Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.09.2005, 13:21   #1
Nikamo
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.08.2005
Nikamo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
router

Czy wie moze ktos jak zainstalowac poprawnie router Intellinet pod chello bo niby robie wszystko zgodnie z instrukcja a nie chce i tak zadzialac prawidlowo :-(
Nikamo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2005, 13:29   #2
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Podaj więcej informacji. Jakie masz konkretnie błędy? Podaj screeny ustawień itp.
Stary 07.09.2005, 13:40   #3
Nikamo
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.08.2005
Nikamo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiesz co ze mnie taki informatyk ze zbytnio nie wiem co podawac hehe. Wiec powiem CI co robilam wiec podpielam te kabelki do routera nastepnie wpisalam podany adres w instrukcji 192.16 itd. no to musialam sie zalogowac to bez problemow, potem musialam podac strefe czasową i Time server adress gdzie wpisalam same zera:-P potem przeszłam dalej gdzie mialam wybrac w jaki sposob sie lacze wiec kliknelam cable modem na koncu kazano mi wpisac nazwe hosta co zostawilam puste i MAC Adress gdziewpisalam numer z modemu i zatwierdzialm to lecz nadal nic nie che isc, internet nie chodzi tym bardziej podlaczyc nie moge innych kompow :-( Bylabym wdzieczna za pomoc .
Nikamo jest offline  
Stary 07.09.2005, 20:05   #4
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nikamo
Wiesz co ze mnie taki informatyk ze zbytnio nie wiem co podawac hehe. Wiec powiem CI co robilam wiec podpielam te kabelki do routera nastepnie wpisalam podany adres w instrukcji 192.16 itd. no to musialam sie zalogowac to bez problemow, potem musialam podac strefe czasową i Time server adress gdzie wpisalam same zera:-P potem przeszłam dalej gdzie mialam wybrac w jaki sposob sie lacze wiec kliknelam cable modem na koncu kazano mi wpisac nazwe hosta co zostawilam puste i MAC Adress gdziewpisalam numer z modemu i zatwierdzialm to lecz nadal nic nie che isc, internet nie chodzi tym bardziej podlaczyc nie moge innych kompow :-( Bylabym wdzieczna za pomoc .
Podejrzewam to co zaznaczylem wyzej. W konfiguracji ustawilas, aby Twoj router mial taki sam MAC adres jak Twoj modem kablowy, co stwarza konflikt adresow, bo nie moga w 1 sieci byc 2 urzadzenia o takich samych MAC adresach.
W konfiguracji routera kliknij na Clone MAC address, spowoduje to, ze router bedzie mial adres karty sieciowej wbudowanej w Twoj komputer. To powinno pomoc, a jesli nie, to kontakt z ekipa z chello na pewno pomoze.

Temat raczej nie dotyczy oprogramowania, wiec zamykam. (taki sam utworzylas w dziale Sprzet).

Twoje uprawnienia: