![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | ||||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możemy chyba znacznie rozszerzyć naszą modlitwę:
Płacimy podatki od podatków. Nawet pięć razy http://www.money.pl/podatki/wiadomos...8751.html?p=mt Kilka ciekawszych fragmentów: Cytat:
Cytat:
W sumie to ostatnio nawet się nad podobnym tematem zastanawiałem myśląc o wynajmnie mieszkania i płaceniu za to podatków. Przypomniałem sobie, ile już wcześniej tego podatku trzeba było zapłacić: - zarobić pieniądze - podatek dochodowy i inne - kupić mieszkanie - od groma różnych podatków i opłat - urządzić mieszkanie - remonty VAT - kupno mebli itp. - VAT - transport w tym wszystkim - ponad 65% różnych podatków - później wynajem - samo umieszczenie ogłoszenia to znowu VAT - w końcu jakieś opłaty z wynajmu - podatek od dochodu (znowu!) - wpłata reszty (resztki..) na konto - podatek Belki.. Szczerze mówiąc to ręce opadają.. Oczywiście jak za to, co jakimś cudem zostaje chciałbym jeszcze coś kupić to kolejny podatek w zależności od tego, co to będzie. Jeden z komentarzy: Cytat:
I problem nie jest nawet w samej wysokości podatków, ale tego, co jako obywatele kraju otrzymujemy w zamian. To jednak już temat na inną rozmowę.. Z tematów związanych polecam jeszcze artykuł na temat cen benzyny: W wakacje zapłacimy więcej za tankowanie http://www.money.pl/gospodarka/wiado...8446.html?p=mt Nad tym również często się zastanawiam i przyznaję, że jak przejeżdżam obok stacji to zaczynam mieć jakieś nerwowe odruchy. Wczoraj na Statoil widziałem 95 po 4,54... Jeden komentarz: Cytat:
Szczerze mówiąc to zaczynam się na poważnie zastanawiać nad instalacją gazową. I to nawet nie z powodu, że nie stać mnie na benzynę. Ale po prostu chyba zaczynam mieć dosyć zwykłego bycia okradanym. Oczywiście odbywa się to w świetle prawa, ale to tylko ubieranie w ładne słówka czegoś, co takim nie jest. Przyszła mi taka refleksja, czy gdyby ktoś mnie regularnie od kilku lat okradał, to czy godziłbym się na to i nic z tym nie robił? Nie. A przecież alternatywa jest. Co prawda nigdy nie byłem wielkim zwolennikiem gazu, ale chyba w takiej sytuacji innego wyjścia nie ma. No oczywiście można dalej zostawiać 70% podatków na stacjach i liczyć na to, że w nagrodę zbudują nam więcej (płatnych..) autostrad. Ale chyba taki naiwny to już nie jestem..
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |