Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Który system jest lepszy Windows 2000 Pro czy Windows XP Pro
Windows 2000 Professional 32 30.19%
Windows XP Professional 61 57.55%
Nie mam swojego zdania 13 12.26%
Wszystkich głosów: 106. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.05.2003, 01:03   #11
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cóż po takiej lekturze mnie tez udzielił się kiepski humor Sida .
Mnie osobiście zaskoczył totalny brak chociażby jednego szczegółu przemawiającego za bądź przeciw danego systemu .
Tą ankietę przeczyta prawdopodobnie sporo osób i niestety nie dowiedzą się dlaczego jeden system jest lepszy od drugiego.
Ktoś używa systemu tydzień inny miesiąc ***8230;jeśli owe ***8222;rulez***8221; XP czy 2000 ma polegać na tym ,że system działa i jeszcze się nie ***8222;wykraczył***8221; to mamy do czynienia raczej z farsą niż postem .
System to nie tylko instalacja GeForce-a i zintegrowanej karty muzycznej .
Chwaląc system w takiej postaci ,jak ma to miejsce na tym forum tworzymy jakieś bliżej mi nieznane nieporozumienie .
Rozumiem iż większość z Was traktuje zarówno sam temat jak i system jak zabawkę do celów rozrywkowych ,jednak warto pomyśleć o użytkownikach dla których komputer może posłużyć do np. pracy .
Nie wiem czy ktoś zadał sobie trud dogłębnego przetestowania systemu ,który w jego mniemaniu jest ***8222;the best***8221; ,nie wiem czy ktoś pomyślał o nietuzinkowych urządzeniach ,których którymi są problemy w systemie X ,nie wiem czy komuś w ogóle zależy na wydajności czy komforcie pracy .
W tym miejscu mogę tylko powiedzieć tyle : ***8222;czy wiesz że***8221; :

- Windows XP w ogóle nie nadaje się konfiguracji macierzy dyskowej RAID0 ?
- Windows XP kiepsko działa z kartami DVB ?
- Windows XP posiada błąd w interpretacji portu szeregowego ,przez co programy wykorzystujące transmisje tego portu nie zdolne są do poprawnego działania ?
- Windows XP jest niekompatybilny z wieloma programami ,doskonale działającymi w starszych systemach ?
- Windows XP pożera znacznie więcej zasobów niż starsze wersje systemu ?
- Windows XP jest znacznie wolniejszy w czasie kopiowania większych plików ?
- Windows XP po gruntownym przetestowaniu w pewnych punktach jest ,niewiadomo z jakich przyczyn wolniejszy od starszych systemów ?
- Windows XP w różnych konfiguracjach potrafi czasem znacznie obniżyć wydajność w D3D ?
To tylko niektóre mankamenty ,które dotyczą mojej i nie tylko mojej osoby .
Dodam iż te problemy nie są spowodowane nieudolna instalacja systemu czy tez sterowników .
Tak się składa iż te problemy wychwyciłem praktycznie od razu ,gdyż lubie wiedzieć na czym przyjdzie mi pracować .
Akurat z systemem tym mam styczność już pewnien czas (od wyjścia wersji ***8222;Crporate***8221;) poznawałem go miesiącami ,dlatego też optymizacja nie jest mi obca .Nigdy nie korzystałem z super ***8222;tweakerów***8221; ,które tak naprawdę nic nie dają .Zawsze kierowałem się moją skromną wiedzą oraz korzystałem z wiadomości userów rodzimych i zagranicznych (fora to naprawdę duży potencjał) .
Kilka problemów oczywiście udało mi się rozwiązać .Mój zaprzyjaźniony programista miał pełne ręce roboty - zmienialiśmy od podstaw programy ,które kiedyś stworzyliśmy ,a które działały bez przeszkód na Win98 i WinMe ***8211; a na XP odmówiły posłuszeństwa ***8222;myszkowanie***8221; po rejestrze ,kilka innych karkołomnych operacji ***8211; tylko po to aby zmusić to co kiedyś działało - dopoprawnego działania w WinXP .
Lista błędów i mankamentów WindowsXP niestety stale rośnie .
No ale to są tylko moje drobne potyczki ,jednak warto o nich pamiętać .Pisząc ***8222;najlepszy***8221; słowo to powinno jednak coś znaczyć.
To tyle w kwestii ***8222;ankiety***8221; .Dalsza część postu nie jest w ogóle związana i nie dotyczy tego tematu .

Jest jeszcze kwestia ,która nie powinna się tutaj znaleźć ale korzystam z okazji :
Niestety z kilku przyczyn jestem zmuszony ograniczyć moje wystąpienia na tym forum ,chociaż bardzo się przywiązałem do większości osób tutaj piszących .
Powodów jest kilka ,dotyczą one konkretnie mojej osoby więc chciałbym szczegółów oszczędzić .
Tak się składa iż moja walka z chamstwem ,pyskówkami oraz natręctwem słownym na każdym forum kończy się zawsze w ten sam sposób :
- ograniczeniem odwiedzin ,a w razie braku pozytywnego rezultatu rezygnacją .
Na tym forum poznałem wielu przyjaciół ,nowe znajomości zawsze cieszą .
Pozdrawiam zatem wszystkich życząc wytrwałości i cierpliwości ,której mi zabrakło .jaro
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: