![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sobrus - dostałeś kiedykolwiek? Dzieci raczej nie obrywały... ja nie pamiętam żadnych bójek z ZOMOwcami na osiedlu.
Mi starzy opowiadali, że po łbach dostawali tylko ci, którzy wszczynali zadymy. Jak ktoś nie fikał, to nie oberwał. Może jak dzisiejsza młodzież szwędająca się, niszcząca przystanki, malująca elewacje budynków dostałaby pałą po łbie, może by nie było strach przejść wieczorem ulicą. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zależy gdzie - w Gdańsku obrywały. Sam byłem aresztowany i obity za chodzenie po ulicy (konkretnie - wracałem do domu z Jarmarku Dominikańskiego).
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
@sobrus Ty i edu powinniscie byc nauczycielami survivalu. Przezyc bez pralki, jedzenia i innych udogodnien potrafia nieliczni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
![]() ![]() |
Kto chodzi na imprezy elementu wywrotowego powinien sie z tym liczyc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
![]() ![]() |
Kiedys palami, teraz subtelniej niszczy sie wywrotowcow.
Zaden twor panstwowy nie lubi, jak ktos dziala na jego niekorzysc. Psychiczni milicjanci byli, jak i sa psychiczni policjanci odrodzonej, 'demokratycznej' Rzeczypospolitej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
W stanie wojennym miałem 20 lat, więc idealnie na to, żeby obrywać. Bywało, że byłem legitymowany jak nie zdążyłem przed godziną milicyjną do domu. NIGDY NIE DOSTAŁEM! Żaden z moich kolegów, przyjaciół też nie. Kto zasłużył ten dostał
![]()
![]() |
#8 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Cytat:
i ciuchy były do wyrzucenia ![]() to było w 1983 któregoś 13-tego, czyli tradycyjna zadymiarska miesięcznica stanu wojennego ![]() pamiętam, że kilka dni zmywałem tę niebieską wodę z ręki, do dziś nie wiem co to było za paskudztwo ![]() rzecz działa sie oczywiście w NH.
![]() |
![]() |
#9 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiecie nie każdy kto ma mniej niż 30lat musi automatycznie od razu widzieć PRL przez różowe okulary - bo był wtedy mały...
Co z tego że dzieci sie nie czepiali? ... ale dorosłych owszem i Ojciec ze starszym bratem (wtedy małym chłopcem) bał sie wieczorem do domu wracać komunikacją publiczną. Banana do czego zmierzasz? Owszem, jak człowiek kombinował to miał. Miałem w domu pralkę, miałem telewizor , nawet dwa. Głodem nie przymierałem. Miałem rower , brat jeździł sobie na motorynce .... Ale co z tego? Ale to ze opony do motorynki trzeba było załatwiać za papier toaletowy bo w "Predomie" nie było (były za to w garażu pracownika tegoż sklepu) chyba nie jest normalny... Teraz mam w domu "zachodnie" 4 samochody, 4 komputery, ze 3 pralki, 3 lodówki (i 2 zarażarki) a telewizorów kilka sztuk wala mi sie na strychu ... wszystko co potrzebuje moge kupić w sklepie, a po ulicach nie jeżdżą czołgi. I głodem też nie przymieram o dziwo. Spójrzmy prawdzie w oczy za komuny było do dupy i nieważne czy sie ma dziś 10 lat czy 60 - to jest fakt. Nie musze byc historykiem wystarczy, że zapytam rodziców. A że to co teraz mamy to jeszcze zupełnie nie to co powinno być - to zupełnie inna sprawa. Bo Polaka po studiach powinno być stać na samochód NOWY, a mieszkanie nieco wcześniej niż na starość (albo kredyt na całe życie). I za służbę zdrowia powinno sie płacić raz a nie dwa (raz haracz na państwową, i raz prywatnemu jak sie zachoruje - bo na państwową liczyć nie można) Ostatnio zmieniany przez sobrus : 13.09.2010 o godz. 14:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Tamten system jako system nie wiele się różnił od dzisiejszego de-fakto-kto był u koryta to się obławiał
![]() ![]() A frazesy były prawie takie same jak dziś Zjednoczona Europa=RWPG ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za PRLu się sprzęty kombinowało, nie kupowało. Taka różnica między socjalizmem a kapitalizmem w praktyce.
