![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
![]()
Witam
Pomóżcie mi w doborze routera z modemem ADSL do Neo, oczywiście z WiFi. W jednym pokoju router może być podłączony do komputera kablem, jednak już laptopa nie chcę "wiązać" kablem do routera. Jaki sprzęt polecacie do 300 zł. Jaki to ma wogóle zasięg. Mieszkanie około 120 m^2. Nie chcę, aby później się okazało że to WiFi działa jedynie w jednym pokoju, i to jeszcze w tym gdzie mogę normalnie kabel poprowadzić. Dzięki z góry za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja polecam US Robotics, http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_23074.html (chociaż starszy model pewnie znajdziesz na Allegro - ładniej wyglądał i pewnie by był ciut tańszy
![]() dodano: tu masz modem/router Planet: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83609270, może znajdziesz taniej ![]() Ostatnio zmieniany przez Kris : 06.02.2006 o godz. 12:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam US Robotics 9105 (to ten bez WiFi), ale producent warty polecenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
IMO trudno bedzie znalezc modem ADSL, router i AP w jednym za mniej niz 300 zl. (chyba ze second hand
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
Cytat:
A co o tym myślicie?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
a moze http://pentagram.pl/produkty_new/szc...id_produktu=11 ? zzadzanie pasmem sie przydaje
![]() http://sklep.vgm.pl/product_info.php/products_id/3686 tu go masz za 315 (a i pewnie znajdziesz jeszcze taniej) a 15pln za 5 lat gwary imo warto (i to jeszcze serwis Door 2 Door)
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 06.02.2006 o godz. 12:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
![]() Modele może strasze od tego co przedstawiłeś, ale napewno równie dobre. Muszę coś szybko wybrać bo się ojciec niecierpliwi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
roznia sie tylko obudowa i obsluga DDNS... cokolwiek to jest xD
(edit: aaa wbudowana obsluga Dynamicznego DNS... ![]()
![]() |
#9 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Przed rozpoczeciem podniecania sie "zarzadzaniem pasma" polecam sprawdzic manual. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze w tej cenie dadza to co rozumiem pod "zarzadzaniem pasma"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
zasieg takich urzadzen deklarowany jest rednio do ok 100m.
ale czytalem na jakiejs stronie o wifi,ze to tylko teoria. a w prtaktyce najczesciej sygnal przechodzi przez 2 sciany lub 1 strop. w przypadku routera linksys i d-linka sprawdzalo sie to,wiec podejrzewam ze tak to rzeczywiscie jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Tak, tylko to zalezy od stropu i od sciany. Bez repeatera przechodze przez 3 sciany lub sciane nosna i strop, natomiast z repeaterem przez 4 sciany i strop (repeater w miejscu sciana nosna + stop <- o -> 3 sciany) z sygnalem w miare stabilnym (10 dBm) typu b. Walenie mocnych anten wiele nie pomaga. Bo jak musisz w bloku ludzi objac, to musisz nadawac we wszystkie strony, a to powoduje koniecznosc uzywania dosc cienkich anten.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
W tym temacie jest duzo. Od siebie powiem tak: zadnych Pentagramow, Cerberusow, Planetow, D-Linkow.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=30432
![]() |
#13 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Sprzet "do domu" czesto bywa bardziej eksploatowany niz w biurze (w domu dzien i noc archiwizowanie internetu, a w biurze przewaznie jedynie maile). Jak uwazasz tak zrob, jesli nie bedziesz archiwizowal internetu, to takie urzadzenia powinny wystarczyc. Osobiscie mam 2 printserwery D-Linka. Jeden chodzi non-stop, drugi jest codziennie wylaczany z pradu. Do obu nie mam zastrzezen. Ale printserwery to nie switche, routery, itp, o ktorych wiadomo, ze sie zawieszaja.
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
linksysa nie wymieniono,ale jal dla mnie mial on taki sam zasieg jak i d-linki. moze firma lepsza,ale to o niczym moze nie swiadczyc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|