![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 | |||||||||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz.. sporo tego, co napisałeś, do Wrocławia też pasuje jak ulał
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry przykład to fragment (dla znających miasto) od skrzyżowania Żmigrodzkiej z Kasprowicza - jadąc w stronę miasta - do skrzyżowania Św. Wincentego z Chrobrego. Nasrali tam za przeproszeniem tyle świateł, że na odcinku niecałego półtora kilometra jest ich.. 9. Oczywiście są idealnie ze sobą niezsynchronizowane (co jest już swego rodzaju sztuką - gdyby tu wrzucić jakiś program losowo generujący, to przynajmniej niektóre by się zgrały). Mój rekord to stanie na 8... (i obawiam się, że zostanie jeszcze poprawiony). Światła we Wrocławiu to rzeczywista tragedia. Ludzie je projektujący nie mają bladego pojęcia jak to zrobić i w ogromnym stopniu przyczyniają się tym do pogorszenia przejezdności w mieście. Cytat:
![]() Natomiast nie potwierdzę zdania o wlepianiu mandatów. We Wrocławiu nikomu to nie grozi, bo straży miejskiej ani policji po prostu nie ma. Tzn. widuje się ich, ale w takiej samej roli, jak wszystkich innych użytkowników ruchu, łamiących jak wszyscy przepisy. Natomiast poza tym nie robią oni całkowicie i kompletnie nic. Efektem tego jest całkowite lekceważenie wszelkich przepisów, zaczynając od parkowania, kończąc na jeżdżeniu na czerwonym świetle (nagminne wszędzie, na każdym skrzyżowaniu, o każdej porze dnia i nocy). Najgorsze jest tu w sumie to parkowanie (już jazda na czerwonych światłach przestaje mi przeszkadzać (chociaż sam tego nie robię), bo jest to często jedyna możliwość chociaż częściowego rozładowania skrzyżowań z głupio (tu czyt. za krótko) ustawioną sygnalizacją)) - mniejsi lub więksi durnie parkują w każdy możliwy sposób, zastawiając wszystko, co da się zastawić. Czasami po prostu ręcę opadają widząc, co kolejny geniusz wymyśli całkowicie nie licząc się z innymi. To smutne i z przykrością na to patrzę, mimo że mnie osobiście specjalnie nie dotyka (najgorsze jest to w okolicach rynku, gdzie na szczęście rzadko przebywam, jeszcze rzadziej chodzę). Ale współczuję osobom niepełnosprawnym, czy tym bardziej na wózkach (z wózkami). Oni często po prostu nie mają możliwości normalnego przemieszczania się. Cytat:
Czy stadion jest potrzebny nie wiem, w sumie czemu nie. Na pewno jednak na chwilę obecną jest tyle innych, zdecydowanie ważniejzych rzeczy do zrobienia, że wydaje mi się to złym ustalaniem priorytetów. Cytat:
Najlepszym przykładem jest dla mnie 144 - jedna z ważniejszych linii w mieście. Na drugim przystanku po zajezdni, do którego jest tylko ok. 500 m prostej (nigdy nie zakorkowanej, bo tu mało samochodów jeździ) drogi, przez kilka miesięcy ani razu nie widziałem puntkualnie przyjeżdżającego autobusu, a często spóździenia sięgały 40 minut. Drugi też fajny przykład to 1 - z kolei najlepsze (a dla niektórych jedyne) połączenie Karłowic z Biskupinem i generalnie Placem Grunwaldzkim. Może lekko pomylę się tutaj z liczbami, ale mniej więcej przez ostatnie 3 lata, 2 i pół roku linia była zawieszona. Na szczęście ja zdążyłem skończyć studia (zawsze korzystałem z tego tramwaju), bo pamiętam, jak zapchany bywał alternatywny autobus (inna trasa, ale na upartego mogłem z niej korzystać) - teraz, jak pozostał pewnie jedynym środkiem transportu, trudno mi to sobie wyobrazić. Cytat:
Cytat:
Dobra, wylałem się z siebie żale, mogę wracać do zajęć ![]() Cytat:
Wiesz.. jak mam remont w domu, to nie zapraszam do niego gości. Staram się najpierw skończyć, a przynajmniej doprowadzić do stanu, w którym można bezpiecznie i wygodnie w nim przebywać.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 14.05.2009 o godz. 18:45 Powód: ppp |
|||||||||
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |