![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Windows 2000 a siec akademicka
witka
problem jest nastepujacy. nie wiem/nie potrafie udostepniac, pobierac danych z kompow ktore sa w naszej akademickiej sieci - po prostu nie widzi grup, jedyna jaka widzi to ta w ktorej ja jestem ale i w niej nie widzi komputerow. jak mialem w98se bylo ok, u ludzi jak ustawialem pod w98/w95osr2 i win xp bylo spox - wszyskto ladnie za pierwszym razem, wszystkie grupy widac i mozna przegladac zasoby, sciagac, kazdego widac i bylo zawsze miodzio. najzabawniejsze ze net dziala - sciagac moge - tylko udostepnianie nie bardzo dziala i tylko na w2k. a i w zakladce od udostepniania jest cos tam o udzialach a nie idzie mi o udostepnianie innym korzystajacym z mego kompa ale o udostepnianie po sieci czemu wiec przesiadlem sie na w2k? stabilnosc - od 5 dni komp nie wylaczany i dziala a na w98se kumple z pokoju zawieszali go po 2-3 godzinach. inna sprawa ze tu osiolek lepiej dziala. na w2k wiele sie nie znam bo mam go od 2 tygodni, zawsze byl w98se lub win xp. moze ktos ma jakies propozycje -fajnie byloby poudostepniac to co posciagalem pzdrwm Nikita_Bennet
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
jesli jestescie na domenie to jako ip pierwszego dns musisz miec wpisane ip serwera akademickiego we wlasciwosciach protokolu tcp/ip
w identyfikacji wybierasz wtedy odpowiednia domene i logujesz sie do niej i wtedy zobaczysz reszte kompow jesli na grupie roboczej to w identyfikacji musisz wpisac nazwe grupy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
jak ...
tylko dotre do akademika to sprawdze co tam jest powpisywane.
thx pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
|
|