![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
![]()
Witam i pytam
Jestem laikiem i nie wiej jaki i dlaczego. Pytanie dość banalne. Chciałbym kupić nagrywarkę i chciałbym sie poradzić co kupić jaki model - czy to ważne że kompatybilny z safe diskiem czy nie. Widze że koledzy na forum są bardziej wtajemniczeni i mogą pomóc. Nie wiem czy te nagrywarki mogą przegrywać zabezpieczone płyty czy nie. Pomóżcie i doradźcie. Z góry dzięki Łukasz |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Powiem stanowczo to co zawsze: Bierz LiteOn'a 52246S albo 52327S albo jakiegokolwiek innego LiteOn'a. A dlaczego polecam Ci LiteOn'a
![]() Bo: 1. Jest tani 2. Jest bardzo dobry 3. Skopiuje ci prawie każde zabezpieczenie 4. Ma dobrą korekcje błędów Bierz LiteOn'a tylko z końcową literką "S" lub w ostateczności "K" Jak masz jakieś pytanie to wal na maila (patryk@rybnet.pl) lub na gg: 1069054 Ostatnio zmieniany przez kizio : 20.11.2003 o godz. 11:58 Powód: maly blad |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
jeszcze jedno pytanko
[QUOTE=kizio]Powiem stanowczo to co zawsze: Bierz LiteOn'a 52246S albo 52327S albo jakiegokolwiek innego LiteOn'a. A dlaczego polecam Ci LiteOn'a
![]() Bo: 1. Jest tani 2. Jest bardzo dobry 3. Skopiuje ci prawie każde zabezpieczenie Jeżeli chodzi o koszty to nie mam ograniczeń. Ciekaw jestem jak to ... większość nagrywarek przegra płytę z zabezpieczeniami .. tzn że robi 100% kopię działającą czy i tak trzeba mieć cracka a nagrywarka tylko umożliwia przegranie płyty ?? Pozdrawiam Łukasz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Witam!
Na forum są i koledzy, jest też wyszukiwareczka...polecam...dużo było o wyborach, ale sam coś dopowiem... Czy to ważne czy kompatybilna z SafeDiskiem? ![]() ![]() Polecam LG może być ta najnowsza 52/32/52 ![]() ![]() Pozdro
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
liste kompatybilnosci nagrywarek z zabezpieczeniami znajdzies na stronach producentow softu do kopionia - alkohola i clone (oraz w helpach tych programow)
teraz kazda praktycznie nagrywarka kopiuje prawie wszystko... ja bym bral liteona ze wzgledu na stosunek jakosc/cena - jak padnie to kupisz nowy i po krzyku (nie jak plextor - CI to z cena przegieli...),teac obecnie spadl z jakoscia (teraz to oem asusa), tdk to liteon w innym opakowaniu, a drozszy... jak bedziesz mial pare konkretnych modeli do wyboru to popatrz w wyszukiwarke - jakie ludzie maja problemy, jakie sa ogranicznie danego sprzetu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to zalezy od uzytego softu, jego ustawien, i rodzaju zabezpieczenia
czy liteon czy plextor - prawie wszystko skopiujesz starsze nagrywarki maja juz wieksze problemy co do kosztow - 200 a 600 pln nie robi Ci roznicy? za nowego plexa masz trzy liteony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Lg
![]() |
#9 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Polecam litka 52246S - ja nie mam problemow.Przegrywa wszystko. Dziala jak przecinak!
![]() |
#10 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Najlepiej kup sobie LG GCE8525(52x,32x,52x).
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
No nie noo...
Znów to samo... Pozdro ![]() PS. Wybierz LiteON'a ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Litek, a ze wzgledu na to ze jest praktycznie niezniszczalny 8)
jesli cos ci nie tak pojdzie podczas wgrywania nowego biosa to masz baaardzo duze szanse na odratowanie napedu ![]() nie wiem jak to wyglada w przypadku LG, Teaca czy innych, ale mysle ze Litek (jak i jego OEMy) pod tym wzgledem rzadzi ![]()
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a ja radze kupic sobie okulary i:
przeczytac nazwe dzialu - to nie jest cdr tylko offtpoic - takie pytanie jak twoje idealnie pasuje do opisu dzialu cdr spojzec na pierwsza strone dzialu cdr - tam masz w co najmniej jedna taka dyskusje - w kazdej jest to samo - bo w ciagu tygodnia nic sie nie zmieni - zwlaszcza ze jest juz lekka stagnacja na rynku - i poczytaj tam bo tak to i tak ci kazdy/prawie kazdy poleci to co ma - bo w tej chwili zadkoscia sa problematyczne nagrywarki
![]() |
![]() |
|
|