![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
audio i zawieszanie kompa
PO wlozeniu do napedu lg 32x plytki audio nastepuje zawieszenie ewentualnie zresetowanie kompa. Dzieje sie tak tylko przy plytach audio. Reszte plyt odczytuje normalnie. Po wlozeniu plytki audio do napedu uruchamia sie na pasku zadan odtwarzacz cd, po czym nastepuje zawieszenie sie komputera. odtwarzanie w Winampie powoduje takie same skutki.
Tak samo dzieje sie na drugim dysku z drugim systemem (obydwa win98 se). Nie wiem czy ASPI maja cos do tego, ale ja mam 4.60, czyli te ktore podobno sa najlepsze i bezproblemowe. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: audio i zawieszanie kompa
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
![]() |
Re: Re: audio i zawieszanie kompa
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Ja mialem to samo z Liteonem LTD-122, identyczny problem. Jedynie co pomoglo to zmiana systemu na WinXP, chyba niec nie wymyslisz.
Jezeli ktos ma jakis pomysl to od razu niech wykluczy opcje zasilania, bo ja zmienialem obudowe (wraz z zasilaczem) i dalej bylo to samo. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Wpadlem na taki sztanski pomysl, ze skoro komputer nie chce odtworzyc audio, to moze chociaz mp3 zrobi..... zalanzcam cdexa najnowszego i..... plytke fajnie wykrywa i ODTWARZA!!!! i nie zawiesza komputera.!!! mowie, jaki ******* zalanczam znowu winampa oraz odtwarzacz i znowu to samo. I co zauwazylem, po wlozeniu plytki audio nastepuje otwarcie standardowwego odtwarzacza windosowskiego i to on zawiesza komputer. Zawieszenie nastepuje nawet wtedy, gdy zadnej plytki nie ma w napedzie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
no to zapodaj jakiegoś niezależnego playerka i na nim sprawdź / mozna też odinstalowac z windy tego jej playerka i moze next zainstaluj ponownie bo czasem takie głupawki pomagają/
pozdro
![]() |
#7 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Przejedź system Nort.WinDoctorem, każ automatycznie naprawić błędy i po sprawie
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
przejedz windoctorem - tak!
automatyczne naprawianie bledow - NIE!! - on glupi jest i przypisuje brakujacym bibliotekom systemowym najblizsze im rozmiarem i data pliki - w moim przypadku byl to... sof2.exe... i h...j strzelil komputer - format c:
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
Przejechalem go win doctorem i nic, dalej to samo. powoli zaczyna mnie to denerwowac, bo nie moge sobie nawet muzyczki normalnie posluchac.
A przy wieszaniu wyskakuje "niebieskie okienko" i tam pisze o jakims bledzie w urzadzeniu VxD czy cos takiego........ jak mi znowu zawiesi kompa to moze zapisze jak dokladnie tam jest napisane. Aha, teraz mnie naszla taki pomysl, ze to moze jest zle zainstalowany jakis kodek do cd audio, bo skoro wiesza wszystkie playery takie jak winamp, standardowy odtwarzacz windowsowy i win. media player(nie najnowszy), to mzoe to wynika z tego i pzreinstalowanie windy cos zmieni? co o tym myslicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
jesli tak, to wez force aspi, uruchom kiil, wywal wszystko przeresetuj, z tego samego force zainstaluj nowe aspi ( bedzie do wersji 4.10, a potem doinstaluj 4.60.Wyglada na to ,ze uszkodzily ci sie pliki sterownikow CD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
![]() |
Cytat:
nie wiem, sproboje jeszzce raz tak zrobic i pokombinowac jak mowisz. dzieki narazie . za chwilke ide dzialac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Mowie ci nic nie zrobisz, bedzie sie wieszal i tyle. Powiedz jaka masz plyte glowna?
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
![]() |
Cytat:
chodzi na tym amd k6-2 350 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
![]() |
No i nc nie pomaga. zadne aspi, nic. Chyba jedynym rozwiazaniem bedzie inny system.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|