Pamiętam kilometrowe kolejki po papier toaletowy, jak byłem wyrzucany z kolejki po kawę (dzieci przecież kawy nie piją), jak stojąc za margaryną widziałem śmierć faceta - wynik kolejkowej bójki - popchnięcia, przewrócenia się, wyrżnięcia głową w krawężnik. Pamiętam mojego ojca, który przez 3 dni stał w kolejce po encyklopedię PWN. Socjalizm - nie, dziękuję. ----------------------- Tak z innej beczki. Jak twierdzą eksperci AleX69 tupolewa mogły strącić ptaki lub muchy. Takiej hipotezy jeszcze nie słyszałem, ale niech będzie. Ja nie o tym. Ale też o Rosji - państwie prawa i demokracji, któremu nasz rząd ufa bezgranicznie i chełpi się wspaniałą współpracą. Na szczęście zaufania naszego rządu nie podziela nawet UE, chcąc blokować kontrakt gazowy, jako jednostronnie korzystny dla Rosjan. Ale to również nie o tym. Demokracja rosyjska nie jedno ma imię. A metody walki z niepokorną opozycją wiele odcieni i obliczy. Niekoniecznie trzeba zabijać, fabrykować fałszywe zarzuty, można też, na początek, używać łagodniejszych środków perswazji - zwłaszcza jak ma się do pomocy dużą amerykańską firmę. Microsoft uwikłany w walkę z opozycją w Rosji Czy w Polsce można użyć podobnych środków w walce z opozycją?
![]() |
#12 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Gdyby socjalizm dotrwal do dzisiejszych czasow to bym sie chyba pocial... Zalatwianie zalatwianiem, ale pralka czy kuchenka to nie towar zza wielkiej wody, o ktory ponoc bylo wybitnie ciezko. Imperialistycznym uzytkownikom iPhone'ow powiedziano by stanowcze "nie", a wtedy trzeba by juz powaznie myslec o paszporcie :-P...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
![]() ![]() |
@sobrus czego sie bali? Ze MO ich na komisariat zabierze? Pytam powaznie.
Jak sie chcialo fanaberii, to wokol nich sie kombinowalo-teraz jest tak samo. Bylo do dupy, bo ludziom sie w dupach poprzewracalo jak slyszeli opowiesci jak to na zachodzie jest wspaniale i widzieli pachnace dewizy od zarobkowiczow, jakim kosztem byly one okupione tego sie nie wspomni. Gdzie i kiedy teraz sa strajki gdy za malo miesa w zupie jest? A przepraszam, teraz kapitalista nie daje jesc robolom. @czary2mary wez skale rozbieznosci bogactwa 'aparatczykow' a obecnych rzadzacych. @Kogoro jak byli kretyni co wykupowali ponad miare, to nie ma sie co dziwic ze byly braki; wtedy wszyscy ludzie mieli pieniadze i co kupic, teraz niewielu ma pieniadze stad latwiej o wiele rzeczy. Ile razy bylo tak, ze kupowane bylo ile sie da zelazek przykladowo, by pozniej je wymieniac? Skargi z ksiag zazalen o tym wspominaja niejednokrotnie. @M@X jezeli swiecidelka sa dla Ciebie najwazniejsze, pierwszy bym poszedl do szefa wydzialu ds paszportow z petycja bys dostal paszport w jedna strone. Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 13.09.2010 o godz. 15:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Mnie wezwali z rodzicami bo nie pełnoletni byłem .
I pytali czemu tyle różnych dużych przesyłek ze Szwecji dostaje (akurat wtedy z tam tego kierunku były transporty farby i papieru do ulotek) A Ja wysyłałem dużo próśb o prospekty do Volvo i Saaba a oni przysyłali to się w szkole wymienialiśmy. Po tym rodzice mi zabronili hi he ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No jakieś 90% społeczeństwa było zatem kretynami. fajnie. W sumie ciężko czytać takie bzdury jakie wypisujesz i z nich nie kpić. Mogę tylko zapytać: Ile razy w ostatnich 5 latach: - zmieniałeś / modernizowałeś komputer - zmieniałeś komórkę - DVD / TV - AGD Ile z tym tygodniu zjadłeś mięsa oraz innych produktów rolnych wysoko przetworzonych? Nie muszę zgadywać, ale na bazie tych pytań, na odpowiedzi nie oczekuję, mogę przypuszczać, iż wszystkie zarzuty Twoje względem tych osób świadczą o hipokryzji. Szkoda nawet z takimi bzdurami polemizować.
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |