Cytat:
Napisany przez onimusza666
Policja jaka jest każdy wie  ale co to za rodzice  Ja nie wiem o czym można myśleć prowadząc samochód  o dojechaniu szczęśliwie do celu , czy o d...Maryny  Blokady pod pedał gazu pozakładać tym co za szybko jeżdżą ,a rodzicom d... za narażenie na utratę życia lub zdrowia. 
|
Nie wiem, na podstawie czego wyciągasz takie wnioski? Bez przesady.
Facet zwyczajnie nie zauważył znaku, co się zdarza, bo natura ludzka ułomna jest. Nie pędził na złamanie karku. Sytuacja faktycznie niebezpieczna i mieli dużo szczęścia, że nic tam się nie stało.
A przyczyny? Może rzeczywiście wracali z pogrzebu kogoś bardzo bliskiego, a wtedy bywa trudno się skupić na bieżącej sytuacji....wiem, może kierować powinna druga osoba....ale to najczęściej sobie uświadamiasz po fakcie. Może jeszcze sam nie miałeś takiej sytuacji.
Zapewniam cię, że kierowca po tym zdarzeniu miał co najmniej mokro w gaciach, a policjanci mu jeszcze dołożyli. W myśl przepisów słusznie.
Sytuacje tak na drodze, jak i w życiu bywają różne, a spotkanie z policjantem nie zawsze musi się wiązać z mandatem. Kary finansowe to nie jedyny środek poprawiający bezpieczeństwo na drogach.
Ostatnio jednak doprecyzowuje się przepisy tak, żeby nawet policjant nie miał możliwości manewru karą.