![]() |
Na trasie stukilometrowej, różnica pomiędzy jazdą jak emeryt, a zapierdzielaniem, może sięgnąć max 5 minut/100, jeśli to jest normalna droga, przechodząca przez miasteczka. Jadąc jak wariat w Warszawie, zaoszczędzisz na 20 kilometrach minutę, ale to rzadko, najczęściej nic.
Niebezpieczeństwo, paliwo, katowany silnik i hamulce, po wuj? |
Mi też się zdarza sporadycznie. Tyle, że zazwyczaj jeżdżę jak emerytka, mimo ponad 200 KM pod maską po prostu nie widzę potrzeby zapierdzielania. W zdecydowanej większości przypadków trzymam się zasady "maksymalnie +20 km/h" nawet w zabudowanym na środku pustkowia na dwupasmowej drodze.
Co nie znaczy, że pochwalam chowanie się w krzakach. To żaden argument "nieważne gdzie są kontrole, jakby wszyscy jeździli przepisowo, nikt nie płaciłby mandatów". Dlaczego żaden? Bo nie żyjemy w kraju, gdzie każdy jeździ przepisowo, a wobec tego to jest ogromna różnica, gdzie stoją kontrole prędkości. Komendanci powinni być rozliczani nie z ilości mandatów, a z wpływu konkretnych miejsc na bezpieczeństwo. Za postawienie kontroli w krzakach zamiast przy niebezpiecznym zakręcie, szkole itd. powinny być kary. Oczywiście nie dziwię się, że policjanci wybierają takie miejsca, skoro góra ciśnie na wyniki, a nie np. spadek ilości kolizji czy potrąceń pieszych. Ale takim komendantom, którzy nie patrząc na swoje kariery słuchają przede wszystkim swojego głosu rozsądku dawałbym medale i dyplomy w formacie plakatów A0. |
Nie wiem o czym mówicie, ja mandat płacę raz na 10 lat, niezależnie co wymyśli komendant, rząd, papież. :D
|
Tak se sięgam pamięcią, a lubię pamiętać takie rzeczy. Był komendant (może z 10 lat temu już), który nakazał psom nie czaić się z suszarkami w krzakach. Argumenty wtedy były identyczne. Ten jego rozkaz obowiązywał czasowo i rzeczywiście powyłazili z krzaków. Po czym na powrót było po staremu.
Wszystko będzie fajnie dopóki nie zauważą, że takie podejście zaskutkuje zmniejszeniem kasy z mandatów. A może w ogóle nic się nie zmieni, tylko ludziom się kit wciska. |
Się okaże :sciana:
|
Przebadał ktoś tego komendanta alkomatem?
|
To teraz coś z naszej rzeczywistości. Rzekłbym dobra zmiana.
http://motoryzacja.interia.pl/raport...wo,nId,2510211 Cytat:
|
Temat do przykrych wieści...
Zmarł "Fast" Eddie Clarke, ostatni członek pierwszego składu Motorhead. http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-...l-67-lat-19648 |
Właśnie, ja też za nerwowy, bo przemęczony, kanary to często straszne chamy i bydlaki, ale też nie zawsze. Muszą przyjmować agresywną postawę, bo z francami jeżdżącymi bez biletu mają co chwila do czynienia, i to nie są gapowicze, tylko zwykli złodzieje. Mogli przesadzić, tak jak pewnie przesadzają do wszystkich, ale do szału mnie doprowadza, że tylko tak potraktowali, bo ciemną skórę miała. Jest to taka bzdura, że aż się we mnie gotuje. Kurevska pismacka sensacja, żeby zaistnieć.
|
Sprawa jest wyjaśniana, więc nie ma co się podniecać. Ciekawe, że akurat tego dnia monitoring w autobusie nie zapisywał i wypytują świadków.
Swoją drogą kanary potrafią być chamskie i kto ich wie....ale żeby aż tak? Bywa, że sytuacja się zaognia po nerwowej reakcji pasażera na obcesowość kanara, a wtedy kanar w autobusie ma dość duże uprawnienia i może dojść do sytuacji jak w tym przypadku. No chyba że oni byli, tak całkiem z przypadku, z oeneru k***a |
Ja nie wiem jak było, za to ty wiesz, że tak było jak napisali na niemieckim portalu. Świadczy to o tobie co najmniej źle pod względem postrzegania rzeczywistości.
|
Jak to dobrze, że wiesz jak PEWNIE było.
Samo wyjście z takiego założenia w oparciu o kolor skory świadczy juz tylko o Tobie... |
Cytat:
|
A tymczasem....wczoraj, tj. 3 grudnia 2017 roku swoje 94 urodziny obchodził ADAM SŁODOWY.
Kto starszy, ten pamięta polskiego MacGyvera z czarno-białego telewizora. Cóż - czekało się na jego programy, a potem samemu kombinowało. http://www.rmf.fm/magazyn/news,12860...-urodziny.html Panie Adamie dużo zdrowia :spoko: Edit: Kurde nie wiedziałem, że Adam Słodowy był współautorem Pomysłowego Dobromira :wow: :spoko: |
ty Polaku jest neutralne,
ale ty Polaczku już nie :nie: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |