Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Winda zwana LONGHORN (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winda-zwana-longhorn-28352/)

andrzejj9 03.12.2003 20:57

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
dzieki andrzej - o to mi chodzilo - co prawda defaultowe funkcje (google np) sa mi zbedne - ale dumeter i quick launch sie przydal
dzieki:)

Nie ma sprawy :)

Osobiscie nie lubie zadnych dodatkowych bajerow na pulpicie - trzy ikonki na samym pulpicie, plus trzy w pasku szybkiego uruchamiania to absolutne maksimum (i optimum jednoczesnie :) ), ale jak ten program raz zainstalowalem, tak juz zostal. Ja uzywam w nim zuzycia procesora, pamieci, wskaznika glosnosci (juz bym chyba bez niego zyc nie potrafil :) ), kontrolera WinAmpa, wlasnie DuMetera, daty, godziny i wskaznika pojemnosci dyskow (tez cholernie fajna rzecz). Co prawda troche sie zmartwilem, jak wyslalem Ci adres jego strony (pierwszy raz na niej bylem), bo zobaczylem, ze ostatni news zostal umieszczony juz dobre kilka miesiecy temu, wiec zadnych nowych wersji pewnie spodziewac sie nie mozna. Niby ja nigdy nie ganiam za nowszymi wersjami programow, ktore mam, ale ten wyjatkowo mi sie podoba i zaluje, ze autorzy juz nad nim nie pracuja :(
No trudno, wazne, ze wersja, ktora mam dziala i to dobrze dziala :)

Aha, jest jeszcze identyczny programik o nazwie StatBar (albo StarBar, ale chyba to pierwsze). Jedyne roznice to troche inny wyglada i wiecej funkcji na jego korzysc. Moze ma tez ciut wieksze mozliwosci konfiguracji. Ja przyzwyczailem sie juz do tego, ktory mam, ale moze Tobie ten bardziej sie spodoba.

-Sid-The-Rat=> 03.12.2003 21:16

moj pulpit mozna zobaczyc w topicu ciapka :) wszsytkei ikony mam w pasku szybkiego uruchamiania - jest tego sporo - ps. uklad ikonek moze podpowiedziec ktora tapete lubie najbardziej (hint: nr3)

mi z paska osobiscie najbardzoej przydeje sie (narazie) dumeter i uptime - reszte wylaczylem (choc cpu i mem usage chyba wroca)
pasek glosnosci - wlasnie - czy da sie z niego sterowac glosnoscia? bo klikalem na niego i nic... ja i tak krece galka wzmacniacza - stoi nad monitorem - ale to moglo by sie przydac czasem

fajne jest to ze mozna ten pasek schowac do malutkiej ikonki (umiescilem go sobie na dole - tak ze czasem zaslania go wysuwany pasek - i zostaje po nim tylko malutka ikoka w prawym donym rogu - estetyczne

@kraluk - jak zrobie sobie obraz ghosta ssytemu to potrenuje z tym longhorn'paskiem - teraz nie chce ryzykowac...

andrzejj9 04.12.2003 10:40

Cytat:

mi z paska osobiscie najbardzoej przydeje sie (narazie) dumeter i uptime - reszte wylaczylem (choc cpu i mem usage chyba wroca)

pasek glosnosci - wlasnie - czy da sie z niego sterowac glosnoscia? bo klikalem na niego i nic... ja i tak krece galka wzmacniacza - stoi nad monitorem - ale to moglo by sie przydac czasem

O Uptime zapomnialem, tez to oczywiscie mam wlaczone, chociaz mi akurat nie jest jakos szczegolnie potrzebne, ot ciekawa informacja.

Natomiast ten pasek glosnosci jak najbardziej nia steruje. Moze trzeba cos ustawic w opcjach, w kazdym razie dzieki niemu praktycznie nie dotykam juz pokretla od glownikow, mimo, ze stoja pod reka.

Moja karta muzyczna to Sound Blaster Live! Byc moze z innymi sa jakies problemy, ale pobaw sie jeszcze opcjami. Na pewno da sie cos ustawic, bo w koncu to jest jakby tylko skrot do zmiany glosnosci z panelu sterowania, a ta raczej dla kart wszystkich producentow sie nie zmienia.

-Sid-The-Rat=> 05.12.2003 14:54

ha! u mnie tez zaczal sterowac - trzeba bylo kompa zresetowac (zajelo mi to dwa dni :D) fajny wynalazek..
choc u mnie DUmeter sie zachowuje idiotycznie - po resecie skasowal mi status danych pobranych i wyslanych (pomimo tego ze w opcjach odznaczylem kasowanie danych...) - lekko sie zawiodlem i dumeter polecial

andrzejj9 05.12.2003 22:06

Cytat:

ha! u mnie tez zaczal sterowac - trzeba bylo kompa zresetowac (zajelo mi to dwa dni :D) fajny wynalazek..

He he, dla mnie wylaczanie komputera po skonczonej pracy jest tak oczywiste, ze nie przyszlo mi to do glowy :)

Cytat:

choc u mnie DUmeter sie zachowuje idiotycznie - po resecie skasowal mi status danych pobranych i wyslanych (pomimo tego ze w opcjach odznaczylem kasowanie danych...) - lekko sie zawiodlem i dumeter polecial
A to niestety u mnie jest tak samo. Czasami zapamietuje, czasami nie, czasami tylko czesc. Ogolnia ta funkcja niestety nie dziala sprawnie i jest raczej nieprzydatna (w sensie zapamietywania ilosci sciagnietych i wyslanych plikow, bo jesli chodzi o pomiar obecnej predkosci, sprawuje sie bardzo dobrze), ale i tak nie znam zadnego innego programu, ktory dobrze by to robil.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:31.