Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.12.2003, 14:39   #1
absorb
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.03.2003
absorb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Internet w WARSZAWIE

Jakie są sensowne opcje podłączenia internetu w śródmieściu Warszawy?
W jakiej dzielnicy mieszkacie, z czego korzystacie, ile płacicie i jaki jest poziom zadowolenia w skali 1-10?

Jak na razie mam do wyboru tylko Neostradę oraz łącze kablówkowe z Aster City.
O Neostradzie nie będę się rozpisywał - każdy wie. Aster City oferuje niegwarantowane 128/64 za 118zł. Montaż 300zł w 12 ratach. Atutem jest termin realizacji: 3 dni! Nie mam telefonu więc chyba wybiorę Aster'a. Źle zrobię? Jakie mam alternatywy?

czas_ucieka@op.pl
GG#: 3569145
absorb jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.12.2003, 14:42   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wybieraj Aster!
Kto ci powiedzial, ze niegwarantowane 128
W necie masz 128, w sieci wewnetrznej 512 i juz.
Neo to ******, znajomi po 30 dniach oddaja i przesiadaja sie na Aster, a jak nie moga na Chello.
Ja mam Aster, juz 2 lata i nie narzekam.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2003, 15:26   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dopoki neo dziala to nikt nie narzeka - gorzej kiedy pada... wtedy sa jazdy - jak z tepsa w ogolnosci

chelo u mojego kumpla nie dziala juz drugi tydzien... tam tez sa jazdy

od stycznia abonament ma byc (wg dosc dobrze potwierdzonych zrodel) w wysokosci 99 zeta... biorac pod uwage ze adsl z Dialogu to sciema jak 150 to z szybkich lacz zostaje neo i chelo - i oba sie potrafia zwalic i oba sa w podobnych cenach
Stary 10.12.2003, 16:14   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Wybieraj Aster!
Neo to ******, znajomi po 30 dniach oddaja i przesiadaja sie na Aster, a jak nie moga na Chello.
Hehe
Ano dlatego niegwaratowane bo jak bedziesz mial 35/23 to nie masz podstaw do reklamacji (niewazne czy tak do tej pory bylo czy nie).
Tak samo jest w TPSA, gdzie 512 nie jest predkoscia gwarantowana. TPSA zapewnia jesynie dostep do internetu z predkoscia DO 512 (choc w praktyce do 640).
Dziwie sie twoim znajomym. Jedyna bariera dla moich znajomych w NEO jest cena (biedni studenci ) ale relatywnie i tak jest ona niska a ma byc jeszcze nizsza. Zakup dobrego routero-modemu (zamiast tego na USB) gwarantuje bardzo dobra prace ze stalym IP (powiedzmy tak stalym dopoki go nie zwolnisz) i mozliwosc rozdzielenia na kilka kompow w ciwilizowany sposob.
Dla mnie bardzo dobra oferta.
Jak wspomnial Sid - support ze strony TPSA raczej marny, ale sama usluga jest wporzadku.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2003, 17:21   #5
absorb
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez yahol
Wybieraj Aster!
Czy w Asterze można wyprowadzać łącze poza lokal?
Czy można je podzielić bez dodatkowej opłaty 15zł? Słyszałem, że tak ale IP będzie jedno.
Wyprowadzenie poza lokal BEZ JEDNEGO WŁĄCZONEGO KOMPUTERA polegałoby na tym, że komputer w mieszkaniu z łączem odbiera przez USB a ten u sąsiada przez RJ-45. Może jak są dwa kable wsadzone w modem to on się dezaktywuje?

