![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam psa, malego bo malego, ale kupe zrobic potrafi ;-).
Nie sprzatam po nim, bo jakos nikt tego nie robi i nawet nie wiem w co bym to bral? Natomiast wkurza mnie to, jak spotka sie innego psa bardziej lub mnie agresywnego podchodzacego do mojego NIE NA SMYCZY! Do cholery - ludzie! Jak Was psy nie sluchaja to prowadzajcie je na smyczy.. Jakis czas temu zasadzilem takiemu kopa jak sie wlasciciel nie patrzyl i sobie poszedl ]:-> |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie chc***261; giertychowej amnestii:
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...B1,773627,2943 i jeszcze taka ciekawostka ![]() http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...ki,773618,2943 koalicja dyktator***243;w: http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...22,773587,2943
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 24.07.2006 o godz. 18:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 | ||
Guru
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() ![]() A teraz na poważniej - zgodzę się z Tobą i rozumiem - ja też nie potrafiłbym zostawić odchodów po moim psie - ale psa nigdy mieć nie będę - więc nie ma problemu ![]() I masz rację - u nas pewne rzeczy, zachowania - w rzeczywistości "nienormalne" stają się normą - i nie dziwię się, że - jak piszesz - ludzie by patrzyli na Ciebie jak na idiotę ... Ja na przykład nie wyobrażam sobie - poza skrajnymi czy uzasadniowymi przypadkami - przechodzenie przez trawę - nawet w miejscu gdzie już jest wydeptana ścieżka - po prostu bym się wstydził. Ale np. kiedyś idę z kolegą do jego samochodu, on "rąbie" przez środek trawnika, właśnie wydeptaną ścieżką - a ja chodnikiem - sam sobie odpowiedz jak na mnie spojrzał ... ![]() A najlepsze - jak widzę idącą ulicą ładną i atrakcyjną dziewczyną ![]() ![]() Cytat:
Tak się składa, że raczej jeżdzę z Ojcem samochodem (pomijam ile się człowiek napatrzy na tych bezmyślnych pieszych ![]() A więc - ta krzyżówka, na której niedawno zrobili sygnalizację, o której pisałem poprzednio - jeśli się nie mylę, jest tam tzw. sygnalizacja inteligentna (pętle indukcyjne itd. - nie wiem tylko czy podłączona do centrum sterowania ruchem) - i jest tam w miarę dobrze - choć zdarzało mi się, że stałem i się zastanawiałem gdzie ta inteligencja ![]() Ale przykład drugi - około 150-200 metrów dalej (a raczej bliżej, licząc od początku ulicy) - sygnalizacja na zwykłym przejściu przy szkole - też z przyciskami - istnieje odkąd pamiętam więc już chyba z 20 lat. I niestety - tam to naprawdę czasem coś człowieka bierze - naciska się i ...czeka, czeka, czeka ... a jak już się zapali zielone to naprawdę trudno zdążyć przez obie ulice ... I ostatni przykład - przejście - a raczej jedno z przejść na właśnie oddanym niedawno fragmencie budowanej trasy tramwajowej Kórnicka-Podgórna - dokładnie przy Politechnice, obok planowanego przystanku. Na początku się zastanawiałem po co robić przejście i sygnalizację, skoro może z 30-35 metrów dalej na końcu ulicy jest także przejście - ale jak pomyślałem, że będą tutaj wysiadać studenci ![]() Ale do rzeczy - jak działa tam sygnalizacja - dotyczy jak na razie tylko ulicy, bo tramwaje nie jeżdzą jeszcze - otóż ... fatalnie - co prawda zielone światło zapala się szybko - ale zazwyczaj już dochodząc do końca jednej - jednopasmowej !! ulicy - miga i zapala się czerwone !! Albo ktoś tutaj nie pomyślał, albo coś źle jest poustawiane po prostu !! Więc jak widać - tak jak we Wrocławiu, tak samo w Poznaniu różnie z sygnalizacjami bywa. A ja na czerwonym nigdy nie przechodzę - no prawie - może zdarzyło mi się to raz czy dwa w życiu ... Podobnie staram się zawsze iść do przejścia do pieszych - zwłaszcza jeśli jest do niego z 15-30 metrów - choć muszę się przyznać, że jest takie miejsce, gdzie często łamię przepisy ![]() ![]() ![]() A na końcu takie dwa przykłady z "kultury" - moja Mama dziś wróciła z zakupów rano, wchodzi do pokoju i mi mówi - w bramie obok Pani myła parapet zaokienny (właśnie jak Mama szła) - jak skończyła, to wodę co miała w wiaderku ... wylała za okno na chodnik ![]() I drugi - dużo starszy przykład - kiedyś jakiś starszy Pan szedł środkiem trawnika (niewydeptanym !!) - Mama zwróciła mu uwagę - nie będę cytował jak się odezwał - jedną z łagodniejszych spraw było - co Panią to obchodzi, nie Pani trawa - śmieszne bo trawnik spółdzielczy i wszyscy lokatorzy mieszkań płacą na utrzymanie zieleni ... To tyle ... Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 24.07.2006 o godz. 20:14 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Trudno mówić o etyce zawodowej w tych przypadkach, ale ja wprowadziłbym tu autorską nazwę ( ![]() I to jest według mnie jeden z najpoważniejszych, jeśli nie najważniejszy problem z polskim społeczeństwem..
![]() |
![]() |
#51 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
A ja sobie czytam wlasnie ( http://msnbc.msn.com/id/14011810/ ) ze AMD wlasnie nabywa ATi - co z tego wyniknie? Armageddon czy rewolucja? Nie wiem ale mam nadzieje ze ni skonczy sie zle dla tych firm.
![]()
![]() |
#52 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Bylo o abonamencie za prad?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3505843.html Takie cos chyba nie jest zgodne z prawem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wydaje mi sie ze bogaci tez biora lapowki, nie wiem czy nie wiecej. Chociazby tacy urzednicy, egzaminatorzy prawa jazdy - malo chyba nie zarabiaja a w lape biora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3504290.html
Jednakowe mundurki dla uczniów ![]() ...Giertych musi odejść ![]()
![]() |
#55 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Taaa, juz w Fakcie o tych mundurkach czytalem.
DZIZAS! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
nie chce mi sie szukac dzialu odpowiednigo wiec daje tu
jak bylo to sory http://tinyurl.com/pcm4m Czyzby siedziba giertycha ? Jak nie bylo a jakiemus mopdowi chce sie przeniesc w odpowiedni dzial to zapraszam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie widze nic smieszengo ![]() ![]() osobiscie sam w latach 70 chodzilem w jednakim stroju jak cala szkola i POLSKA ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jak można ku*** psa przez okno, w pale sie nie mieści ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 57 | 25.03.2023 18:46 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 15:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 14:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 00:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 00:52 |