![]() |
W Skandynawii to też norma. W Finlandii takie akcje odbywają się najczęściej w niedzielę, kiedy wszyscy z działek wracają, parkingi na prostym odcinku drogi, w pewnej odległości czekają z lornetkami ekipy pościgowe, jak ktoś zawróci, zatrzyma się, zjedzie w bok, to ruszają za nim.
|
No już wkrótce może się nie dać pojechać po głębszym... :piwko2:
http://www.ubergizmo.com/15/archives...you_drive.html |
w europie i usa bedzie nielegalne...nie zabronia wozic nietrzezwego
chyba, ze zostaniemy islamskimi kontynentami to nie bedzie wolno pic... |
dalo by sie zrobic
kuzyn opowiadal, ze widzial taki myk w jakims mesiu nascie lat temu (raczej nie bylo to wyposazenie seryjne...) - cos jak glosniczek, w ktory trzeba bylo huchnac przed odpaleniem samochodu wtedy kierowca by musial huhac, a pasazerowie by mogli pic z drugiej strony: jeszcze troche, a czarne skrzynki beda obowiazkowo montowac (sa w niektorych autach) albo radarowe czujniki antyzdezenia (tez sa) albo automatyczne ograniczniki predkosci oparte na gps (tez sa, ale tylko w japonii) nie mam nic przeciwko temu wszystkiemu, bo to ogranicza najslabez ogniwo w caigu zdazen prowadzacym do wypadku - czlowieka, ale przeciez w koncu to ja za to place kupujac auto - wiec kazda kolejna zabawka ma swojego powaznego minusa - cene... |
tylko, w takim razie, po co komu auto mocniejsze od malucha? nawet jego poza autostradami trzeba by ograniczać...
|
Ciekawe przy wyprzedzaniu jak się musisz zmieścić, a GPS obcina ci prędkość - za***ista poprawa bezpieczeństwa. :sciana:
|
to akurat powoli przestaje być istotne
i tak już prawie nie ma gdzie wyprzedzać, ani po co :sciana: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Racja, że wyprzedzanie wszystkiego jak leci nie ma często sensu, nawet na dłuższej trasie, bo potem spotykasz te wypasione Lancery, co cię łyknęły 50 kilometrów wcześniej, jak stoją w tym samym korku na przebudowie drogi, lub światłach w miasteczku... :>
Właśnie się dzisiaj zastanawiałem, że gdybym pojechał na działkę skuterkiem 50cc z niezdjętymi ogranicznikami, to bym na pewno nie jechał dłużej niż samochodem... |
Cytat:
takie ogranicznniki sa obowiazkowe w autach o mocy przewyzszajacej iles tam omawiali to w TopGear przy premierze nowego Nissana ogranicznik jest autmatycznie zdejmowany, jak auto wjezdza na tor ;) wiec i wyszalec sie mozna |
Piotrek nie będzie miał twarogu na śniadanie. Zostałam ewakuowana
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ej_Polsce.html |
przybic zardzewialymi gwozdzmi za jaja jak idiote zlapia
|
Jak się kupuje u Łysego, Leszka, Jurka, Piotrka, Pani Basi, to nie ma takich zmartwień. :>
|
Chyba lepiej te jaja obciac by sie nie rozmnozyl.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:03. |