![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zarzuty dla policjanta, który w Święto Niepodległości kopał demonstranta--
--no a myślałem że sprawę uciszono i zamieciono pod dywan. Zarzut przekroczenia uprawnień i naruszenia nietykalności postawiła stołeczna prokuratura policjantowi, który kopał demonstranta podczas zajść w Święto Niepodległości 11 listopada 2011 r. http://niezalezna.pl/30662-sa-zarzut...yjnego-sadysty |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
Komentarze Pelikanów lepsze:
Cytat:
![]() Cytat:
Policja za mało sił przygotowała, na gorąco ściągali posiłki z okolicy. To byli niedoświadczeni policjanci, którzy pękli psychicznie i też nie wiedzieli że biorący udział w demonstracjach nagrywają, aktywnie korzystają z Internetu etc |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
Na razie jest to tylko zarzut który dopiero przewód sądowy zweryfikuje -ale w PL prawo stosuje się wybiórczo więc umorzą na 99% (niska szkodliwość społeczna,dobra opinia ,funkcjonariusz publiczny stres ,pomroczność półjasna itp itd)co nie zmienia tego że złamał rażąco ten funkcjonariusz wszystkie procedury i przepisy dotyczące użycia przymusu bezpośredniego i użycia siły wobec obywatela i spokojnie można by było go sądzić jak bandytę za rozbój i napad-takie są jasne przepisy i nic tu Twoje przekonanie nie ma do rzeczy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
@Edek,
przecież o. Rydzyk sam nie chce tej koncesji. No weź pomyśl... Wziąłby - to kończy się hipsterka i jest mejnstrim wśród kilkuset innych programów na multipleksie, fuj co za słowo. I jeszcze kasę trzeba płacić, co jest sprzeczne z dogmatem. Nie weźmie - to underground, oblężenie, olaboga bij Moskala. I trzepiemy babcie na dek. SAT. A jak będzie trzeba wziąć koncesje, to i tak się załatwi. @sobrus Pelikanie, ja nie jestem Lemingiem, ja jestem z Głuptaków Błękitnonogich, więc nie do mnie te zarzuty (piękne zarzuty!) Na temat PO miałem jasność od czasów Trzech Tenorów i zdania nie zmieniłem, ani nawet nic nowego nie dowiedziałem się. ![]() Ostatnio zmieniany przez BananowaPrawica : 05.07.2012 o godz. 11:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Forumator
Cytat:
Za mało mam informacji. Niestety niektóre formacje policyjne muszą działać bardzo brutalnie. Czasem nie jest to uzasadnione, wtedy należy znaleźć się winnych, ale niekoniecznie musi to być policjant - spuszczony ze smyczy pies, ale dowódca, który wydał określone rozkazy. Obchody od strony zabezpieczenia policyjnego (strategia) były przygotowane fatalnie, winę za to ponoszą policyjni decydenci. Może nie tylko oni. Będę jednak bronił policjanta, którego rozkazów nie znam, nic nie wiem także o jego "ofierze" (jej zachowaniu, etc.) Działanie policjanta było brutalne, ale może oznaczać wiele rzeczy. Niestety zachowanie i wypowiedzi ofiary wzbudzają we mnie różne podejrzenia. --------------------------- Ta informacja jest intrygująca. Narodowemu Centrum Badań Jądrowych grozi upadłość? "Skandal na skalę światową" Warto zwrócić uwagę na fragment: Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Zamaskowany
Cytat:
- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Forumator
Cytat:
Nie jestem przekonany, czy on złamał prawo. Mam na względzie również praktykę policyjną (czyli działania na granicy prawa). Wydaje mi się, że wiele zależy od otrzymanych rozkazów i zidentyfikowanego (trafnie lub nie) stopnia zagrożenia (uzbrojony bandyta?). A może masz rację - i on faktycznie drastycznie złamał procedury. Po prostu twierdzę, że za mało wiem na ten temat, by jednoznacznie wydać osąd. Doświadczenie nauczyło mnie, że "prawda ekranu" to niekoniecznie fakty.
![]() |
![]() |
#9 |
Zamaskowany
A ja zauważyłem
![]() 1.WSIowe media nie widziały sprawy przez 2-3 dni dopóki nie zagotowało się w necie i nie dało się udawać dalej że NIC SIĘ NIE STAŁO ![]() 2.Policja twierdziła ustami rzecznika że nie wiedzą kim jest ten pobity chłopak i gdzie jest i co się z nim stało- a w tym samym ![]() 3 Mało tego przez pewien czas twierdzili że nie wiedzą czy to był policjant i czy był na służbie itp itd nikt go nagle nie znał w Policji.. 4.Policjant zgłosił obrażenia ciała właśnie związku z napadem na NIEGO-nie zrobiono obdukcji -jak również nie zweryfikowano zwolnienia i stanu zdrowia . I pewnie można by było pisać do rana co jak omijano prawo i przepisy w tej sprawie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |