Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows XP: Gates ogłasza koniec prac nad SP2 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-xp-gates-oglasza-koniec-prac-nad-sp2-37961/)

Air 16.09.2004 18:47

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

TAK... masz zmieniane plansze podczas bootowania... gdzies widzialem opis jak to ominac... poszukaj.

Dokładnie tak jest. Zaraz zacznę poszukiwania. Jak ktoś bvędzie szybciej wiedział niż ja proszę napisać.

Remix 16.09.2004 18:44

Witam!

TAK... masz zmieniane plansze podczas bootowania... gdzies widzialem opis jak to ominac... poszukaj.

update:

http://support.microsoft.com/default...;en-us;Q327101
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=13825

Air 16.09.2004 18:43

Ilość załączników: 1
Chciałem zainstalować a nie moge. Pojawia mi się coś takiego jak w załączniku. Ma to coś wspólnego z tym że mam Style Xp zainstalowane?

woitas 16.09.2004 16:35

słuchajcie - im prędzej nauczymy sobie z tym radzić, tym lepiej dla nas.
podoba nam się, czy też nie, ale jesteśmy wszyscy na niego skazani.

aha - musiałem przeinstalować stery do live 1024 - po restarcie system nie pamiętał moich zdefiniowanych ustawień dla 4+1

szafran1988 16.09.2004 12:52

I tak trzymaj ;)
Się fotela
I zjadaj pliki ;)

icemac 16.09.2004 12:05

miałem zamiar walnac sobie obraz z sp1 ale jakos mi sie odwidzialo i na zywiol poszedl sp2 i.... cudem dziala, oby tak dalej

legion 16.09.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez icemac
schody schodami ale radzic sobie jakos trzeba, bo format c: BRRRRRRR od tego z daleka ||
a co do dzialanie to jakos szybciej system chodzi, albo tylko jakies zludzenie

nie fakt jest szybcie bo widze po ladowaniu aplikacji ale nawet necik przyspieszyl:)
a jak niechcesz robic formatu to ghost zrob sobie i po strachu :)

icemac 16.09.2004 11:55

Cytat:

Napisany przez legion
w koncu i ja sie zlamalem na sp2 i jest oki wszystko smiga ale jeszcze zobaczymy po dluszej pracy :)
ale widze ze juz kolega schody sie robia male przy instalcji :)

schody schodami ale radzic sobie jakos trzeba, bo format c: BRRRRRRR od tego z daleka ||
a co do dzialanie to jakos szybciej system chodzi, albo tylko jakies zludzenie

legion 16.09.2004 10:18

w koncu i ja sie zlamalem na sp2 i jest oki wszystko smiga ale jeszcze zobaczymy po dluszej pracy :)
ale widze ze juz kolega schody sie robia male przy instalcji :)

icemac 16.09.2004 09:25

@memorando
@Y@nkee_PL
mialem podobny problem przy SP1, po kilkugodzinnej walce i wywaleniu pliku atapi.sys -> zainstalowaniu podstawowego kanalu (zaczal dzialac) -> kolejnym wywaleniu stapi.sys -> restart kompa instalka pomocniczego kontrolera -> restart i zaczelo dzialac wszych OK

wczoraj jak zarzucalem sp2 przy wykonywaniu kopii zapasowej i punktu przywracania czepil sie atapi.sys i twierzil ze go nie ma (fizycznie jest tam gdzie powinien byc - tylko ze wrzucany byl przez system po uprzednim kasowaniu recznym)
P.S.
a kto [przejmowalby sie kopia zapasowa plikow i punktem przywracania systemu :wink:

memorando 16.09.2004 07:10

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
znalazłem właśnie zonka i nie wiem co mam teraz z nim zrobić

ujawnia się on po usunięciu kanałów IDE i ponownym uruchomieniu kompa
XP wykrywa kanały, ale na koniec wywala taki "fajny" komunikat (załącznik)
a w Menedżerze urządzeń widnieją one tylko jako Kanał IDE. (z żółtym wykrzyknikiem)
jeśli co to płyte główną mam na NF2, stery oczywiście zainstalowane, probowałem z różnymi wersjami, ale to raczej nie ich wina bo na początku było ok, a cyrki robią się dopiero po usunięciu kanałow

ps. właśnie zabieram się do szukania podobnego problemu w necie i obym nie był wyjątkiem :(

potwierdzam yankee mamy idenntiko mobo msi:( zrobilem test i to samo buuuu niestety musialem zainstalować na nowo stery nvidi aby problem znikl ale masz rację usuwasz dajesz na znajdź zmiany i on wywala errora tego co zapodaleś i są na żółto oba kanaly

Y@nkee_PL 16.09.2004 01:32

Ilość załączników: 1
znalazłem właśnie zonka i nie wiem co mam teraz z nim zrobić

ujawnia się on po usunięciu kanałów IDE i ponownym uruchomieniu kompa
XP wykrywa kanały, ale na koniec wywala taki "fajny" komunikat (załącznik)
a w Menedżerze urządzeń widnieją one tylko jako Kanał IDE. (z żółtym wykrzyknikiem)
jeśli co to płyte główną mam na NF2, stery oczywiście zainstalowane, probowałem z różnymi wersjami, ale to raczej nie ich wina bo na początku było ok, a cyrki robią się dopiero po usunięciu kanałow

ps. właśnie zabieram się do szukania podobnego problemu w necie i obym nie był wyjątkiem :(

woitas 15.09.2004 23:46

u mnie też, ale niektóre filmy nie chciały chodzić.
teraz już jest ok.
dobra - idę spać.

Turboni 15.09.2004 23:40

to u mnie kodeki dzialaja normalnie :)
i narazie zero problemow

woitas 15.09.2004 23:37

jak narazie, to ze wszystkich programów nie działa mi Diskeeper pro.
aha - musiałem także na nowo zainstalować kodeki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:11.