Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.10.2002, 20:45   #1
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nijaki Bartosz D. i pisanie ...

Witam !

.... ksiazek !

Nie wiem czy osoby czytające miesięcznik CHIP zauważyły ze w dziale poswieconym literaturze widnieje niecodzienna pozycja !

Co tam bedę gadał zobaczcie sami ! /

PS: BD czy to Twój literacki debiut !?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nijaki Bartosz D. i pisanie ...-ksiazka.jpg  
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.10.2002, 20:47   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Witam !

Przepraszam za wielkosć obrazka ale na mniejszym nie było by się mozna rozczytać !

Ale ładuje się szybko / 160Kb /!
Stary 31.10.2002, 20:57   #3
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Laser czyzbyś nie wiedział ze Bartek pisze już od dawna dla heliona?
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2002, 21:02   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
Laser czyzbyś nie wiedział ze Bartek pisze już od dawna dla heliona?
Witam !

Czyzby chyba nie PIERWSZE SŁYSZĘ !!

PS: W takim razie potraktujcie to jako reklama / czytaj inforamcja / o nowym dziele Bartka !
Stary 31.10.2002, 21:33   #5
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wszelkie porady i informacje zdobyte drogą prób i błędów udzielane przeze mnie dobrowolnie na tym forum nie mogą być wykorzystywane,powielane w żadnej formie papierowej ani elektronicznej i służącej do celów zarobkowych.

LOPUS
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2002, 22:10   #6
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przecież BD się pochwalił na łamach serwisu - dokładnie 14 maja to było (uruchom wyszukiwarke http://www.cdrinfo.pl/szukaj.php3 wpisz 'abc nagrywania' i kliknij 'szukaj')

W książce wykorzystano materiały serwisu CDRinfo, a także polskie wersje programów m.in. Nero, CDRwin - szkoda tylko, że nie napisano kto tłumaczenia wykonał ;P ale to już inna bajka

Pozdrawiam
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2002, 22:15   #7
Monter
Użyszkodnik

Cytat:
lopus napisa***322;(a)
Wszelkie porady i informacje zdobyte drogą prób i błędów udzielane przeze mnie dobrowolnie na tym forum nie mogą być wykorzystywane,powielane w żadnej formie papierowej ani elektronicznej i służącej do celów zarobkowych.
Masz racje LOPUS, ja się przychylam do tych słów, może dodamy to do regulaminu nawet?

A teraz coś ode mnie:

Tłumaczenia programu CDRWin są przeznaczone wyłącznie dla gości serwisu CDRinfo.pl. NIE WYRAŻAM ZGODY na dołączanie ich do wydawnictw, czasopism komputerowych i innych, jak również na dołączanych do nich płytach CD, chyba że ustalono inaczej.

... inna sprawa gdzie ludzie to mają ...

Pozdrawiam
Stary 31.10.2002, 22:31   #8
Yahol
Gość

LOPUS

Tłumaczenia programu CDRWin są przeznaczone wyłącznie dla gości serwisu CDRinfo.pl. NIE WYRAŻAM ZGODY na dołączanie ich do wydawnictw, czasopism komputerowych i innych, jak również na dołączanych do nich płytach CD, chyba że ustalono inaczej.

MONTER

....hmmmmmmm, jak mam to rozumiec? Powaznie!
Oznacza to, ze nie moge np. napisac poradnika z informacjami uzyskanymi na Forum? Powolywac sie na nie?
Co do praw do tlumaczenia, rozumiem........no, nie do konca.
Przeciez, mozna je przesylac elektronicznie, np. znajomym, a jest to przeciezrozpowszechnianie. Tlomaczenie jest chyba "free".
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2002, 23:10   #9
Monter
Użyszkodnik

Jak napiszesz poradnik i go rozdasz za free to będzie OK, ale jak napiszesz książke i bedziesz na tym robił kase to sorry...
Stary 31.10.2002, 23:20   #10
Yahol
Gość

Cytat:
Monter napisa***322;(a)
Jak napiszesz poradnik i go rozdasz za free to będzie OK, ale jak napiszesz książke i bedziesz na tym robił kase to sorry...
Powaznie!
gdybym (teoretycznie) napisal ksiazke, to wiekszosc tematow i wskazowek bylaby cytowaniem lub odwolywaniem sie do wiadomosci uzyskanych na Forum! Tu jest po prostu wszystko!
I na dodatek poruszane tematy czy problemy sa w sposob oczywisty, najbardziej istotne dla uzytkownika!

(wiem: napisze ksiazke pod pseudonimem i nikt z was mnie nie rozpozna
:-D )
Stary 31.10.2002, 23:31   #11
Yahol
Gość

Cytat:
Yahol napisa***322;(a)

(wiem: napisze ksiazke pod pseudonimem i nikt z was mnie nie rozpozna
:-D ) [/B]

Takiego pacana zawsze mozna rozpoznac, chocby po ortografii:-D
Stary 31.10.2002, 23:36   #12
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)

Takiego pacana zawsze mozna rozpoznac, chocby po ortografii:-D
Ja to cię znam tylko z pseudonimu Yahol,to po co ci drugi pseudonim do książki:normalnie podpisz imieniem i nazwiskiem to wtedy cie nikt nie rozpozna
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2002, 23:51   #13
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Nijaki Bartosz D. i pisanie ...

