![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
co to za SLOT?
zdjęcia nie ma
![]() dzisiaj otwieram kompa z płytą główną na cpu pod socket 7 i ku mojemu zdziwieniu ujrzałem slot, którego nigfy przedtem nie widziałem w kompie tym są sloty: isa 16bit / pci i slot na pamięć cache pipeline jeden ze slotów obok siebie... równolegle ma slot przypominający kolorystyką slot agp, tylko jest od niego krótszy (ale dłuższy od slotu cnr... coś pomiędzy agp a cnr). Razem z pci tworzy to coś podobnego jak VESA LOCAL BUS. Dziwne... widzieliście kiedyś coś takiego ? co to jest? jak się nazywa ?... PCI XXXXXXXXXX XXXXX PCI + ? XXXXXXXXXXXX|xxxx ISA
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Sprawdź na stronie producenta.
I podaj model płyty, może ktoś wie.
![]() |
#3 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
jakieś 486? moze to kooprocesor?
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
ta płyta jest na Intelu HX z 95 roku
zjarał się w niej częściowo kontroler -> nie działają comy i chyb alpt ![]() mam nadzieję, że ps/2 działa, bo jest złącze na płycie ale nie mam do niej schematu gdzie tam jest GND/RxD/TxD/RTS ![]() ![]() a ten slot to jest coś baaardzo dziwnego ![]() nie jest to ani na pipeline cache ani na FPU bo to płyta na socket 7 poza tym w 486 można było spotkać VLB - Vesa Local Bus - coś jak ISA + slot przypominający długością PCI / brązowy
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 18.01.2003 o godz. 13:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
Już wiem
![]() Ta płyta to ASUS P/I-T55T2P4 ale nie mogę znaleźć nigdzie manuala do niej ![]() ![]() "Tak w ogóle, legendarny 'T2P4' był pierwszą płytą główną przetestowaną przez Tom's Hardware Guide jesienią 1996, a Tom oparł swój historyczny Przewodnik po szybkościach magistrali, który zmienił cały przemysł płyt głównych, na wynikach uzyskanych na 'T2P4'. " zoabczcie tutaj !!! widać tą płytę i ten slot http://www.pl.tomshardware.com/howto/00q3/000725/ tylko ta co mam w domu ma jeszcze slot na COAST cache 256kb lub 512 ![]()
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 18.01.2003 o godz. 14:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|