Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Winamp z 2-ch kar dżwiękowych równocześnie. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winamp-2-ch-kar-dzwiekowych-rownoczesnie-46497/)

roman01 19.01.2005 01:48

Znalazłem ten post Mr Spock z 2-ma kartami tylk ze Mr Spock opisuje problem odtwaqrania muzyki zarowno zintegrowanej jak i zewnatrznej karty.

mantar 19.01.2005 09:42

Cytat:

Napisany przez rembrant
Rozumiem posiadanie dwoch kart ale nie rozumiem po co. Jak chce odtwarzac dwa utwory naraz to wystarczy mi jedna karta, po co odrazu dwie, nie ma z tym teraz problemu???

Tak po krótce - chodzi o to ze za pomocą jednej karty nie bardzo mozesz korzystać z dwóch urządzeń do niej się odwołujących - przykłąd?

Film na TV poprzez wyjscie telewizyjne grafiki - oczywiście z głosem, a na komputerze winamp i przeboje :)

inny przykład - mój osobisty

Głośniki - program symylacyjny czyli wszystko co z nim związane
Słuchawki - komunikacja online z uzytkownikami
nie da się tego zrobic na jednej karcie - w słuchawkach mam tylko komunikację a w głosnikach tylko dżwięki z programu.,

Mozna to zrobic za pomoca słuchawek USB i jednej karty muzycznej ale to dość drogie rozwiązanie.
Mam nadzieje ze udało mi się naswietlić sytuację :)

Pozdrawiam

Ormianin 19.01.2005 11:33

Cytat:

Napisany przez mantar
Tak po krótce - chodzi o to ze za pomocą jednej karty nie bardzo mozesz korzystać z dwóch urządzeń do niej się odwołujących - przykłąd?

Pozdrawiam

Od czego masz DirectX? w winampie ustawiasz aby korzystal z bibliotek DirectX i uruchamiasz inne programy rowniez wykorzytsujace ten mechanizm... w efekcie, sluchasz na jednej karcie co sobie zyczysz w tym samym momencie

bynajmniej ja nie mam z tym problemu... slucham winampa i gadam przez net, moja karta jest full duplex, zreszta jak wszystkie dzis

rembrant 19.01.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez mantar

Film na TV poprzez wyjscie telewizyjne grafiki - oczywiście z głosem, a na komputerze winamp i przeboje :)

inny przykład - mój osobisty

Głośniki - program symylacyjny czyli wszystko co z nim związane
Słuchawki - komunikacja online z uzytkownikami
nie da się tego zrobic na jednej karcie - w słuchawkach mam tylko komunikację a w głosnikach tylko dżwięki z programu.,

Mozna to zrobic za pomoca słuchawek USB i jednej karty muzycznej ale to dość drogie rozwiązanie.
Mam nadzieje ze udało mi się naswietlić sytuację :)

Pozdrawiam

Ten drugi przyklad mnie przekonuje, pod warunkiem ze chcesz w sluchawkach slyszec tylko glos rozmowy. a dla reszty domownikow muzyczka. Co do tego pierwszego rozwiazania to nie ma problemu mozesz spokojnie puscic muze z karty winampa nawet dwa midi line in jak twoje ucho potrafi rozdzielic te wszystkie halasy to mozesz tak sluchac nawet na jednej karciei nie potrzebujesz dwoch stad moje pytania. Kedys jak mp3 raczkowalo grywalem po roznych imprezkach jako dj tez miale 2 karty dzwiekowe 2 wzmacniacze 8 kolum i tak to sie krecilo jednak jak kupilem sbawe32(moja 1 karta sb0 wszystko sie zmienilo, dzwiek na przyzwoitym poziomie i aby miksowac nie musialem juz miec 2 kart wystarczyla mi jedna, zwolnilem zasoby sytemu i do dzisiaj wszystko gra. Pozdro :piwo:

rembrant 19.01.2005 17:21

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Od czego masz DirectX? w winampie ustawiasz aby korzystal z bibliotek DirectX i uruchamiasz inne programy rowniez wykorzytsujace ten mechanizm... w efekcie, sluchasz na jednej karcie co sobie zyczysz w tym samym momencie

bynajmniej ja nie mam z tym problemu... slucham winampa i gadam przez net, moja karta jest full duplex, zreszta jak wszystkie dzis

no i oto loto pozdowienia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45.