![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
Otóż kolega poprosił mnie, żebym zainstalował Windows'a XP Pro na Celeronie 400 MHz i 128 MB SDR 100 MHz. Jakoś mi się ten sprzęt nie widzi pod intsalkę XP i na razie postanowiłem się powstrzymać. I mam pytanie. Czy na takim kompie jest sens intsalować Windows'a XP ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mozna i o dziwo bedzie dzialal.
A jak wylaczysz mu wszystkie bajery, przenikania, animacje itepe, to nawet bedzie jechal z przyzwoita predkoscia. Instalnolem kiedys na C333/128 i ....chodzil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
P166 i 64 MB RAM tez dziala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Na C466 i 512 z włączonymi wszystkimi bajerami chodzi aż miło.
Jeśli postąpisz zgodnie z radą yahola to powinno być git.
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Witam!
Podobnie jak wyżej, na Cel466 i 256MB RAM śmigał ładnie nawet z efektami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
u znajomego P2 450MHz i 256+128+64MB sdram i też chodzi nienajgorzej ze wszystkimi bajerami
![]()
LiteOn LTR-40125S & SOHW-1633S 8 ) Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW ![]() Ostatnio zmieniany przez Ziele : 17.02.2004 o godz. 23:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
nie radze, bajkowo nie będzie, choć da się działać, 100 razy bardziej polecam win 2003 na tym sprzecie!
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Ja bym się ustawiał na win2k ale nie sp4 tylko sp3. 8)
![]() |
#9 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Znam wielu ludzi, (bo przeciez tak naprawde nie kazdego stac na zakup nowego komputera), ktorzy posiadaja windows XP na komputerach klasy P233 i z 96 MB pamieci SIM EDO (pamietacie takie pamieci ? ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Jakby nie było SP4 to esem by pisał że win z SP3, dla mnie i tak zawszenajwazniejszy jest SP1 bo poprawia główne błędy po wypusczeniu systemu, potem to jakieś dziwne dodatki, wogóle nigdy nie widziałem znacznych różnic po wgraniu SP, tylko 100 MB wiecej na HDD zajmuje. Wgrywałem ostatnio u dziewczyny win 2000 i mialem akurat SP3 i wgrałem profilaktycznie. Najważniejsza jest podstawa, a ja ponad dobry rok, jechałem na win 2000 bez SP i działało ![]() /udpate: sorki, ja wogóle myślałem że ty esem polecasz SP4 zamiast SP3 ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 18.02.2004 o godz. 11:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
OldBoy
![]() ![]() |
SP 4 wymaga jednak bardziej "wypasionego sprzętu". Przypomnijcie sobie posty tuż po wprowadzeniu SP4: starsze komputery wyraźnie "przysiadły" - wielu wróciło spowrotem do SP3.
Z autopsji też zauważyłem wyraźną różnicę między SP3 a SP4 jak miałem sprzęt pt. KT266A + Athlon 1,7 + 256MB. Teraz na nForce2 + Barton 2500@3200 + 512MB win2kSP4 chodzi bez zająknięć. Twierdzę, że SPxx ma znaczenie. 8)
![]() |
#12 |
OldBoy
![]() ![]() |
Nie chodzi mi o napędzanie koniunktury - tym niech się martwi Rząd.
Kolejne SP - to nie tylko zbiór łatek w jednym pliku. To też podnoszenie poprzeczki sprzętowej - niestety. Do Celka 400 idealnie pasuje Linux, moim zdaniem na tym procesorze win2kSP4 i winXPprofSp1 będzie mulił. Pewnie i tak sprawa się rypnie o aktualizację BIOSu płyty głównej i OS z przymusu będzie win98se. I nic więcej i to tyle z mojej strony w tym temacie. 8)
![]() |
#13 |
![]() ![]() |
Widzę że wielu instalowało XP na słabym sprzęcie i twierdzi że śmiga ...
To bądzcie łaskawi napisać konkretnie co wam tak śmiga ? i przy jakim obciążeniu kompa np. co pracuje w tle jak szybko chodzą aplikacje. ja jednak odradzam XP na starszych maszynach, a to że chodzi to nie wszystko przynajmniej dla mnie. Ten system jest bardzo pamięciożerny i uważam że 256 ramu to dla niego MinimuM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
kursor smiga - nic wiecej
odpal na tym przegladarke (kochane ie - 20 okien), winampa, jakies manager plikow - i nawet kursor przestanie dzialac a jak jeszcze dowalisz sobie 'obowiazkowe' p2p to zapomnij o czymkolowiek chyba ze nigdy wczesniej nie widziales kompa ktory bootuje sie 10 sek, zamyka w 2, i nie widac po nim zmeczenia nawet jak w tle chodzi ci gra zajmujaca 380mb ramu a ty akurat musisz z kims na gg pogadac jest 'plynnosc' i 'plynnosc' na stary komp polecam albo linucha [i tak sobie nie pograsz] albo 98se, albo 2k3 ale BEZ właczania bajerow graficznych i innych
![]() |
![]() |
#15 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() "Smiga" dokladnie to do czego taki komputer byl przeznaczony: -internet (bdb) -works (bdb) zadnych problemow -gierki typu Aqua Bubble, Tetris, Bridge, Neverhood (inne i tak nie pojda na takim sprzecie nawet jak zainstalujesz Win 3.11) Oczywiscie nie mozna sie spodziwac cudow, ale dziala i to stabilnie. A tak nawiasem - 128 mb to minimum dla XP, ale na 64 tez bedzie pelzal..ale jednak. A na rozwazania o wyzszosci....... nad .........to juz nie mam ochoty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|