![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
obliczanie miejsca na CD
Zna ktos moze programik, ktory oblicza ilosc wolnego miejsca na CD z dokladnoscia np. 1kB??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A w jakim celu? W Nero jest cos takiego do obiczania overburningu. A obliczanie wolnego miejsca na CD z taka dokladnoscia jest bez celu! 700 - 713 mb w takich wielkosciach sie poruszamy. Z overburnem do 728 mb. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Ja też po ujżeniu tego pytania nie wiedziałem po co komuś taka dokładność, ale może jeżeli już chcesz tak to obliczać to spróbuj kalkulatorem który jest na str głównej CDRinfo, on przelicza nawet w ramkach....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
nie chodzi mi o to ile moge nagrac na plyte, tylko ile mam jeszcze wolnego na nagranej plycie....aha i potrzebuje tej informacji w innym celu niz nagrywanie... Wiem ze temat niecodzienny, no ale coz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Nie zapominajcie ze na zamykanie i ponowne otwieranie sesji odpada pare MB. CD to nie dyskietka
![]()
![]() |
#7 | ||
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Nie wiem jak u was ale u mnie na nagranej płycie zawsze nie ma żadnego wolnego miejsca.
Co do tematu to najlepiej by było sprawdzić płyte przed nagraniem testem na overburning a potem odjąć od tego ilość danych nagranych.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Źle przecież nie napisałem. Dokładnie pewnie nie da się powiedzieć ile jest wolnego miejsca na CD. Takie odejmowanie wielkości plików na cd od jej pojemności (zresztą różniej) napewno nie pokazuje prawdy... no i to rozpoczynanie i zakańczanie sesji które za każdym razem zjada ileś MB...
![]() |
#10 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
No w sumie to masz racje
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|