![]() |
Zbieg okoliczności, napewno tracker padł hehe. Co miałby Bill zyskać na tym że Ci p2p bloknie :)
|
wziolem recznie dodalem TcpNumConections ustawilem tak jak ma byc i porazka p2p nie chodzi :(
jestem polaczony w torrencie pisze mi pobieranie (pelnych zrodel 169 a jestem z 5 podpiety, czesciowych 567 a jestem podpiety z 15) a predkosc pobierania jak stala na 0kb/s tak stoi.:( wiec co talej z tym zrobic |
I powiedzcie kiedy powstana ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
po zainstalowaniu windows chcial zablokowac mi skypa ale dal mi wybor czy go ma blokowac czy nie - wiec wziolem nie. wlasnie sprawdzilem i skype chodzi.
|
O ile sie nie myle bez wiekszych ceregieli nLite pieknie integruje WinXP z SP... no i oczywiscie sam tworzy obraz *.iso.
Edit: nie wiem jak sie to ma do XP'cji ktora juz wczesniej byla zintegrowana z SP1 ale mysle ze nie jest to problemem dla tego cuda ;) |
no i ja zainstalowalem dopiero sp2 zobacze p2p bedzie chodzilo :D
|
prosta sprawa:
np. tworzysz np. katalog int w nim katalog sp1 [w nim są pliki Win XP zintegrowanego z SP1] później wrzucasz do katalogu int plik WindowsXP-KB835935-SP2-PLK.exe i winrarem robisz extract here, poczekasz chwilę..., wypakuje Ci się to wszystko do katalogu WindowsXP-KB835935-SP2-PLK, którego nazwę zmieniasz na SP2. odpalasz uruchom i wpisujesz coś takiego Kod:
D:\int\sp2\i386\update\update.exe -s:d:\int\sp1Wypalasz to nerem dodając Boot sektor który jest w artykule BD :) Powinno działać ;) |
... drodzy forumowicze, gdzie mogę znaleźć instrukcję integracji SP2 z windą XP ale z już zintegrowanym sp1 ?
|
ID produktu generowany jest na podstawie klucza
i jesl wpisaliscie klucz piracki to macie ID produktu o zakresie: XXXXX-640-0000356-23XXX XXXXX-640-2001765-23XXX i nie zainstalujecie SP1 i SP2. Trzeba zmienić klucz na "nie piracki", |
Surff możesz napisać jaki masz numerek w tym miejscu które zaznaczyłem??? :)
|
Cytat:
Żeby Sp2 nie ograniczał działania programów p2p: trzeba zmienić wartość w rejestrze: klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Tcpip\Parameters i zmienić wartość pola TcpNumConnections z 0xfffffe na 00000020. a dzieje się tak...bo SP2 nałożył ograniczenie na nawiązywanie nowych połączeń TCP, aby ograniczyć rozprzestrzenianie się robaków takie jak Sasser czy Blaster. A jesli chodzi o lewe numery, to jeśli mogłeś zainstalowac bez problemu SP1 to nie powinneś mieć problemów z zainstalowaniem SP2. Microsoft nie dodał nowych pirackich kluczy na swoją czarną listę. |
zasysam i za 4 godzinki będzie :| ale i tak nie zawachałbym sie zainstalować :). Jednak wezme go sobie zintegruje z normalnym xp pro, a potem instalne. Do odważnych świat należy :)
|
Cytat:
|
surff napisz więcej... czy zwalnia system, czy gry/aplikacje działają normalnie, jakieś kłopoty z hardware, czy ogranicza transfer z p2p, podobno NERO 6 sprawia kłopoty po instalacji SP2?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:56. |