![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
<>ATI Radeon i TV-out - pytanie ???<>
mam radeona 9000 pro z tv-outem i podłączony tv
obraz na tv jest nieciekawy właściwie to chodzi mi tylko o puszczanie filmów i z tymi z polskim dubbingiem nie ma problemu - obraz jest ok gorzej jak trzeba podglądnąć napisy to już jest cieńko wogóle wyświetlanie czcionek, podpisów okien, napisów w filmach jest mocno niewyrażne nie pomagają regulacje z karty... nie wiem o co chodzi, macie jakiś pomysł, może inny program do ati (tv-tool jest tylko do nvidi)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Radeon 9000 posiada tylko jeden RAMDAC czytałam, że to może być problemem i zalecane jest wyświetlanie (przełączanie)obrazu tylko na jednym odbiorniku.
Pomaga też DivxG400, ale to raczej przy braku napisów (Radeon 9500) Maria
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
ten divx to raczej tylko do matroxa g400
![]() a jeżeli chodzi o obraz filmów to jest bdb tylko napisy są jakieś skwaszone dzięki spróbuję przełączyć obraz tylko na tv... może coś pomoże
![]() |
#4 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
Hmm..
Jesli normalnie wyswietla filmy i obraz jest OK to napewno nie jest to wina jednego RAMDAC'a. Stawialbym raczej na player'a, moze to on kshaczy obraz jak dodatkowo wyswietla napisy... Sprawdz na innych player'ach czy problem sie bedzie powtarzal...
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
może ten kabel jest do D...
![]() ale obraz pulpitu windows jest do D... i głównie napisy/podpisy są niewyraźne i z jakąś różową obówdką ![]()
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
można również użyć odtwarzacza BSPlayer Maria
![]() |
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
@ Lewap: A możesz coś więcej o tym problemie napisać? Wszystko prawidłowo ustawiłeś we właściwościach ? Theatre mode masz włączone ? Jakie napisy podczas oglądania są niewyraźne ( jakie rodzaj pliku ) ? Jakiego player'a używasz ? Z której stajni jest Twój Radeon ? Ja posiadam R9k i nie mam problemu z napisami do filmów. PS" Jak jest naprawdę tak bardzo źle, to może spróbuj player'a SubEdit." |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
![]() |
Cytat:
wogóle ten obraz jest jakaś kicha... taki niewyraźny, słabe kolory, różowa poświata w wielu miejscach... ![]() ale to dziwne jest bo jak włączę film to jest ok (na fullscreen w vplayerze) tylko się nie śmiejscie ![]() to na pewno nie przez kabel bo mam 2 i na obu to samo może jakbym to podłączył do tego philipsa 27" to by było lepiej ale nie chce mi się nosić puszki do drugiego pokoju a takiego kabla nie mam... nie wiem gdzie jest ta opcja theatre mode ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Opcja theatre mode jest w: właściwości/ ustawienia/ zaawansowane/ zakładka "nakładka". W jakimś topic'u opisywałem dokładnie, co i jak trzeba zrobić, aby uzyskać napisy .txt na TV. Jak nie znajdziesz tego topic'a, to daj znać. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
![]() |
włączyłem ten theatre mode i jak w kompie włączę vplayerem jakiś film na full screen i panscan to na tv widać bez panscan... ale widać
![]() tylko że napisy są na monitorze a na tv nie ![]() obraz jest dobry
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
PS" Spróbuj player'a SubEdit, jest lepszy (wg mnie) od innych, posiada wiele opcji, które naprawdę można wykorzystać. " |
|
![]() |
![]() |
|
|