i moze next zainstaluj ponownie bo czasem takie głupawki pomagają/
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2002, 14:03   #7
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przejedź system Nort.WinDoctorem, każ automatycznie naprawić błędy i po sprawie
Stary 16.10.2002, 16:53   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przejedz windoctorem - tak!
automatyczne naprawianie bledow - NIE!! - on glupi jest i przypisuje brakujacym bibliotekom systemowym najblizsze im rozmiarem i data pliki - w moim przypadku byl to... sof2.exe... i h...j strzelil komputer - format c:
Stary 18.10.2002, 14:01   #9
Stef
Guru

Przejechalem go win doctorem i nic, dalej to samo. powoli zaczyna mnie to denerwowac, bo nie moge sobie nawet muzyczki normalnie posluchac.
A przy wieszaniu wyskakuje "niebieskie okienko" i tam pisze o jakims bledzie w urzadzeniu VxD czy cos takiego........ jak mi znowu zawiesi kompa to moze zapisze jak dokladnie tam jest napisane.
Aha, teraz mnie naszla taki pomysl, ze to moze jest zle zainstalowany jakis kodek do cd audio, bo skoro wiesza wszystkie playery takie jak winamp, standardowy odtwarzacz windowsowy i win. media player(nie najnowszy), to mzoe to wynika z tego i pzreinstalowanie windy cos zmieni?
co o tym myslicie?
Stary 18.10.2002, 14:22   #10
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Stef napisa***322;(a)
Przejechalem go win doctorem i nic, dalej to samo. powoli zaczyna mnie to denerwowac, bo nie moge sobie nawet muzyczki normalnie posluchac.
A przy wieszaniu wyskakuje "niebieskie okienko" i tam pisze o jakims bledzie w urzadzeniu VxD czy cos takiego........ jak mi znowu zawiesi kompa to moze zapisze jak dokladnie tam jest napisane.
Aha, teraz mnie naszla taki pomysl, ze to moze jest zle zainstalowany jakis kodek do cd audio, bo skoro wiesza wszystkie playery takie jak winamp, standardowy odtwarzacz windowsowy i win. media player(nie najnowszy), to mzoe to wynika z tego i pzreinstalowanie windy cos zmieni?
co o tym myslicie?
jesli tak, to wez force aspi, uruchom kiil, wywal wszystko przeresetuj, z tego samego force zainstaluj nowe aspi ( bedzie do wersji 4.10, a potem doinstaluj 4.60.Wyglada na to ,ze uszkodzily ci sie pliki sterownikow CD
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2002, 14:39   #11
Stef
Guru

Cytat:
bgn napisa***322;(a)

jesli tak, to wez force aspi, uruchom kiil, wywal wszystko przeresetuj, z tego samego force zainstaluj nowe aspi ( bedzie do wersji 4.10, a potem doinstaluj 4.60.Wyglada na to ,ze uszkodzily ci sie pliki sterownikow CD
tylko w tym problem ze kilka dni temu instalowalem aspi 4.60, bo jak zainstalowalem 4.71 to sie cos gryzlo, zrobilem kill aspi zainstalowalem te z force aspi.
nie wiem, sproboje jeszzce raz tak zrobic i pokombinowac jak mowisz. dzieki narazie . za chwilke ide dzialac.
Stary 18.10.2002, 15:15   #12
/||\aster
Gość

Mowie ci nic nie zrobisz, bedzie sie wieszal i tyle. Powiedz jaka masz plyte glowna?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2002, 09:29   #13
Stef
Guru

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Mowie ci nic nie zrobisz, bedzie sie wieszal i tyle. Powiedz jaka masz plyte glowna?
Winmax PV5 czy jakos tak...
chodzi na tym amd k6-2 350
Stary 24.10.2002, 14:27   #14
Stef
Guru

No i nc nie pomaga. zadne aspi, nic. Chyba jedynym rozwiazaniem bedzie inny system.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: