Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2005, 14:14   #1
coil
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 01.06.2005
Lokalizacja: wawka
Posty: 80
coil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Winda 98 a dysk sata ....

Czy W98 obsługuje dyski sata ?
Pytam ponieważ temat wygląda tak. Jest HDD SATA z XP oraz HDD ATA z W98. W98 odpala sie i wywala komunikat "nieznane urządzenie w kolejce IDE" czy coś w tym stylu. Jak odepnę SATA to W98 wstaje.
Jeśli W98 nie obsługuje SATA to czy można na jednym kompie na SATA postawić jednego XP a na ATA drugiego takiego samego XP-ka ? Dysk ATA mam w kieszeni i chcę mieć go jako ostatnią deskę ratunku . Czy przy odpalaniu systemu będzie mozliwość wybory XP z SATA lub z ATA ?
Nie za bardzo namieszałem
coil jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2005, 15:06   #2
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez coil
Czy W98 obsługuje dyski sata ?
Pytam ponieważ temat wygląda tak. Jest HDD SATA z XP oraz HDD ATA z W98. W98 odpala sie i wywala komunikat "nieznane urządzenie w kolejce IDE" czy coś w tym stylu. Jak odepnę SATA to W98 wstaje.
Jeśli W98 nie obsługuje SATA to czy można na jednym kompie na SATA postawić jednego XP a na ATA drugiego takiego samego XP-ka ? Dysk ATA mam w kieszeni i chcę mieć go jako ostatnią deskę ratunku . Czy przy odpalaniu systemu będzie mozliwość wybory XP z SATA lub z ATA ?
Nie za bardzo namieszałem
SATA u mojego dobrego znajomego zachwuje sie jak SCSI, tak ma w menaderze urzadzen... do tego doinstalowal nieoficjalny serwis pack 2.02 pl dla win 98 SE, pracuje calkiem normalnie z dyskiem na tym interfejsie i pojemnosci ~160 GB
__________________
----------
pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2005, 16:55   #3
Don Laser
laser nieskalibrowany
 
Avatar użytkownika Don Laser
 
Data rejestracji: 31.08.2004
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 303
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ormianin ta pojemnośc co podałeś dotyczy kompa z chipsetem Intela, , niejaki Rudolph Loew zrobił patha który umożliwia działanie tego typu dysków - o poj powyżej 137GB na Windowsach z serii WinX . Na komputerach z innym chipsetem to się nie uda.
Don Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2005, 17:45   #4
coil
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 01.06.2005
Lokalizacja: wawka
Posty: 80
coil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Don Laser
Ormianin ta pojemnośc co podałeś dotyczy kompa z chipsetem Intela, , niejaki Rudolph Loew zrobił patha który umożliwia działanie tego typu dysków - o poj powyżej 137GB na Windowsach z serii WinX . Na komputerach z innym chipsetem to się nie uda.

kompik mam na płycie Gigabayt'a i Intelu
coil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2005, 23:09   #5
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Don Laser
Ormianin ta pojemnośc co podałeś dotyczy kompa z chipsetem Intela, , niejaki Rudolph Loew zrobił patha który umożliwia działanie tego typu dysków - o poj powyżej 137GB na Windowsach z serii WinX . Na komputerach z innym chipsetem to się nie uda.
Hej, no wiec nie jestem pewny czy aby jest to dysk 160 czy tez mniejszy 120 dlatego napisalem tak okolo "~160"

ale temat dotyczyl SATA pod windowsem 98 i mowie o tym ze widzialem jak to chodzi i ze to chodzi
__________________
----------
pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.