Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   WIN98 Service Pack 1.5 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win98-service-pack-1-5-a-37553/)

Joe_Doe 18.10.2005 21:08

2.02 FINAL

Dodano MSMOUSE.VXD z Q254660
Dodano "(Tylko usuń)" do wyrazu w panelu deinstalacji.
Usunięto COMCTL32.DLL z SPUNINST.INF.
Usunięto ATTRIB.COM i FIND.COM
Poprawiono błąd ERRORLEVEL w RUNPOST.BAT
Poprawiono błąd w TWEAKUI.HLP
Uaktualnione logo zamykające system oraz dodana tapeta.

http://www.sp.up.pl/

Arepo 18.05.2005 14:32

Nowa wersja :

2.0.1 Final

Dodano jedną aktualizację (Q870669) i jedną poprawkę (Q295629, która zastępuje poprawki Q258010 i Q274334)
Dodano ATL.DLL (z VCREDIST)
Zaktualizowano plik ROOTSUPD.EXE do wersji 7.0
Zaktualizowano plik HTML32.CNV do Office XP SP3
Zaktualizowano plik INFEX.EXE z wersji 0.1 do 0.2
Zmieniono "MaxFileCache=524288" na "MaxFileCache=393216" w pliku SPUPDATE.INF
Zmieniono metodę kopiowania HARDWARE.HLP w SPUPDATE.INF
Zmieniono metodę kopiowania Visual C++ (VCREDIST) i OLE Automation (OLEUPD) w SPUPDATE.INF aby zapobiec niezgodności wersji
Dodano "SmartReboot=N" do wszystkich plików INF, aby zapobiec nieoczekiwanym komunikatom restartowania
Poprawki w pliku DELINFS.INF
Naprawiono problem z odinstalowywaniem TweakUI
Naprawiono problem z odinstalowywaniem 98lite Sleek Notepad

epol 16.05.2005 17:08

Cytat:

Napisany przez dariusz46
chyba w pcformacie jest service pack dla windows 98 PL (chyba)

Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Wydaje mi sie, ze nie :>

Cytat:

Napisany przez ro29
...
na płycie jest nawet ten SP, ale niestety po polsku tylko w wersji 1.6.2 ***8211; a wersja 2.0 tylko po angielsku ***8211; a liczyłem, że będzie po polsku i nie będę musiał ściągać z sieci ;)
...

dariusz46 16.05.2005 10:47

Pcformat

chyba w pcformacie jest service pack dla windows 98 PL (chyba)

ro29 15.05.2005 22:20

Witam !
Widzę, że Win98 nadal żyje ***8211; to mnie cieszy !
Nie wiem, czy wiecie, ale w najnowszym PCFormat, jest artykuł na temat właśnie SP do Win98 ***8211; niestety trochę dziwny i z tego co czytałem w Internecie, pewne sprawy w tym artykule pominięto ***8211; skupiając się na tym, że to może i dobre, ale system stary itd. Ale mniejsza z tym ***8211; na płycie jest nawet ten SP, ale niestety po polsku tylko w wersji 1.6.2 ***8211; a wersja 2.0 tylko po angielsku ***8211; a liczyłem, że będzie po polsku i nie będę musiał ściągać z sieci ;)
Ale teraz widzę, że jest jeszcze nowsza wersja ***8211; poczekam na możliwość dostępu do łącza stałego i ją sobie pobiorę.
Ale mam teraz takie pytanie ***8211; choć nie wiem, czy to może mieć związek. Właśnie niedawno zainstalowałem ten SP 1.6.2 ***8211; niby wszystko OK, wygląd dało się zmienić ma standardowy, a pozostałe rzeczy np. ikony są OK.
Ale właśnie wczoraj zainstalowałem sobie nowszą wersję przeglądarki IrfanView 3.95, oczywiście wraz z nakładką polską. I okazało się, że nie mogę nic wydrukować ***8211; po prostu jak wybiorę drukuj, to coś mignie i nic. Nie wiedziałem co jest, odinstalowałem, zainstalowałem jeszcze raz 3.95, ale tym razem po angielsku ***8211; było OK. Jak dodałem polski język ***8211; nie można drukować. Musiałem wrócić do wersji 3.92 ***8211; bo ona działa OK. Nie wiem, może to może wina właśnie tego SP ***8211; poprzednio kilka razy uaktualniałem IrfanView i nigdy nic takiego nie zauważyłem ***8211; a czasami coś z niego drukuję.
Ciekaw jestem, czy ktoś zauważył coś takiego u siebie ?
Pozdrawiam
ro29

epol 15.05.2005 11:39

Cytat:

Napisany przez gallus
2.0a

* Podmienione polskie pliki w poprawce (Q269601) - thx Petr
* Dodane sterowniki pamięci masowej USB (Native USB-flashdisk 2.2 by Maximus)
* Przywrócone ikony z Win2000 te z XP były trochę poszarpane, reszta wyglądu XP bez zmian.
* Zmienione logo startowe.

