![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Warcraft III i problem z LAN'em
Witam wszystkich, ostatnio nurtuje mnie pewien deprymujący problem. Otóż nakręciłem się niedawno na grę w warcrafta III przez LANA'a (lepiej późno niż wcale) i już napotkałem irytujący problem. Sądziłem, że sprawa będzie wyglądała podobnie jak w przypadku Diablo II, więc zadowolony odpaliłem grę, wybrałem local network... i nie wiem co dalej robić?!? Wiem, że to może się wydawać wyjątkowo prozaicznym kłopotem, ale nie mam zielonego pojęcia jak go rozwiązać. Przeszukałem tyle stronek i nic na ten temat nie znalazłem... Jak ktoś z Was wie jak to zrobić, to nich się odezwie. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jedna osoba stawia serwer, inni sie podpinaja. Gdy bedzie wystarczajaca ilosc graczy, host zaczyna gre. Ogolnie tak to wyglada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
twoja odpowiedź określa ogólny sposób na korzystanie z LAN'u, który jest mi już dobrze znany. Chodzi mi o to, "nie mam gdzie się podpiąć". Wiem, że powinna być gdzieś opcja wpisania numeru ip hosta, ale jej nie ma. I w tym właśnie tkwi mój problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Coz moge poradzic ... Sprawdz czy oby napewno osoba z twojej sieci zaklada gre (czy napewno jest z twojej sieci wewnetrznej i ja zaklada). Zainstaluj protokoly TCP IP na obu kompach (mozesz dorzucic jeszcze IPX tak dla pewnosci, ale watpie zeby gra go wymagala). Zobacz czy nie stoi miedzy wami firewall (glownie na kompie hostujacym). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
Cytat:
Jeśli jestescie np. w Seici okablowanej lub bezprzewodowej i nielaczycie sie P2P tylko przez AP to byc moze admin zablokował LAN, mozecie takze wejść w opcje/Gra i sprobować zmienić port przez ktory bedziesz sie laczył z innymi Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za rady...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
Pozatym zadnego wpisywania IP niema. Jesli wszystko jest OK to w "gra lokalna" bedziesz widział gre którą zrobił kolega. Tylko jego nazwę, nic wiecej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|