![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Więcej mocy... czyli jaki zasilacz?
Zastanawiam sie nad wyborem zasilacza do mojego PCta. Wybor padl na Chiefteca 360W Dual Fan (Active PFC) i na Tagana 330W... oba sa w podobnej cenie. Z tego co wiem Tagany sie ciesza b. dobra opinia, a Chiefcteci zreszta tez... (choc slyszalem o padach) Oba sa ciche, tylko zastanawia mnie czy te 30W zrobi jakas wielka roznice. (Obecnie mam BLECodegena 300W, ale nie 3ma napiec, fuj).
Moj konfig: P4 1.8A@2.25, GF4200, SBLive, 2x sieciowka, 2x HDD (seagate i caviar) 3 napedy optyczne, w tym 2 nagrywarki, a przyszlosciowo moze sie zmienic mobo i cpu na jakies 3G Presscot i ram z 512 do 1024. Co byscie polecili? pozdro!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
mój codegen 300W padł w piątek 13 sierpnia, teraz lece na jakimś pożyczony 230W.
Najprawdopodobniej kupie w najlbiższym czasie ModeCom 350GTF, ze wzgledu na cene. Ale moja konfiguracja jest słabsza, dwa napedy optyczne, jeden dysk, radeon 9200. Chyba ze wy mi polecicie coś lepszego w cenie okolo 140zł ? mam nadzieje ze nie ma problemu ze sie podłaczyłem pod topic ![]()
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Zalozylem niedawno taki temat -> http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=Zasilacz
@Sayan - kumpel ostatnio tez zaliczyl pada na Codegenie - nie mial siana na Chieftec`a i kupil tego Modecoma - tez dobry zasilacz, napewno duuuzo lepszy od NONAME,CODEGEN i inne egzotic
![]() |
#5 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
A ja chyba jako jedyny NIE polecam Chiefteca 360, mialem juz go ale po pierwsze primo ni ebyl wcale taki cichy jak to wszyscy go chwala a po drugie primo grzal mi sie straszliwie i podnosil mi temperature w budzie. Mam 420 Chiefteca i jest idealna. Polecam tem model Chiefteca, mysle ze warto dolozyc pare groszy a zasilacz starczy Ci na dluzej przy ewentua;nyh zmianach konfiguracji.
Pozdro ![]()
![]() |
#6 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Ja od kilku dni mam Chiefteca 360 z aktywnym PFC zasilacz trzyma napiecia wzorowo co do glosu ktory wydaje to jest slyszalny ale nie jest dokuczliwy wiatraki kreca sie w nim z predkoscia od 1000 do 1500obr/min . W/g moich obliczen wyciagam z niego max 240W wiec ma jeszcze ponad 100W zapasu a jak wiadomo i mniej go obciazysz tym mniej sie bedzie grzal . Jezeli masz zamiar rozbodowywac kompa to polecam ci jego starszego brata model 420W cena nie jest wysoka a zapas mocy ma wystarczajacy. Wczesniej mialem noname 300W i to tak jakbys jezdzil maluszkiem i przesiadl sie na BMW
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
sayan przeciez Szefy chodza w okolicach 140zł. To po co brac ModeCom??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Dobra... skonczylem w koncu z Taganem 380W.... jak dla mnie bomba... wprawdzie kosztowal 50z wiecej os tamtych, ale stwierdzilem ze na zasilaczu i na plycie glownej nie mozna oszczedzac...
![]() pozdro!
![]() |
#9 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
więc na twoim miejscu wziąłbym go - jest za***...ty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
tak ten z CWT jest niezly, ale Fortron ktorego uzywam tez jest BDB (polka srednio wyzsza ale ceny niskie). 300W Fortron to jak ok 450W Codegen no i rozne systemy anty przepieciowe, active PFC i inne itp. Nawet jak zdarzaja sie takie chwilowe zaniki pradu to go nie rusza, no ale roli upsa nie spelni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
Cytat:
Tracer MGB-450ATX * Zasilacz do obudowy ATX 450W Pentium 4 - 105.00 Model niemal bliźniaczy z MGB-400ATX. Pudełka są identyczne, zgadza się ilość i długość kabelków, jedynie wiązka kabli ATX jest tu o 5 centymetrów dłuższa. Parametry pracy takie same, oczywiście model MGB-450 ma większą o 50W moc. Konstrukcyjnie nie zauważyliśmy żadnych różnic oprócz nieco solidniejszych radiatorów. Wymieniono też niektóre elementy, dając na ich miejsce podzespoły przystosowane do pracy pod większym obciążeniem. Tabliczka umieszczona na obudowie zasilacza podaje maksymalne obciążenia dla poszczególnych napięć. Nie jest natomiast wyszczególnione (podobnie jak i w modelach MGB-400ATX oraz MGB-500ATX), do jakich wartości można obciążyć łącznie napięcia +3.3v i +5v, a także łącznie trzy podstawowe napięcia +3.3v, +5v i +12v. Obroty minimalne wentylatora ustawione na dość wysokim poziomie, ale hałas można określić jako w miarę akceptowalny. Oczywiście w miarę nagrzewania się komputera oraz zwiększania obciążenia wentylator przyspieszy i poziom hałasu wzrośnie. W testach okazało się, że MGB-450ATX jest w stanie poradzić sobie z utrzymaniem pojedynczo obciążonych napięć, ale już obciążenie łączne stanowi dla niego zbyt wymagający test |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostatnio pojawiły sie zasilacze firmy NEOTec. W testach są bardzo dobre. Występują 3 modele. www.neotec.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
sorry że nie na temat ale mam prośbe do Jabsona, skontaktuj sie ze mną na gg mój numer 2292010 albo na maila poocek@o2.pl bo chciałem sie coś dowiedzieć w sprawie samsunga x100, z góry dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|