![]() |
Hmm.. a nie orientujecie sie czy Nortony 2005 nie dzialaja na 2003?
|
w2k3 ma kernela identycznie sformulowanego jak 2k serwer nie bredźcie że xp ma dużo w w2k3 oprócz shella nic niema już pod silnikiem aż tak dużo wspólnego. Ja osobiście badam 8in 1 iso i jak mi nie wywali się przez 45 dni to zostanę. Memory managment jest idealne w w2k3 serwerr jak używa się aplikacji zasobożernych winda wstanie w winxp bylaby kapucha i reset.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
... a tak a propos , fajniutki program nLite odchudził mi instalkę Windy 2003 o jakieś 55%, po zainstalowaniu świeżutka winda zajmuje 750 MB a nie 1,5 Gb, że nie wspomne już o instalacji, która trwała na moim Altku 1.2 Ghz raptem 13 minut :O
|
Cytat:
|
Cytat:
Chodziło mi o modyfikację usług, modyfikację rejestru etc... Takie rzeczy jak LUNA, jeśli komuś zależy na wydajności, to wyłącza od razu... ;) Odsyłam do: forum.xp.net.pl forum.infojama.pl Ps. Nie odpisuję na tematy jeśli IMHO nie wniosą nawet troszeczkę do tematu ;) co świadczy o ilości moich postów od daty rejestracji :) Pozdrawiam, |
Kristof po jakich przeróbkach XP działa szybciej?:)
W takim razie MS wydał ciulowy system jeśli zwykły użytkownik po zainstalowaniu gotowego produkstu może go przerobić na szybciej działający. Bez sensu. Jeśli mówisz o wyłączaniu luny i innych efektów to nie odpisuj ;) |
@Ormianin:
dużo rzeczy znajdziesz na forum.xp.net.pl = kopalnia wiedzy, oraz na forum.infojama.pl Ozdrawiam, |
Cytat:
A propos moze ktos wie jak wlaczyc i czy mozna wlaczyc w win 2003 szybkie przelaczanie uzytkownika? |
nie tylko Tobie - to praqwie jak rozbrywka fanatykow lina vs windy albo ie vs ff/opera :)
Kris - mi raz 2k3 zwolnil - jak zainstalowalem program do zarzadzania ramem - po usunieciu odzyskal czesc wigoru, po reinstalce juz ok win2k3 jest szybszy przedewszystkim dzieki optymalizacji zarzadzania ramem - czego w winxp nie zmienisz dodatkowo sp2 zmula reszta to kwestia doboru odpowiedniego softu - w pewnych przypadkach (korzystania glownie z programow nie zerujacyhc na ramie) roznica nie bedzie zauwazalna, w innych bedzie ogromna oczywiscie sa tez ludzie uzywajacy pewnego softu, np SystemWorks, ktorzy dobie nie wyobrazaja kompa bez tego - i tacy o win2k3 nawet myles nie beda |
Co do szybkości Win2003:
Miałem, szybki rzeczywiście... lecz po zainstalowaniu programów na których pracuję zwolnił do... WinXPPro, który miałem no i dwukrotnie dłużej się uruchamiał niż po instalacji (jak przy każdym Win-sysie)... opórcz tego nie omijały mnie znane "bluescreeny" znane z WinXp pojawiające się nawet częściej niż w Xp'ku (neostrada :( )... takie moje doświadczenia... ;) Moje zdanie jest takie, że WinXPPro po pewnych modyfikacjach może być równie szybki... Ps. Można wiele rzeczy dodać na płytkę za pomocą bodajże nLite... |
Cytat:
btw ... nie wiem czemu temat 2003 vs Xp zawsze zmienial mi grupe krwi |
AleX - ladnie to tak posty zmineiac :> teraz i ja musze czesc pokazowac ;)
Kris - prawda :) |
Cytat:
Nie używajcie tego g... bo będzie trzeba znów zmieniać na serwer...!!! Przy uruchomieniu pisze o błędzie w pliku licencji i dupa... ntswitch - OMIJAJCIE TEN PROGRAM Z DALEKA! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:47. |