Jakie teraz jest logo? Pytam tak z ciekawosci :D

gallus 15.05.2005 00:24

2.0a

* Podmienione polskie pliki w poprawce (Q269601) - thx Petr
* Dodane sterowniki pamięci masowej USB (Native USB-flashdisk 2.2 by Maximus)
* Przywrócone ikony z Win2000 te z XP były trochę poszarpane, reszta wyglądu XP bez zmian.
* Zmienione logo startowe.

ro29 10.05.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez cubic
cos problemowy ten sp 2.0 bo nie dziala mi teraz mysz pod USB ???

Witam !
Jak to zazwyczaj SP - coś poprawia, a coś psuje :)

epol 10.05.2005 12:04

Zastanawiam sie nad powrotem do 98se + sp2, ale chyba to zrobie dopiero po kolejnym upadku xp.

cubic 10.05.2005 08:54

cos problemowy ten sp 2.0 bo nie dziala mi teraz mysz pod USB ???

Joe_Doe 09.05.2005 23:40

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez epol
Mozesz jeszcze pokazac jak wyglada menu i Eksplorator Windows.

Prosze bardzo.
Dodakowo notatnik (metapad). Znacznie bardziej rozbudowany w stosunku do notatnika+ dostepnego z SP1.5-1.6.2. Jak na razie nie znalazlem w nim mozliwosci zmieny kodowania (w notatniku+ byla)

Jeszcze co do wygladu:
Kolor menu orginalnie zblizony jest do bialego (jak na screenie) mi sie nie podoba wiec zmienilem na taki jak caly pasek startowy.
Czcionki na pulpicie sa orginalnie pogrubione.
Tlo czcionek - tu sprawa jest dziwne - na poprzedmim screenia widac ze jest niebieskie na jest "przezroczycte" - moze cos poprzednio "nie zaskoczylo"

epol 09.05.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Ja instalowalem SP zarowno na windowsa z aktualizajzmi M$ jak i najpierw SP a potem update.
Wyglad - zobacz na screena.
Mozna wylaczyc -
Wlasciwosci ekranu=>Wyglad=>Schematy i zmieniasz Windows XP na Standartowy Windows. Niestety "recznie" trzeba zmienic ikonki (kosz, moj komputer)

A juz myslalem, ze bedzie taka ohydna kolorowa belka jak w xp.

Mozesz jeszcze pokazac jak wyglada menu i Eksplorator Windows.

ro29 09.05.2005 14:09

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Ja instalowalem SP zarowno na windowsa z aktualizajzmi M$ jak i najpierw SP a potem update.
Mozna wylaczyc -
Wlasciwosci ekranu=>Wyglad=>Schematy i zmieniasz Windows XP na Standartowy Windows. Niestety "recznie" trzeba zmienic ikonki (kosz, moj komputer)

Witam !
Dzięki za info !
Jak na razie zainstalowałem sobie tą wcześniejszą wersję 1.6.2 , bo akurat miałem ją jakiś czas temu ściągniętą z Internetu (tą najnowszą muszę ściągnąć jak będę miał dostęp do łącza stałego).
W sumie oprócz zmiany wyglądu na Win2000 ( co mi się zbytnio nie podoba, ale to chyba kwestia głównie przyzwyczajenia), nie zauważyłem na razie większych pozytywów. Jako minus, to chyba fakt, że system uruchamia mi się troszeczkę dłużej.
W sumie, zastanamiam się, czy warto go zostawić lub zamienić na ten nowszy - mi ogólnie Win98 nie sprawia większych prpblemów. Ale pożyjemy, zobaczymy.
I jeszcze miałbym pytanie - czy w przypadku zmiany tego widoku na styl WinXP - zmienia się tylko wizualizacja ikon i pulpitu, czy też dochodzą pewne opcje z WinXP i zmienia się np. Menu Start itd.
Za udzieloną odpowiedź z góry dziękuję !
I jeszcze jedno pytanie. W spisie poprawek był ulepszony notatnik. Co prawda, ja mało z niego korzystam, ale skoro powinien być. A u mnie po instalcji tego SP, notatnik bez zmian :wow:
Pozdrawiam
ro29

Joe_Doe 09.05.2005 01:45

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Ja też nadal jadę na Win98SE !
I miałbym jedno pytanie.
Jakiś czas temu zainstalowałem część łatek do Win98SE i czy teraz instalując ten SP, może to spowodować jakieś problemy ?
I czy instalując tą łatkę wygląd XP będzie dotyczył całości (jakiej ?) i czy da się to wyłączyć ?
Z góry dziękuję za wyjaśnienia
Pozdrawiam
ro29

Mozna wylaczyc -

ro29 09.05.2005 01:26

Witam !
Ja też nadal jadę na Win98SE !
I miałbym jedno pytanie.
Jakiś czas temu zainstalowałem część łatek do Win98SE i czy teraz instalując ten SP, może to spowodować jakieś problemy ?
I czy instalując tą łatkę wygląd XP będzie dotyczył całości (jakiej ?) i czy da się to wyłączyć ?
Z góry dziękuję za wyjaśnienia
Pozdrawiam
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59.