![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Może odinstalowywałeś jakąś gierke i coś zostało??? Nic innego nie przychodzi mi do głowy :nie: |
Cytat:
zaraz zobacze tylko teraz przewalam film na dysk |
Cytat:
nawet rejestr dokladnie przemaglowalem recznie :( a reinstalka nie wchodzi w rachube ani format D - tez :) |
Moze warto przeskanowac dysk jakims programem typu EasyCleaner, albo i nawet bardziej zaawansowanym.
|
Re
:klotnia: O ile mi wiadomo zakładanie partycji pożera miejsce na dysku.
Zależnie od systemu plików FAT32 lub NTFS tracisz na klastrach. Ale pono producenci twierdzą że 1MB=1000Kb. W rzeczywistości 1MB=1024KB.Jeżeli przeliczymy pojemność dysku na podstawie założenia producenta 1MB=1000KB to wynika stąd co następuje: 60GB=60.000.000.000 Bajtów.Zatem z samego założenia widać że żeczywista pojemność dysku jest mniejsza od deklarowanej.Choć stosunkowo nie wiele. 1Kb=1024b 1MB=1000Kb=1.024.000b 1Gb=1000Mb=1.024.000.000b 60Gb=60.000Mb=60x1.024.000.000b=61.440.000.000b Zatem rużnica już na starcie wynosi - 1.440.000.000b dla dysku 60GB :klnie: (( :buu: :wsciekly: |
Cytat:
i juz w tych partycjach wcielo mi |
Turboni
a mnie dziwi to strasznie... osoba ktora ma 2,276 postow... chociaz fakt ze jest od lutego roku 2004... i nie wie takich podstaw... nie chce Tu nikogo obrazic... ale no bez jaj... tyle wpisow i taka data logowania... to wedlug mnie no to geniusz... a Tutaj takie pytania... bez obrazy ale to smieszne... az wstyd... :| |
Cytat:
ok wiec co proponujesz - nie uraziles mnie :) wiecej siedze poprostu w dziale dvd a to ostatnio zauwazylem i juz zrobilem to co mi przychodzilo do glowy wiec chce sie jeszcze poradzic co dalej :> |
Re
Spróbuj programem Partition Magic.Pono potrafi odzyskać nieco miejsca.
Nie próbowałem.Słyszałem od osób które próbowały.Nara :cool: |
Skleroza :) Czy ja juz pisalem, zeby przeskanowac dysk EasyCleanerem albo SystemMechaniciem ???
Wywala zbedne pliki i jak juz - to moze odzyskasz cenne miejsce. |
cenne to ono moze nie jest ale 5Gb nie chodzi piechota :)
|
a nie masz czasami "norton unErase wizard"??
bo jesli masz to nawet jesli cos usuniesz z kosza to bedziesz jeszcze musial usunac z nortona. |
problem ze znikającym miejscem na dysku.
Historia partycji (System Volume Information) Każda partycja to posiada. Zobaczeć można ten folder po przez Nero (on widzi wszystkie pliki) Usunąć z niego wszystkie foldery z liczbami oprucz najwiękrzej (bo jest używany). W tych folderach moożna znaleść wszysko. Począwszy od kopi plików exe skączywsz na całych programach. Jeden wielki śmietnik (na każdej partycji) Na partycji NTSC nir da się go usuwać. Windows XP |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53. |