![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2013
![]() |
1. Zawsze chłodzę Turbinę zanim zgaszę silnik.
2. Nigdy nie kręcę powyżej 2 tyś obrotów na zimnym oleju. @18. Też lubię czytać, chociażby etykietkę szamponu gdy nic innego nie ma pod ręką, wszak człowiek wtedy najbardziej skupiony ![]() ![]()
"I wyszedłeś, jasny synku, z czarną bronią w noc, i poczułeś, jak się jeży w dźwięku minut - zło. Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką. Czy to była kula, synku, czy to serce pękło ?" K.K. Baczyński Kochają za kłamstwa, nienawidzą za prawdę. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Turbinie nie chodzi, żeby ją chłodzić. Praca silnika jest jej potrzebna, żeby miała ciśnienie oleju przed wyhamowaniem obrotów - to trwa chwilę, np. w zupełności wystarczy wjazd do garażu.
Z przyzwyczajeń, to oddycham i piję piwo. Ale nie uważam tych przyzwyczajeń za dziwne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Wystarczy kupić sobie przyzwoity samochód, który nie wyłączy silnika póki turbina się nie zatrzyma.
![]() Z przyzwyczajeń - weekend bez grilla uznaję za stracony.
![]() |
![]() |
#19 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Nareszcie wiem jakie mam dziwne przyzwyczajenie, robię dzisiaj drugie pranie, lubię mieć wszystko czyste, czy to ciuchy do chodzenia, czy szmaty do roboty, lub gnicia w domu.
![]() Mam jeszcze takie dziwne dla faceta przyzwyczajenie, że nie założę ciuchów z dnia poprzedniego, jak się umyję, wyjątkiem są spodnie typu dzinsy, czy bojówki, bo te można ze 3 razy założyć, szczególnie, że po powrocie do domu wskakuję natychmiast w drechy. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 25.01.2014 o godz. 19:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2013
![]() |
Dla mnie oczywistym jest że nie gasi się silnika na wysokich obrotach, w większości wypadków nie "chłodzę" dłużej niż kilka sekund, prawda, wszak łożyskowanie olejowe.
W przypadku długiej, ciężkiej pracy turbina też potrafi się zagrzać, zmiany temperatury (zwłaszcza nagłe) nie wpływają pozytywnie na żywotność, i nie koniecznie mówię tu o turbinkach montowanych w silniczkach w samochodzikach. Popłynąłem kiedyś na turbine 3k, może stąd teraz ten szacunek doń ![]() Z przyzwyczajenia to chodzę w niedziele do kościoła ![]()
"I wyszedłeś, jasny synku, z czarną bronią w noc, i poczułeś, jak się jeży w dźwięku minut - zło. Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką. Czy to była kula, synku, czy to serce pękło ?" K.K. Baczyński Kochają za kłamstwa, nienawidzą za prawdę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() |
Ja lubie czytac to chyba najdziwniejsze w dzisiejszych czasach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
dziwnie przyzwyczaiłem się do picia...
![]()
![]() |
#24 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() |
Tak dziwnie jak się wieczorem piwka nie wypije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodam jeszcze kilka.
Herbata. Na wieczór (zwłaszcza w jesień i w zimie) wypijam od 5 do 10 herbat jedna po drugiej. Obowiązkowo słodzone i gorące. Może to niezdrowe ale już się przyzwyczaiłem ![]() Potrafię zapamiętać bardzo skomplikowane kody, hasła (pamiętam CDKEYe do wszystkich Windowsów od XP i Office!), kody do WiFi, teksty piosenek (mogę odtworzyć sobie całą płytę ulubionego wykonawcy w głowie łącznie z podkładem). Natomiast potrafię zjeść obiad i na drugi dzień nie pamiętać co jadłem, lub nawet zapomnieć co było na lekcjach w szkole po wyjściu z niej:\. Nigdy nie miałem problemów z szybkim zapisywaniem dyktowanego tekstu, gdyż mam w głowie rodzaj pamięci RAM. Mianowicie gdy słyszę tekst, i ktoś kończy wypowiedź to mam ją zapisaną w tej pamięci, zapisuję całą do zeszytu i pamieć się "czyści" automatycznie (nie wiem czy to dziwne, ale większość osób które znam ma z tym problem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po skorzystaniu z wc zawsze myję dłonie xD.
![]() |
![]() |
#28 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
dziwak
![]()
![]() |
#29 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dziwne Pingi ! | frog | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 12.10.2007 08:57 |
Dziwne zachowanie DVD... | RafałR | Napędy optyczne DVD | 11 | 27.06.2005 11:47 |
dziwne zachowanie nagrywarki | marlow27 | Napędy optyczne CD | 3 | 02.02.2004 16:35 |
LG 8320b dziwne | Paazik | Napędy optyczne CD | 11 | 03.10.2003 15:51 |
Dziwne skoki na nagranej plycie | sebek_ps2 | Napędy optyczne CD | 2 | 23.10.2002 22:07 |