![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Pentium3 450Mhz i Spacewalker AV61
Witam!
Ostatnim czasem zachciało mi się uruchomić P3 450Mhz (na slot-7 chyba... tzn taki wkładany coś ala np. karta dźwiękowa, nie kwadracik ). Działał. Ale zachciało mi się podkręcać. Zmieniłem szynę FSB za pomocą zworek do 112Mhz (następna najmniejsza po 100Mhz (procek pracuje 100*4,5)) I zaczęły się jaja. Komp nie chciał się uruchomić. Tzn włanczał się ale nawet do biosu nie dochodził. Zmieniłem odrazu spowrotem na 100Mhz, ale to nie naprawiło sytuacji. Wyjęłem baterie z mobo i też nic. Przeczyściłem całego kompa i nie znalazłem niczego co by mogło być źle. Prosze poraddzie co jest. Jutro ide do kolegi sprawdzić co poszło CPU czy MOBO. Wymieniałem zasilacz, grafike i nic nie dało. Może ramy siadły? Warto sprawdzać? Tylko że ten mój kolega ma Celerona 266 i jego głowna max 266 wyciąga. A wieć czy wykryje mojego P3 450Mhz? (slot ten sam). Prosze pomuźcie mi coś z tym zrobić. Bardzo mi na tym zależy... |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz piski z glosniczka? jesli nie masz to raczej proc/mobo, jak masz to raczej pamiec (ale nie na pewno)
sprawdz kody bledow komp kumplamoze nie przyjac Twojego proca - sprawdz w specyfikacji mobo czy obsluguje takie proce,moze pomoc update biosu u niego, chco nie na taka roznice |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() |
Wcześniej miałem piski, ale po ponownym złoźeniu nie mam...;/
Orientujecie się ile ten procek ma cache? 256 czy 512? Bo jeśli 512 to siupa ![]() EDIT: Ramy działają ;( Czyli MOBO lub CPU... ;( Ostatnio zmieniany przez Baku [pl] : 13.08.2004 o godz. 14:52 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 13.08.2004 o godz. 15:36 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() |
Baterie wyjęłem więc bios się zrestartował (wyczyścił) ... no i system nie ma co się ładować bo nawet do biosu nie dochodzi ;( A dysk przeciez nie jest potrzebny żeby do biosu wejść. Ile ten CPU ma cache wiecie?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Twój procek ma 256 cache'u.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() |
Możesz mi podać link do tej strony? Ja nie znalazłem... Szukałem 45 minut...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() |
I co już nikt nie pomoże