Cytat:
Laser napisa***322;(a)

PS: BD czy to Twój literacki debiut !?
nie to juz byla kolejna ksiazka jaka napisalem

tu mozesz zobaczyc http://helion.pl/autorzy/danb.htm

PS
dzieki za te recenzje - nie kupuje chipa a tak sobie wydrukuje
hehehe
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2002, 00:20   #14
BD
Team Member
CDRinfo VIP

slow kilka tytulem wyjasnienia

Witam

Ciesze sie, ze czytaliscie recenzje i pojawila sie ta dyskusja.
Postaram sie w kilku zdaniach odpowiedziec na to co napisaliscie.

1) W calej ksiazce od samego poczatku do konca przewija sie CDRinfo jako najlepsza strona tego typu. Bije sie w piersi i przepraszam np MOntera za to, ze nie podalem iz to on jest tlumaczem CdrWina. Napisalem jedynie iz tlumaczenie mozna pobrac ze strony CDRINFO. Podobnie z tlumaczeniami Nero i innych opisanych programow. Zawsze byl link do cdrinfo.

Dlaczego tak sie stalo. Otoz nie znalem Was wszystkich, nie bylem czlonkiem CDRINFO. Wydawalo mi sie, ze to byla wasza praca redakcyjna i dlatego potraktowalem wszystkich jako CDRINFO. Wydaje mi sie, rowniez, ze zamieszczajac screena w ksiazce nie potrzebuje zgody autora. Wyobrazcie sobie jakby to wygladalo gdyby np MS wymagal takiej zgody na zmaieszczenie obrazkow z polskiej wersji Worda? Dodam, ze dla tej ksiazki nie ma plyty CD i wszystkie peogramy czytelnik sciaga z podanych adresow. Pamietajcie, ze czytelnik mojej ksiazki podczas sciagania tlumaczen i tak trafi na to kto jest autorem - jak dobrze pamietam to kazde tlumaczenie ma opis kto je wykonal a informacje sa na stronie. Niestety nie mozna tego juz poprawic ale jezeli chcecie to w II wydaniu tej ksiazki znajda sie odpowiednie informacje przy kazdym tlumaczeniu - moge dodac rowniez wasze adresy i co tam chcecie.

2) Kolejny temat to uwagi co do wykorzystania porad. Wiec sprawa wyglada tak. Pewnie pamietacie moja wypowiedz z poczatku moderowania - napisalem, ze forum to "kaszana" i wole newsy. Prawda jest taka, ze uzywalem newsow i nie bylem na forum. Pojawilem sie z chwila jak zaczalem pisac artykuly - chcialem sledzic wasze problemy i pisac na ten temat dla serwisu CDrinfo. Zwrocie uwage, ze artykuly nawiazuja do goracych tematow forum a ich celem jest odciazenie forum od nudnych pytan np o ASPI. Nie bylo moim zamiarem to by okradac was z pomyslow i waszych rad i tego nie zrobilem. Musicie pamietac, ze CDRinfo nie jest jedyna strona tego typu w sieci i wiele rzeczy zanim pojawilo sie tutaj bylo dawno znane juz na innych witrynach. Poza tym ja rowniez nie jestem grlupem i sam tez na cos od czasu do czasu wpapadne . Natomiast wiedza o nagrywaniu plyt CD ogranicza sie do pewnych ram i raczej trudno wyjsc poza nie - chyba sie ze mna zgodzicie. Dlatego sila rzeczy zawartosc ksiazki musi sie pokrywac z tym o czym tutaj piszecie bo ani ja ani wy nie wymyslicie (niestety) nic nowego i odkrywczego. Chodz dodam, ze pewnie informacje z ksiazki do dzisiaj nie sa dostepne na CDRINFO co swiadczy o pracy jaka wkladalem w napisanie tej ksiazki.

Dodam, ze co bardziej uwazni czytelnicy tej i innych ksiazek o nagrywaniu plyt CD mojego autorstwa znalezli w nich informacje o tym, ze na forum cdrinfo jak i grupach dyskusyjnych moga uzyskac pomoc i rozwiazanie praktycznie kazdego problemu. Jak widzicie to dowod na to, ze przyslalem wam sporo nowych gosci.

3) Ksiazka nie jest nowa i ukazala sie ladnych kilka miesiecy temu. Zdaje sie na newsach byly o tym wzmianki ktore puscil Misiek.

4) w Chipie, Internecie a kiedys Cyberze (pewnie wielu nie zna) byly rowniez moje artykuly to na wypadek jakby ktos trafil i sie zdziwil.

5) Pewnie nikt z was (mowie o statych wygach) nie kupi mojej ksiazki dlatego potanowilem ufondowac maly konkursik - beda nagrody w postaci moich ksiazek o nagrywaniu plyt CD. W ciagu kilku dni na stronie pojawia sie informacje o tym jak dostac moja ksiazke. Czekam na propozycje rozlosowania wygranych by nie bylo potem dyskusji jak w przypadku czapeczek . Mam nadzieje, ze dzieki temu czesc z was przeczyta i bedzie mogla potwierdzic to co napisalem powyzej.

Chetnie odpowiem na nastepne pytania ktore pojawia sie w tym watku ...
Stary 01.11.2002, 00:21   #15
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
lopus napisa***322;(a)

Ja to cię znam tylko z pseudonimu Yahol,to po co ci drugi pseudonim do książki:normalnie podpisz imieniem i nazwiskiem to wtedy cie nikt nie rozpozna
zdziwilibyscie sie ilu ludzi pisze pod pseudonimem
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: