![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Było..Minęło.. :(
Data rejestracji: 11.02.2003
![]() |
Cztery Bardzo Ważne Pytania !!!
Hej Wam.
No i znowu potrzebuje Waszej pomocy.. Mam 4 pytania na ktore musze miec bardzo szybko odpowiedzi... Wiec prosze sie nie obijac i szybciutko odpowiadac Za pomoc z gory dziekuje..... ................................. 1.Wyjaśnij zastosowanie warstw w programach graficznych. 2.Wyjaśnij w jaki sposób zapisywana jest grafika w programach służących do tworzenia grafiki wektorowej. 3.Wyświetl adres IP twojego komputera (wyjaśnij co znaczą poszczególne liczby) 4.Sformatuj dyskietkę 3,5 w sposób systemowy i wyjaśnij co to oznacza ................................. Nooo to czekam na odpowiedzi.. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
Ad.3) w windzie serii 9x start -> uruchom -> winipcfg w nt/xp start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all w linuchu ipconfig co do oznaczen to moze tu cos znajdziesz http://sierp.net/faq/ mam tez jakas gazete ale nie mam skanera Ad.4) hmm dziwne to pytanie jezeli tak dokladnie brzmi to wydaje mi sie iz chodzi o sformatowanie dyskietki z rownoczesnym przekopiowaniem na nia plikow systemowych potrzebnych do uruchomienia komputera z dyskietki czyli w przypadku windy z plikami systemu msdos w 98 to sie jakos robilo przez panel sterowania -> dodaj usun programy -> instalator systemu windows -> utworz dysk startowy , ale pisze to z pamieci bo 98 dawno juz nie dotykalem LOL a w xp prawym na ikonke dyskietki -> formatuj -> utworz dysk startowy systemu ms-dos z tym ip to jeszcze cos poszukam licze na maly kiss ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
AD.1
Wyjasnię na przykładzie AutoCada - ale w programach graficznych zasada jest podobna: robie rysunek na jednej warstwie, wymiary do tego rysunku na drugiej - jeśli wymiary są w danej chwili (przy poprawianiu/drukowaniu ... itp) są niepotrzebne, to wyłączam/zamrażam warstwe aby nie zaciemniała rysunku. Drugi przykład: schemat domu - na jednej warstwie jest sam schemat, na drugiej instalacja wodociągowa, na trzeciej gazowa itd. Wszystko na raz byłoby strasznie zagmatwane, a wł/wył. poszczególne warstwy mam jasny obraz sytuacji Uff ale zagmatwane ale może coś z tego zrozumiesz, moze zaraz jakiś grafik się odezwie |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ad2 - szybko bo mnie czas goni
upraszczajac bardzo w postaci rownan matematycznych, kazdy z tych programow ma pewnie inny system ale ogolna zasada jest taka ze linia nie jest zapisana jako ilestam punktow - tylko jako wierzcholki i sam fakt ze miedzy nimi jest linia - pozwala to uzyskac doskonale skalowalny obraz, male pliki wyjsciowe (text sie zawsze doskonale kompresowal) i mozliwosc dowolnych modyfikacji w dowolnej chwili wada jest to ze zastosowania sa ograniczone - wykonanie w wektorowce klasycznego obrazka (np mojego avatara) jest kompletnie bezcelowe okrag zapisuje sie jako wspolrzedne srodka i promien, luk jako srodek, promien i kat w ktora patrzy luk, prostokaty i tak dalej jako wierzcholki (czyli de facto jako 4 kreski) z krzywymi juz zaczynaja sie jazdy - bo stosuje sie rozne metody, czesto rownanie pozornie banalnie wygladajacej krzywej jest rownaniem 30 rzedu... ale da sie to zrobic zawsze pomedrkuje wiecej jak bede mial czas ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Cytat:
format a: /s
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ad1 - warstwy (lub obiekty - zaleznie od programu graficznego) umozliwiaja calkowicie niezalezna edycje elementow rysunku bez wplywania na pozostale
ad3 - pierwsze dwie grupy identyfikuja providera (lub siec), kolejne dwie konkretnego kompa (lub router) - ale to duze uproszczenia update: ad2 i 4 juz sa wyjasnione o 1 i 2 mozna ksiazki pisac - zalezy na ile szczegolowe maja byc informacje
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 10.12.2003 o godz. 11:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej Niebieska
![]() ad. 1 warstwy albo rastry wystepuja tylko w programach typu CAD albo CAM, przede wszystkim dla grafiki wektorowej... w ten sposob mozliwe jest okreslanie poziomic wzglednych obiektow lub rzednych geograficznych polozonych wzgledem n.p.z.m. lub reperow geodezyjnych... przy projektowaniu architektonicznym dobor warst uzalezniony jest od siatki obiektu budowlanego, jego wzglednych uwarunkowan techniczych (w zaleznosci od projektowanego obiektu), zupelnie inne zastosowanie bedzie w przypadku planowania przestrzennego albo rzutow geodezyjnych... gdzie warstwy o rastry wysokosciowe, jeszcze inne oznaczenia wystepuja dla urbanistow,... nie da sie uproscic tego tematu moim zdaniem ad.2 miarodajnie wyjasnil SID, moge dodac tylko do tego ze kazdy program CAD/CAM zapisuje wg wlasnych norm, ogolnych schematow rastrowych... np. Macrostation zapisuje jednoczesnie zmienne wektorowe i piksele mapy bitowej w jednym pliku ad. 3 wyjasnili wyzej Majonez i Nimal (dosc skrotowo ![]() ![]() ad. 4 zalezy jaki system (pod dosem format a: /s ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
Oczywiscie..jak tylko bede mogla wstawiac buzki bo narazie nie moge ![]() Ale spoko macie u mnie wszyscy po buziaku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Noo dzieki za proby wytlumaczenia mi tego..ile z tego zrozumialam to juz tajemnica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Warstwy występują jak najbardziej w programach do edycji map bitowych - np. photoshop.
![]() |
![]() |
|
|