Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Warstwa antyodblaskowa na monitorze (https://forum.cdrinfo.pl/f5/warstwa-antyodblaskowa-monitorze-10755/)

Ormianin 23.09.2002 11:13

Re: Re: Warstwa antyodblaskowa na monitorze

Cytat:

BD napisa***322;(a)

no jak chesz zmyc do konca to moze uzyj tego samego plynu co juz ci zaszkodzil ...

o ile mi wiadomo nie ma mozliwosci nalozenia w domu takiej warstwy
bo to caly proces technologiczny i nie mozesz np wziasc puszki ze spayem i to zrobic sam

Co do nalozenia takiej warstwy to juz wiem, nawet w serwisie Samsunga proponuja wymiane kineskopu, ale to zbyt drogi proces, bowiem jest niemalze w cenie nowego monitora...

Skoro moj monitor jeszcze dziala i a czesciowo brak mu warstwy,wiec lepiej bedzie jak ta warstwe calkiem usune, wtedy mozna jakos pracowac...

preparat ktory zastosowalem do mycia kineskopu nie daje zadnych rezultatow, uzywalem roznych alkoholi, rozpuszczalnikow i plynow czyszczacych efekt jest marny... schodzi ale kiepsko i powoli, szorowac sie boje, moge porysowac szklo kineskopowe... tymczasem fundusze nie pozwalaja mi sie cieszyc nowym zakupem, wiec szukam alternatyw w tym przypadku warstwe musze zmyc

pozdrawiam:)

BD 23.09.2002 10:37

Re: Warstwa antyodblaskowa na monitorze

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Zabralem sie za porzadki domowe w sobote, wiecie jak wszedzie :)
Monitor byl juz na tyle paskudnie brudny ze postanowilem go przetrzec, zastosowalem jakis plyn do mycia okien z dodtakiem alkoholu, przetarlem szmatka.... zlazla mi czesciowo warstwa antyodblaskowa... siadlem i zaplakalem... moj monitor to Samsung SM 735 TF, fajny byl z niego monitor, ... ale jeszcze gra, tyle ze ktos poradzil mi aby ta warstwe antyodblaskowa zdrapac, zmyc, wtedy bez niej da sie pracowac i na owa sugestie zabralem sie do szorowania...
lecz nie wiem tak naprawde czym moge to skutecznie usunac, moze znacie sie na chemii jaka stosowac? A jesli istnieja takie plyny, ktore nakladaja taka warstwe na monitor?

no jak chesz zmyc do konca to moze uzyj tego samego plynu co juz ci zaszkodzil ...

o ile mi wiadomo nie ma mozliwosci nalozenia w domu takiej warstwy
bo to caly proces technologiczny i nie mozesz np wziasc puszki ze spayem i to zrobic sam

Ormianin 23.09.2002 07:55

Warstwa antyodblaskowa na monitorze

Zabralem sie za porzadki domowe w sobote, wiecie jak wszedzie :)
Monitor byl juz na tyle paskudnie brudny ze postanowilem go przetrzec, zastosowalem jakis plyn do mycia okien z dodtakiem alkoholu, przetarlem szmatka.... zlazla mi czesciowo warstwa antyodblaskowa... siadlem i zaplakalem... moj monitor to Samsung SM 735 TF, fajny byl z niego monitor, ... ale jeszcze gra, tyle ze ktos poradzil mi aby ta warstwe antyodblaskowa zdrapac, zmyc, wtedy bez niej da sie pracowac i na owa sugestie zabralem sie do szorowania...
lecz nie wiem tak naprawde czym moge to skutecznie usunac, moze znacie sie na chemii jaka stosowac? A jesli istnieja takie plyny, ktore nakladaja taka warstwe na monitor?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22.