Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.12.2003, 17:55   #1
Stef
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wieszajacy sie switch

moj 8 portowy switch firmy "ST Lab" zaczal sie ostatnio wieszac. podejrzewam zasilacz. wg nmnie jest on troche za maly, bo na switchu pize ze prad musi byc 6V i 1A, a ten sasilacz daje 6V 600mA. co prawda chodzi to juz rok, zajetych mam tylko 5 wejsc. a teraz ostatnio zaczal sie czesto wieszac.

PS. ten zasilacz sie bardzo mocno grzeje. podczas dotykania go odczuwamy wyrazne nagrzanie(przegrzanie?) obudowy.

czyzby switcy do wymiany?
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.12.2003, 09:22   #2
Igloo
PiwoWar
 
Avatar użytkownika Igloo
 
Data rejestracji: 01.12.2003
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 945
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
prędzej zasiłka dała ciała. męczyłeś biedzczka na 166% normy to nie dziwota, że elektronika padła
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 12:22   #3
CrazyLucas
Forumator
 
Avatar użytkownika CrazyLucas
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Lokalizacja: Gdansk
Posty: 996
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
niestabline napiecie w sieci - zmajstruj porzadna zasilke stabilizowana 1a 6v i po sprawie, czasem pomaga dowalenie kondensatora jakies 10000uf rownolegle z tym co jest w srodku w zasilaczu
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 12:45   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
10k uF? to przeciez 10mF! a to jest kondziolek GIGANT
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 15:15   #5
Zelea
I have got my own WORLD..
 
Avatar użytkownika Zelea
 
Data rejestracji: 03.11.2002
Lokalizacja: Kielce
Posty: 1,576
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mialem 2 switche... i w obu przypadkach zepsuly sie wlasnie przez zasilacz... jak rozebralem wywalilo kondenstaor... wymienilem... ale niestety nic to nie dalo... zanioslem do elektronika powiedzial ze nic z tego nie bedzie...

w kazdym badz razie chodzilo o zasilanie... tak jak w wiekszosci przypadkow wlasnie...
__________________
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem
Majluj do mnie TU
no coment...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 17:04   #6
CrazyLucas
Forumator
 
Avatar użytkownika CrazyLucas
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Lokalizacja: Gdansk
Posty: 996
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak sie tylko wiesza to najczesciej od skokow napiecia w zasilaniu
jak padl to padl.....

Sid - jaki tam gigant - kondek 10mF/25v to walec fi2.5cm dlugosci 4cm - i sprawdza sie jako antyzwieszacz przy krodkotrwalych skokach napiecia
co innego to co lezy u mnie na szafie - prawdziwa beczka z pradem - 54k uf/60v - tym to mozna spawac
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.12.2003, 22:01   #7
Stef
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CrazyLucas
jak sie tylko wiesza to najczesciej od skokow napiecia w zasilaniu
jak padl to padl.....
on nie padl, tylko sie wiesza
czasem sie wiesza kilkanascie arzy w ciagu dnia a zcasem pochodzi i z tydzien bez zadnego zwisu.
czasem wystarczy wpiecie jednego labla od nastepnego switcha w sieci i momentalnie sie moj switch wiesza. czasem sie zawiesi, by po kilkunastu sekunadch sam sie "naprawial". wiec nie weim co ejst nie tak? inwestowac w inna zasilke?
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2003, 12:08   #8
CrazyLucas
Forumator
 
Avatar użytkownika CrazyLucas
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Lokalizacja: Gdansk
Posty: 996
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja bym swichucha wymienial a tego jako zapasowy/testowy
mam w domu podobna padake - jak ja podlacze tylko pomiedzy moj komp, komp nr2 i magistrale to dziala bez problemow ale w skrzynce w piwnicy sie zbiesza
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2003, 12:29   #9
FalconTm
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.09.2001
Posty: 91
FalconTm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze po prostu nie obsluguje powyzej pewnej ilosci polaczen.Niektore potrafia sie zwiesic >= 250
__________________
Brgds FalconTm
FalconTm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2003, 15:26   #10
Stef
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oddalem go na gwarancje i przy oddawaniu powoedzieli ze to najprawdopodobniej zasilacz. zobaczymy po nowym roku jak mi go lub inny oddadza.
narazie mam innego switcha firmy request i chodzi super, nic sie nie wiesza, dziala non stop super.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.