Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

ed hunter 03.01.2015 21:43

"Thudno dziś podać konkhetny tehmin otwahcia II linii metha" - przyznała Hanna Gronkiewicz-Waltz w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

Jak to? Euro 2012! :w00t: A ostatnio 14 grudnia 2014... :rzygi:

ed hunter 03.01.2015 10:39

Awaria Pendolino. "W końcu się zatrzymaliśmy"

Cytat:

Awaria Pendolino jadącego z Krakowa do Warszawy! ***8222;Usłyszeliśmy komunikat, że jest usterka systemu hamowania, że nie pojedziemy dalej***8221; - powiedział nam pan Krystian, który zadzwonił na Gorącą Linię RMF FM. Pasażerowie ponad 2 godziny czekali na nowy skład.
Cytat:

Pociągi firmy Alstom wyjechały na tory 14 grudnia. Koszt 20 pociągów Pendolino zakupionych przez PKP Intercity to ok. 400 mln euro. Kontrakt o wartości 665 mln euro obejmuje także budowę zaplecza technicznego w Warszawie oraz koszty utrzymania technicznego pociągów przez 17 lat. 22 grudnia poinformowano o gigantycznej karze dla firmy Alstom. Koncern ma zapłacić 772 mln dolarów grzywny za posługiwanie się łapówkami przy uzyskiwaniu rządowych kontraktów w różnych państwach. Działający w branży elektromaszynowej Alstom stosował takie praktyki między innymi w Indonezji, Arabii Saudyjskiej i Egipcie.
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...my,nId,1582946

revolver0 02.01.2015 19:50

Nie chodzi o to, faktem jest że rodzice obowiązków nie dopełnili, ale mógł pouczyć.

mgit 02.01.2015 19:33

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1308138)
Gdyby była to 4 osobowa grupka nawalonych 25 latków, myślisz że odważyłby się ich sprawdzić?

@Mgit
Gdyby chciał, mógłby oko przymknąć.

Załóżmy, że oko przymyka i co jest ok? Nie nie jest bo nie dopełnił swoich obowiązków i tym samym powinien w tedy zostać zwolniony! A takie przymykanie oka prędzej czy później wychodzi na jaw...
Gość zachował się poprawnie - dopełnił swoich obowiązków służbowych - i o co takie halo? Bo zachował się feer w stosunku do swoich obowiązków?

Tu jest raczej wina rodziców tych dzieci - którzy nie potrafią czytać... co kosztowało ich karę finansową...

revolver0 02.01.2015 19:25

A w dodatku dzieci będą do psychologa musiały chodzić, przez traumę...

DejaVu 02.01.2015 19:24

oo właśnie @revolver0 zrozumiał o co mi chodzi :taktak: mógł ''pouczyć'' dzieci itd. a nie wzywać Policję ,czyli zmarnował moje pieniądze , bo Policja powinna zajmować się łapaniem bandytów ,a nie ''przeprowadzaniem babć przez ulicę'' :ysz:

revolver0 02.01.2015 19:03

Gdyby była to 4 osobowa grupka nawalonych 25 latków, myślisz że odważyłby się ich sprawdzić?

@Mgit
Gdyby chciał, mógłby oko przymknąć.

mgit 02.01.2015 19:02

Jak by kontroler ich puścił bez żadnego ale - to by było niedopełnienie obowiązków - nagana lub zwolnienie

andrzejj9 02.01.2015 18:58

No ale w czym problem? Kontroler zachował się dobrze, cała sprawa dobrze się zakończyła. Rodzice poniosą karę za łamanie (nieznajomość) przepisów, dzieci miały też pewną lekcję, a nic im się nie stało. Dla mnie to powinna być norma
(chyba, że czegoś nie doczytałem i dzieci zostały źle potraktowane lub coś podobnego)

DejaVu 02.01.2015 17:59

O take POLske walczyłem http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...li_biletu.html :taktak:

DejaVu 29.12.2014 18:44

k***ak***aDark!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rób Qurwa rewolucję https://www.youtube.com/watch?v=mS-NTDMnmPE#t=60 cały świat już z nas się śmieje :buu:

Patrix 29.12.2014 17:13

Powiem Wam, że ja spokojnie jadę, nie ma u mnie miejsca coby można było bezpiecznie bączka na śniegu zrobić więc skoro nie mam doświadczenia to wolę wolniej jechać. Raz tylko raz na zakręcie czułem, że mi z pół metra dupa uciekła do zewnętrznej ale tylko gaz puściłem i nic więcej, autko wyszło samo.

joujoujou 29.12.2014 16:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1307363)
[...] dla większości kierowców, jak zacznie nosić, to jedyny sposób wcisnąć hamulec w podłogę. :]

[...]

Przy podsterownych wózkach to się nierzadko sprawdza. :)

Oczywiście przy braku wiedzy i umiejętności już nie tak bardzo. :mruga:

Patrix 28.12.2014 22:53

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1307363)
Ten też dobry, dla większości kierowców, jak zacznie nosić, to jedyny sposób wcisnąć hamulec w podłogę. :]

3:19 kurdę jak mi te pick upy się podobają, rura z przodu wybacza błędy k***a

Jarson 28.12.2014 22:39

Lepiej - znajomy opowiadał mi, jak jego mama zapytała się swojego męża, zawodowego kierowcy: "jeśli wpadnę w poślizg, ale szybko wyciągnę kluczyk, to auto się zatrzyma?"

Dziś u nas na wschodzie napadało fest i dwa razy obróciło mnie o 360 stopni. Musiałem na moment zajrzeć do pracy i dojeżdżając na miejsce przypominałem sobie jazdę w poślizgu. Jest tam świetne miejsce, na szerokiej, bardzo mało uczęszczanej drodze z bardzo dobrą widocznością. Cała rzecz jak zwykle polegała na tym, że zarzucałem tył, a następnie wyprowadzałem auto z poślizgu. Oczywiście kilka razy spróbowałem na granicy obrotu (najpierw tył w jedną stronę, potem w drugą mocniej itd.), z czego w dwóch przypadkach nie udało mi się odpowiednio skontrować kierownicą i gazem i musiałem odpuścić. Rezygnowałem z kontry, pozwalałem autu zrobić pełen obrót jeszcze mu pomagając, by nie obróciło się jedynie tyłem, a następnie - nie zatrzymując się - już spokojnie prostowałem i jechałem dalej.

To się jednak przydaje. Co prawda w zwykłym ruchu nigdy nie pozwalam sobie na zabawę, ale może mi zawsze nagle ktoś wyjechać, albo nawet sam się zagapię i mam pewność, że zareaguję wówczas właściwie. Również dziś - a warunki były naprawdę fatalne - po raz pierwszy od kilku lat wpadłem w poślizg w mieście, w normalnym ruchu. Na lewoskręcie na skrzyżowaniu lekko zarzuciło mi tył - trudno się dziwić, w tym miejscu był ślad wyślizgany przez co najmniej kilka samochodów, które tam wpadły przede mną :D Praktycznie na to nie zwróciłem uwagi, podciągnąłem samochód lekko w prawo nieco bliżej krawężnika i bez najmniejszych reperkusji pojechałem dalej.

Jednak nie mniej ważna od umiejętności jest prędkość. Gdybym jechał o 5km/h szybciej, mógłbym się nazywać Hamilton, a krawężnik i tak bym zaliczył...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20.