Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Prezesik 10.11.2006 17:57

Cytat:

Napisany przez demek (Post 702836)
patrzac na swoje 190 (bez 2cm) moge ich tak nazwac - co nie zmienia faktu, ze pis'owi wychodzi tylko rzucanie blotem, w wiekszosci przypadkow na oslep

pr***243;bujesz straszy***263; swoimi gabarytami? :> ;p
Cytat:

Napisany przez demek (Post 702836)
mogles to zrobic po czasie, napisac, ze ci sie nie chce, ze nie masz czasu, ze nie masz ochoty
to forum akceptuje rowniez dlugie wypowiedzi

Cytat:

Napisany przez adach (Post 702862)
Po jakim***347; czasie mi to z g***322;owy wylecia***322;o, a potem stwierdzi***322;em, ***380;e za d***322;ugi okres na odpowied***378;.

:rotfl: :haha: :rotfl: :haha:

oj Pany, faktycznie nie ma wi***281;kszych zmartwie***324; od tego, ***380;e kto***347; komu***347; na posta nie odpisa***322; :haha:

Ludzie, czego Wy oczekujecie, przecie***380; wiadomo, ***380;e ka***380;dy z udzielaj***261;cych si***281; tutaj ma z g***243;ry okre***347;lone pogl***261;dy i takie dyskusje do niczego nie prowadz***261;. Sam cz***281;sto niepotrzebnie si***281; udzielam, cho***263; w zasadzie ci***261;gle powtarza si***281; to samo, te same argumenty, przecie***380;, to co tu zosta***322;o powiedziane by***322;o ju***380; wcze***347;niej g***322;oszone i to kilkukrotnie. Nikt, nikogo do niczego nie przekona.. Bezproduktywne pisanie na okr***261;g***322;o tych samych tez i argument***243;w niczego nie wnosi. Darujmy sobie tego typu dyskusje.

Ja te***380;, mimo i***380; nie le***380;y to w mojej naturze postaram si***281; zmniejszy***263; aktywno***347;***263; w tego typu sporach, a p***243;ki co proponuje wszystkim wsp***243;lne wypicie piwa w s***322;usznym dziale tego forum :piwko2:

:>

ed hunter 10.11.2006 18:00

prawda - nikt nikogo do niczego nie przekona, ale cz***281;***347;***263; dzie***324; po wyborach samorz***261;dowych obudzi si***281; z niesmakiem.

demek 10.11.2006 19:34

Cytat:

Po jakimś czasie mi to z głowy wyleciało, a potem stwierdziłem, że za długi okres na odpowiedź.

ok wiec to juz zostawmy

Cytat:

Już wcześniej pisałem i jeszcze parę słow będzie poniżej.

dalej tego nie widze

Cytat:

Mógłbyś rozwinąć, kogo obrzuca i co nazywasz populizmem?

kazdego kto ma inne zdanie niz oni

Cytat:

Czyżbyś stwierdzał, że nie wniósł żadnej ustawy, nie podpisał żadnego rozporzadzenia?

pokaz mi to, co jest dobre poparte przez kogos innego niz pis,so,lpr
ja takich rzeczy nie widze

Cytat:

Racja o ile Marcinkiewicz coś jeszcze deklarował i w budżecie na bieżacy rok nie zwiększył wydatków, co było sukcesem o tyle Kaczyński niestety tanie państwo przynajmniej na razie podrzucił.

komu podrzucil? prof zycie? to ona miala budrzet zrobic a nie premier

Cytat:

Nie mieszał bym w to CBA, bo ono jak zacznie działać to zarobi na siebie.
Poza tym jest dobrym pomysłem na walkę z korupcją, a wszystko kosztuje.

moze zarobi, moze nie
powolanie do zycia kosztowalo 120mln, ale koszty wzrozly, nowych wartosci niestety nie podano

Cytat:

Możesz wymienić tych karanych w szeregach PiSu?
Pewnie znajdziesz jakiś.
Odnowa moralna to m.in.:
- likwidacja WSI i powołanie CBA
- przekształcenia w prawie karnym
- walka z korupcją w PZPNie i Ministerstwie Finansów
- stop pijakom - posłom
Wymieniać można by więcej.
NIe miej pretensji, że politycy PiSu zachowują się jak politycy. Co to znaczy, że wchodzi w koalicję z SO i LPRem. Czy to nielegalne partie? Czy można było stworzyć inną większość. Też nie jestem zadowolony z koalicji z SO, ale innego wyjścia nie ma.

chcesz karanych? przepatrz listy w wyborach samorzadowych, prasa juz o kilku osobach pisala

odnowa moralna wg pis'u to bylo cos innego ale chyba nie musze tego pisac bo jestes ich wyborca wiec pewnie wiesz, choc po tym co napisales sadze, ze jednak nie wiesz.

sam fakt, koalicji pis,so,lpr nie jest zly. zle jest to, ze pis mowil, ze nigdy wiecej itp po czym drugi raz slowa nie dotrzymal, ile razy mozna? inna koalicje mozna bylo zrobic, tylko nie ma sie co dziwic po skoro pis gral nieczysto jak tylko mogl, twoim zdaniem po powinna puscic to w zapomnienie?