Właśnie może najtaniej od sąsiada?
Mieszkasz może przypadkiem na Miłej?

pozdrawiam
absorb
Stary 10.12.2003, 18:03   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ten podlaczony przez rj45 zabierze wiekszosc transferu dla siebie, ale wiekszosc modemow moze pracowac przy takich polaczeniach
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2003, 18:45   #7
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@1. Nie.
@2. W zasadzie nie - tu rozmowa z monterem (nie z operatorem!)
@3. Mozna - widac oba komputery!, jak wspomnial Nimal, ten na RJ zabierze transfer, ale bez przesady.
@4. Wykupic drugi IP (nieduzo kosztuje, a ryzyko znika)
@5. Nie - na Saskiej Kepie.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2003, 23:15   #8
Victorek
Nadszyszkownik

Data rejestracji: 27.09.2002
Victorek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ursynów Kabaty - używam chello od 2,5 roku i jak dotąd uważam swój wybór za bardzo dobry. Transfery są na poziomie do 63 kB/sek download - 14 kB/sek upload. Awarii jak dotąd było kilka (ok.5) naprawiane w ciągu 12 godzin (ta najpoważniejsza) Limit transferu miesięcznego 15GB spokojnie mi wystarcza.
Victorek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2003, 09:23   #9
absorb
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez nimal
ten podlaczony przez rj45 zabierze wiekszosc transferu dla siebie, ale wiekszosc modemow moze pracowac przy takich polaczeniach
To jak jeszcze można podzielić ASTER (czy inną usługę kablówkową) na dwa lokale żeby nie musiał chodzić wciąż serwer? A jak podzielić neostradę na dwa lokale bez chodzącego kompa?

Czy tych transferów to przypadkiem nie można przy pomocy jakiegoś narzędzia ustawić jak się chce?

pozdrawiam
absorb
Stary 11.12.2003, 09:39   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
podzialem transferu powinien sie zajac sam modem, ale ponoc na zadnym biosie zaden modem tego nie potrafi podzielic sprawiedliwie
pozostaje zakup routerka lub wykorzystaniej jakiegos starego kompa "padaki" jako routera - wtedy router postawiony na linie bez problemu podzieli dynamicznie i sprawiedliwie lacze
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2003, 10:39   #11
absorb
Stały bywalec ;)

A najchętniej to bym założył jakąś radiówkę bo mieszkanie jest wynajmowane.
Zastanawiam się jak namierzyć firmę, która dociera do mnie.
Mieszkam na Miłej zaraz oboko Klifu, który jest obok Powązek (to jeszcze śródmieście więc powinna być szansa! ale jak dotrzeć?) Chętnie bym popytał użytkowników takich radiówek co to jest. W końcu Wawa to jedna wielka mikrofalówka i mogą być nieliche zakłócenia?

pozdrawiam
absorb
Stary 11.12.2003, 13:25   #12
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
radio to fale dlugie... a nie mikrofale

i z zakloceniami nie jest tak zle - inna sprawa ze radiowke widzialem tylko jedna - chyba tele2 czy jakos tak...
Stary 11.12.2003, 15:25   #13
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tele2 sie specjalnie nie oplaca...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2003, 11:28   #14
absorb
Stały bywalec ;)

Słyszeliście o sferii? (www.sferia.pl)
Usługa bardzo ciekawa tylko te limity, które nałożyli są śmieszne.

Tak więc wybiorę chyba łącze z Aster City.
Abonament spory bo:

około 120zł za łącze 128kbits/64kbits
lub
około 180zł za łącze 256kbits/128kbits

ale:
montaż w trzy dni za trzysta złotych w 12 ratach.

Przeważyła szybkość montażu bo potrzebuję internetu w pierwszy dzień po przeprowadzce - jestem uzależniony. Poza tym co LAN to LAN.

Którą opcje byście wybrali? Droższą czy tańszą?
Co najmocniej wpływa na dynamikę przeglądania stron www?
Gdzieś czytałem, że najważniejsza konfiguracja proxy. Proxy stoi u dostawcy, prawda?

pozdrawiam
absorb
Stary 12.12.2003, 11:37   #15
absorb
Stały bywalec ;)

Czytam sobie na stronach www.tele2.pl i szczerze się zaciekawiłem.
Za 266zł 512 w obie strony bez gwarancji szybkości. To lepsza usługa niż Neostrada? Droższa, to fakt... Ale lepsza?
To są radiówki więc gdybym się przeprowadził to mógłbym zabrać sprzęt ze sobą i nie płaciłbym ponownie za instalacje?

pozdrawiam
absorb
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: