![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Nijaki Bartosz D. i pisanie ...
Witam !
.... ksiazek ! Nie wiem czy osoby czytające miesięcznik CHIP zauważyły ze w dziale poswieconym literaturze widnieje niecodzienna pozycja ! Co tam bedę gadał zobaczcie sami ! / PS: BD czy to Twój literacki debiut !?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Przepraszam za wielkosć obrazka ale na mniejszym nie było by się mozna rozczytać ! Ale ładuje się szybko / 160Kb /! |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Czyzby chyba nie PIERWSZE SŁYSZĘ !! PS: W takim razie potraktujcie to jako reklama / czytaj inforamcja / o nowym dziele Bartka ! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Wszelkie porady i informacje zdobyte drogą prób i błędów udzielane przeze mnie dobrowolnie na tym forum nie mogą być wykorzystywane,powielane w żadnej formie papierowej ani elektronicznej i służącej do celów zarobkowych.
LOPUS |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Przecież BD się pochwalił na łamach serwisu - dokładnie 14 maja to było (uruchom wyszukiwarke http://www.cdrinfo.pl/szukaj.php3 wpisz 'abc nagrywania' i kliknij 'szukaj')
W książce wykorzystano materiały serwisu CDRinfo, a także polskie wersje programów m.in. Nero, CDRwin - szkoda tylko, że nie napisano kto tłumaczenia wykonał ;P ale to już inna bajka ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#7 | |
|
Użyszkodnik
![]() |
Cytat:
![]() A teraz coś ode mnie: Tłumaczenia programu CDRWin są przeznaczone wyłącznie dla gości serwisu CDRinfo.pl. NIE WYRAŻAM ZGODY na dołączanie ich do wydawnictw, czasopism komputerowych i innych, jak również na dołączanych do nich płytach CD, chyba że ustalono inaczej. ... inna sprawa gdzie ludzie to mają ... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Wszelkie porady i informacje zdobyte drogą prób i błędów udzielane przeze mnie dobrowolnie na tym forum nie mogą być wykorzystywane,powielane w żadnej formie papierowej ani elektronicznej i służącej do celów zarobkowych.
LOPUS Tłumaczenia programu CDRWin są przeznaczone wyłącznie dla gości serwisu CDRinfo.pl. NIE WYRAŻAM ZGODY na dołączanie ich do wydawnictw, czasopism komputerowych i innych, jak również na dołączanych do nich płytach CD, chyba że ustalono inaczej. MONTER ....hmmmmmmm, jak mam to rozumiec? Powaznie! Oznacza to, ze nie moge np. napisac poradnika z informacjami uzyskanymi na Forum? Powolywac sie na nie? Co do praw do tlumaczenia, rozumiem........no, nie do konca. Przeciez, mozna je przesylac elektronicznie, np. znajomym, a jest to przeciezrozpowszechnianie. Tlomaczenie jest chyba "free". |
|
|
|
#9 |
|
Użyszkodnik
![]() |
Jak napiszesz poradnik i go rozdasz za free to będzie OK, ale jak napiszesz książke i bedziesz na tym robił kase to sorry...
|
|
|
|
#10 | |
|
Gość
|
Cytat:
gdybym (teoretycznie) napisal ksiazke, to wiekszosc tematow i wskazowek bylaby cytowaniem lub odwolywaniem sie do wiadomosci uzyskanych na Forum! Tu jest po prostu wszystko! I na dodatek poruszane tematy czy problemy sa w sposob oczywisty, najbardziej istotne dla uzytkownika! (wiem: napisze ksiazke pod pseudonimem i nikt z was mnie nie rozpozna :-D ) |
|
|
|
|
#11 | |
|
Gość
|
Cytat:
Takiego pacana zawsze mozna rozpoznac, chocby po ortografii:-D |
|
|
|
|
#12 | |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Nijaki Bartosz D. i pisanie ...
Cytat:
tu mozesz zobaczyc http://helion.pl/autorzy/danb.htm PS dzieki za te recenzje - nie kupuje chipa a tak sobie wydrukuje ![]() hehehe
|
|
|
|
#14 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
slow kilka tytulem wyjasnienia
Witam
Ciesze sie, ze czytaliscie recenzje i pojawila sie ta dyskusja. Postaram sie w kilku zdaniach odpowiedziec na to co napisaliscie. 1) W calej ksiazce od samego poczatku do konca przewija sie CDRinfo jako najlepsza strona tego typu. Bije sie w piersi i przepraszam np MOntera za to, ze nie podalem iz to on jest tlumaczem CdrWina. Napisalem jedynie iz tlumaczenie mozna pobrac ze strony CDRINFO. Podobnie z tlumaczeniami Nero i innych opisanych programow. Zawsze byl link do cdrinfo. Dlaczego tak sie stalo. Otoz nie znalem Was wszystkich, nie bylem czlonkiem CDRINFO. Wydawalo mi sie, ze to byla wasza praca redakcyjna i dlatego potraktowalem wszystkich jako CDRINFO. Wydaje mi sie, rowniez, ze zamieszczajac screena w ksiazce nie potrzebuje zgody autora. Wyobrazcie sobie jakby to wygladalo gdyby np MS wymagal takiej zgody na zmaieszczenie obrazkow z polskiej wersji Worda? Dodam, ze dla tej ksiazki nie ma plyty CD i wszystkie peogramy czytelnik sciaga z podanych adresow. Pamietajcie, ze czytelnik mojej ksiazki podczas sciagania tlumaczen i tak trafi na to kto jest autorem - jak dobrze pamietam to kazde tlumaczenie ma opis kto je wykonal a informacje sa na stronie. Niestety nie mozna tego juz poprawic ale jezeli chcecie to w II wydaniu tej ksiazki znajda sie odpowiednie informacje przy kazdym tlumaczeniu - moge dodac rowniez wasze adresy i co tam chcecie. 2) Kolejny temat to uwagi co do wykorzystania porad. Wiec sprawa wyglada tak. Pewnie pamietacie moja wypowiedz z poczatku moderowania - napisalem, ze forum to "kaszana" i wole newsy. Prawda jest taka, ze uzywalem newsow i nie bylem na forum. Pojawilem sie z chwila jak zaczalem pisac artykuly - chcialem sledzic wasze problemy i pisac na ten temat dla serwisu CDrinfo. Zwrocie uwage, ze artykuly nawiazuja do goracych tematow forum a ich celem jest odciazenie forum od nudnych pytan np o ASPI. Nie bylo moim zamiarem to by okradac was z pomyslow i waszych rad i tego nie zrobilem. Musicie pamietac, ze CDRinfo nie jest jedyna strona tego typu w sieci i wiele rzeczy zanim pojawilo sie tutaj bylo dawno znane juz na innych witrynach. Poza tym ja rowniez nie jestem grlupem i sam tez na cos od czasu do czasu wpapadne . Natomiast wiedza o nagrywaniu plyt CD ogranicza sie do pewnych ram i raczej trudno wyjsc poza nie - chyba sie ze mna zgodzicie. Dlatego sila rzeczy zawartosc ksiazki musi sie pokrywac z tym o czym tutaj piszecie bo ani ja ani wy nie wymyslicie (niestety) nic nowego i odkrywczego. Chodz dodam, ze pewnie informacje z ksiazki do dzisiaj nie sa dostepne na CDRINFO co swiadczy o pracy jaka wkladalem w napisanie tej ksiazki. Dodam, ze co bardziej uwazni czytelnicy tej i innych ksiazek o nagrywaniu plyt CD mojego autorstwa znalezli w nich informacje o tym, ze na forum cdrinfo jak i grupach dyskusyjnych moga uzyskac pomoc i rozwiazanie praktycznie kazdego problemu. Jak widzicie to dowod na to, ze przyslalem wam sporo nowych gosci . 3) Ksiazka nie jest nowa i ukazala sie ladnych kilka miesiecy temu. Zdaje sie na newsach byly o tym wzmianki ktore puscil Misiek. 4) w Chipie, Internecie a kiedys Cyberze (pewnie wielu nie zna) byly rowniez moje artykuly to na wypadek jakby ktos trafil i sie zdziwil. 5) Pewnie nikt z was (mowie o statych wygach) nie kupi mojej ksiazki dlatego potanowilem ufondowac maly konkursik - beda nagrody w postaci moich ksiazek o nagrywaniu plyt CD. W ciagu kilku dni na stronie pojawia sie informacje o tym jak dostac moja ksiazke. Czekam na propozycje rozlosowania wygranych by nie bylo potem dyskusji jak w przypadku czapeczek . Mam nadzieje, ze dzieki temu czesc z was przeczyta i bedzie mogla potwierdzic to co napisalem powyzej. Chetnie odpowiem na nastepne pytania ktore pojawia sie w tym watku ...
|
|
|
#15 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
|
|