![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Który system jest lepszy![]() ![]() |
|||
Windows 2000 Professional |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 30.19% |
Windows XP Professional |
61 | 57.55% |
Nie mam swojego zdania |
13 | 12.26% |
Wszystkich głosów: 106. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Cóż po takiej lekturze mnie tez udzielił się kiepski humor Sida .
Mnie osobiście zaskoczył totalny brak chociażby jednego szczegółu przemawiającego za bądź przeciw danego systemu . Tą ankietę przeczyta prawdopodobnie sporo osób i niestety nie dowiedzą się dlaczego jeden system jest lepszy od drugiego. Ktoś używa systemu tydzień inny miesiąc ***8230;jeśli owe ***8222;rulez***8221; XP czy 2000 ma polegać na tym ,że system działa i jeszcze się nie ***8222;wykraczył***8221; to mamy do czynienia raczej z farsą niż postem . System to nie tylko instalacja GeForce-a i zintegrowanej karty muzycznej . Chwaląc system w takiej postaci ,jak ma to miejsce na tym forum tworzymy jakieś bliżej mi nieznane nieporozumienie . Rozumiem iż większość z Was traktuje zarówno sam temat jak i system jak zabawkę do celów rozrywkowych ,jednak warto pomyśleć o użytkownikach dla których komputer może posłużyć do np. pracy . Nie wiem czy ktoś zadał sobie trud dogłębnego przetestowania systemu ,który w jego mniemaniu jest ***8222;the best***8221; ,nie wiem czy ktoś pomyślał o nietuzinkowych urządzeniach ,których którymi są problemy w systemie X ,nie wiem czy komuś w ogóle zależy na wydajności czy komforcie pracy . W tym miejscu mogę tylko powiedzieć tyle : ***8222;czy wiesz że***8221; : - Windows XP w ogóle nie nadaje się konfiguracji macierzy dyskowej RAID0 ? - Windows XP kiepsko działa z kartami DVB ? - Windows XP posiada błąd w interpretacji portu szeregowego ,przez co programy wykorzystujące transmisje tego portu nie zdolne są do poprawnego działania ? - Windows XP jest niekompatybilny z wieloma programami ,doskonale działającymi w starszych systemach ? - Windows XP pożera znacznie więcej zasobów niż starsze wersje systemu ? - Windows XP jest znacznie wolniejszy w czasie kopiowania większych plików ? - Windows XP po gruntownym przetestowaniu w pewnych punktach jest ,niewiadomo z jakich przyczyn wolniejszy od starszych systemów ? - Windows XP w różnych konfiguracjach potrafi czasem znacznie obniżyć wydajność w D3D ? To tylko niektóre mankamenty ,które dotyczą mojej i nie tylko mojej osoby . Dodam iż te problemy nie są spowodowane nieudolna instalacja systemu czy tez sterowników . Tak się składa iż te problemy wychwyciłem praktycznie od razu ,gdyż lubie wiedzieć na czym przyjdzie mi pracować . Akurat z systemem tym mam styczność już pewnien czas (od wyjścia wersji ***8222;Crporate***8221;) poznawałem go miesiącami ,dlatego też optymizacja nie jest mi obca .Nigdy nie korzystałem z super ***8222;tweakerów***8221; ,które tak naprawdę nic nie dają .Zawsze kierowałem się moją skromną wiedzą oraz korzystałem z wiadomości userów rodzimych i zagranicznych (fora to naprawdę duży potencjał) . Kilka problemów oczywiście udało mi się rozwiązać .Mój zaprzyjaźniony programista miał pełne ręce roboty - zmienialiśmy od podstaw programy ,które kiedyś stworzyliśmy ,a które działały bez przeszkód na Win98 i WinMe ***8211; a na XP odmówiły posłuszeństwa ***8222;myszkowanie***8221; po rejestrze ,kilka innych karkołomnych operacji ***8211; tylko po to aby zmusić to co kiedyś działało - dopoprawnego działania w WinXP . Lista błędów i mankamentów WindowsXP niestety stale rośnie . No ale to są tylko moje drobne potyczki ,jednak warto o nich pamiętać .Pisząc ***8222;najlepszy***8221; słowo to powinno jednak coś znaczyć. To tyle w kwestii ***8222;ankiety***8221; .Dalsza część postu nie jest w ogóle związana i nie dotyczy tego tematu . Jest jeszcze kwestia ,która nie powinna się tutaj znaleźć ale korzystam z okazji : Niestety z kilku przyczyn jestem zmuszony ograniczyć moje wystąpienia na tym forum ,chociaż bardzo się przywiązałem do większości osób tutaj piszących . Powodów jest kilka ,dotyczą one konkretnie mojej osoby więc chciałbym szczegółów oszczędzić . Tak się składa iż moja walka z chamstwem ,pyskówkami oraz natręctwem słownym na każdym forum kończy się zawsze w ten sam sposób : - ograniczeniem odwiedzin ,a w razie braku pozytywnego rezultatu rezygnacją . Na tym forum poznałem wielu przyjaciół ,nowe znajomości zawsze cieszą . Pozdrawiam zatem wszystkich życząc wytrwałości i cierpliwości ,której mi zabrakło .jaro |
![]() |
![]() |
|
|