Cytat:

Wzrost zatrudnienia to wzrost, czyli nowe miejsca, a nie ubytek bezrobotnych.

ale przyklad ktory podalem wychodzi na zero a jest wliczany na + bo jakis czlowiek znalzl zatrudnienie a inni skonczyl prace
ja pytam o liczbe NOWYCH miejsc pracy

Banana Coctail 10.11.2006 19:58

Ja jako czerwony malolat cos od siebie dodam.

PiS roz******yl sluzby specjalne - Angole nie chca oddac nam teczek sprzed 70 lat by nie ujawnic swoich agentow i sposobow dzialania, a u nas sie nimi rzuca na lewo i prawo.
Radoslaw Sikorski to nowy Rokossowski tylko, ze zamiast poddany ZSRR to USA vide wojska w Afganistanie.
Premier jest glupcem - F16 to zlom.
Powolanie CBA - kolejny obszar korupcjogenny.
Marnotrawienie pieniedzy - becikowe, wojsko, sluzby specjalne, KK, kancelarie i apart administracyjny.
Niszczenie dobytku narodowego - dalsze prywatyzacje zakladow pracy.
Brak realizacji tzw solidaryzmu spolecznego, brak jakiejkolwiek idei jak to robic.
Brak podwyzszenia progow podatkowych i stworzenia silnie progresywnego systemu podatkowego, nie budowanie panstwa socjalnego.
Obskurantyzm i chamstwo w debacie publicznej to skandal. Ograniczenie wolnosci obywatelskich i deprawowanie mlodziezy.

kraluk 10.11.2006 20:17

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 702926)
Premier jest glupcem - F16 to zlom.

Radze się bardziej zapoznać bardziej z tematem a nie mówić głupoty.
Kontrakt na F16 podpisali Twoi "ulubieńcy" postkomuniści z SLD... Dokładniej premier Miller i prezydent Kwaśniewski.
http://www.wsosp.deblin.pl/F16/stron...przetargu.html

A tak na marginesie, na jakiej podstawie tak uważasz?

Cytat:

Brak realizacji tzw solidaryzmu spolecznego, brak jakiejkolwiek idei jak to robic.

To akurat bardzo zależy od samego społeczeństwa i struktur samorządowych... :| Jeśli nie będzie pozytywnego "odzewu" z tej strony, to działania rządu będą bezcelowe.

Cytat:

Obskurantyzm i chamstwo w debacie publicznej to skandal.

Ta? Mnie się wydawało, że to normalna polska, polityczna rzeczywistość.

Nie żebym bronił PiSu, ale niektóre postulaty @Banany są co najmniej dziwne...

Prezesik 10.11.2006 20:47

Cytat:

Napisany przez kraluk (Post 702938)
Nie ***380;ebym broni***322; PiSu, ale niekt***243;re postulaty @Banany s***261; co najmniej dziwne...

trzeba si***281; do tego przyzwyczai***263; i z tym ***380;y***263; ;p

-edit-
Uwi***243;d***322; 12-latk***281; i mieszka***322; pod jej ***322;***243;***380;kiem

Banana Coctail 10.11.2006 22:12

@kraluk

Twierdze, ze F16 to drogi zlom w porownaniu z tym co moglismy otrzymac z Europy (nawet za darmo). Twierdze tak na podstawie artykulu z Przegladu sprzed wakacji.

Solidaryzm zwiazany jest silnie z panstwem i rzadem - brak regulacji typu:
- ustawa o statusie bezrobotnego
- 35 h tydzien pracy
- 68% sredniej krajowej jako placa najnizsza gwarantowana
To samorzad niewiele pomoze, oczywiscie do czasu gdy bedzie istniala wladza odgorna ;)

Jeszcze jedno "Powiedz nie, burzujom z SLD!". SLD to ekipa zupelnie skompromitowana ideologicznie i praktycznie.
Moi ulubiency z awangardy klasy robotniczej sa poza parlamentem.

Moje pomysly i postulaty sa dziwne - sam jestem inny niz wiekszosc mlodziezy z Polski, na marginesie jednej z najbardziej liberalnych gospodarczo w Europie.

Jezeli mamy sie rozwijac to nie mozna grzebac patykiem w kaluzy tylko wziac sie do roboty. Nie przeszlosc jest najwazniejsza lecz terazniejszosc i przyszlosc. Spalic archiwa SB i UB i bedzie spokoj z tym bagnem.

Czy moge sie dowiedziec, jakie moja postulaty sa conajmniej dziwne?:>

@Prezesik czuje sie dumny, ze sie do mnie przyzwyczailes ;P

kraluk 11.11.2006 10:55

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 702988)

Czy moge sie dowiedziec, jakie moja postulaty sa conajmniej dziwne?:>

Źle się wyraziłem, miałem na myśli "stwierdzenia" :P

Prezesik 11.11.2006 12:12

W Iraku zgin***261;***322; polski ***380;o***322;nierz

:(

Diabolique 11.11.2006 12:22

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 702958)

i tak najlepszy jest szwedzki pijany łoś terroryzujacy dzieci ehh.

btw. w iraku zginął polski najemnik, ale to tylko moje zdanie. i nadal uwazam , ze to panstwo jest chore. nie chce tu umrzeć!!

Prezesik 11.11.2006 12:40

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 703208)
btw. w iraku zginął polski najemnik, ale to tylko moje zdanie. i nadal uwazam , ze to panstwo jest chore. nie chce tu umrzeć!!

nikt Cię tu nie trzyma! możesz wyemigrować - najlepiej do Afganistanu...

Kogoro 11.11.2006 13:07

Demek odpowiem po ciszy wyborczej.
Teraz tylko jedno sprostowanie w jednym z miejsc powinno byc "porzucił", a nie "podrzucił" - niestety, jak sądzę złośliwie nie zauważyłeś literówki.

Teraz garść dobrych, nowych tematów:
http://di.com.pl/news/15182,1.html informacja ważna
http://di.com.pl/news/15180,1.html he,he,he
http://di.com.pl/news/15175,1.html ja też nie mam antyvira
http://di.com.pl/news/14992,0.html trochę polityki - partia antypiracka
http://di.com.pl/archiwum/12090.html porzuć winde
http://di.com.pl/archiwum/11995.html porzuć winde 2

No to teraz się możemy kłócić!!!

Pozdrawiam

demek 11.11.2006 13:20

jesli chodzi o open source to traca producenci oprogramowania pod windowsa a zyskuja informatycy, ktorzy biora gruba kase za szkolenia, naprawy i pomoc ludziom, ktorzy z linuksem mieli malo wspolnego, mowie tutaj o urzedach itp
generalnie wychodzi tak samo cenowo lub drozej :)

Diabolique 11.11.2006 15:22

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 703215)
nikt Cię tu nie trzyma! możesz wyemigrować - najlepiej do Afganistanu...

jesli tylko bede mogl to to zrobie. a wroce tu tylko na starosc lub w urnie !! zaraz mi powiesz ze w afganistanie tez najemnicy beda walczyc o nasza wolnosc. przeciez nikt z nich nie robi tego dla chwaly i pomnikow, tylko dla kasy !!
usa handlujace bronią walczy z terroryzmem i ze zlymi tego swiata, ktorym tą bron sprzedaje :rotfl:
za rok dzien przylotu f16 bedzie swietem narodowym, juz nawet dotknac dają ... żenada.
to ja jestem chory czy "Wy" ?

Prezesik 11.11.2006 15:28

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 703300)
jesli tylko bede mogl to to zrobie. a wroce tu tylko na starosc lub w urnie !! zaraz mi powiesz ze w afganistanie tez najemnicy beda walczyc o nasza wolnosc. przeciez nikt z nich nie robi tego dla chwaly i pomnikow, tylko dla kasy !!
usa handlujace broni***261; walczy z terroryzmem i ze zlymi tego swiata, ktorym t***261; bron sprzedaje :rotfl:
za rok dzien przylotu f16 bedzie swietem narodowym, juz nawet dotknac daj***261; ... ***380;enada.
to ja jestem chory czy "Wy" ?

a co Ci teraz przeszkadza w wylocie? tanie linie s***261;, samoloty co chwila wylatuj***261; z kraju. wystarczy wsi***261;***347;***263; i nie ogl***261;da***263; za siebie. ca***322;y ***347;wiat stoi przed Tob***261; otwarem.

ciekawe w kt***243;rym momencie mojej wypowiedzi wychwyci***322;e***347;, ***380;e oni walcz***261; o nasz***261; wolno***347;***263; ???

najemnicy? dla kasy? powiem Ci jak wyznacza si***281; tych ochotnik***243;w, bo akurat o tym, to ja co***347; wiem i widzia***322;em jak do gabinetu znajomej, kt***243;ra jest psychologiem przychodzili ***380;o***322;nierze i ze ***322;zami w oczach b***322;agali, (gdy***380; zostali wyznaczeni na ochotnika) aby wystawi***322;a im dokument, ***380;e nie mog***261; jecha***263; na misj***281; do Iraku.

zreszt***261; nie mam zamiaru dyskutowa***263; z ignorantem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.