![]() |
tak, zdecydowanie BootMagic, ja mam zainstalowane 3 systemy (2x win 98 i linux) wszystkie odpalam z boot magic'a i żadnych problemów nie mam, jak by co to pytaj chociaż z konfiguracją i ustawieniami nie ma wielkich problemów
|
Ja ma XP i ME, też na 2-óch różnych partycjach. Różnica jest taka, że na c: mam XP, a potem gdy instalowałem ME to do pliku boot.ini na c: dopisała się ścieżka do win ME. Wówczas miałem przy starcie BOOT menu.
Ty jak dobrze rozumiem miłeś oba systemy ale skasowałeś SE, który był na c: ? Zobacz czy tam nie ma boot.ini. Może uda Ci się coś zakombinować. Boot MAmnager jest np w w zestawie Power Quest Partition Magic. W tym programie możesz sobie nawet założyć hasło na dostęp do któregoś systemu. możesz wejść na http://www.google.com i wpisać boot manager download lub coś podobnego. http://www.filemirrors.com - tam też poszukaj, ale już konkretnego programu |
Folder o którym piszesz to folder w którym XP robi co jakiś czs backup danych i w zasadzie nie ma tam żadnych informacji o tym z której partycji ma startować. Nie pozostaje ci nic innego jak zainstalować jakiś Boot manager który umożliwi ci start z wybranej partycji.
|
Win98SE i WinXP razem wziete
Witam.
Otoz mam taki problem.Mialem 2 systemy.Dysk C to win98 a dysk D to XP. Ogolnie mam 5 partycji.Wszystko bylo dobrze jak moglem se wybrac jaki system odpalic.Ale przyszedl czas na format C:.Wiec wystartowalem z dyskietki systemowej z win98 i zformatowalem.Zainstalowalem ponownie win98 i patrze nie moge wybrac sobie ktory system mam odpalic,,tylko od razu mi sie 98 wlacza.Czy jest jakis sposob na odpalenie XP?Czy mozna to przywrocic do stanu poprzedniego bez ponownej instalacji XP.Dodam tylko ze pare miesiecy temu mialem tylko 98 i potem na zachcialo mi sie xp jako rezerwa.Wiec zainstalowalem xp i on potworzyl na wszystkich dyskach taki folder "System volume information".Nieomylnie zapomnialem go zachowac i obawiam sie ze wlasnie o to chodzi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:08. |