![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
windowsxp prof sp1a problem z systemem
Po zakończeniu pracy na komputerze ,wybieram menu start ,zamknij system ,wyłącz komputer, zaczyna się mi windows zamykać, ale podczas zamykania , wyrzuca mi niebieski ekran ,zawsze z napisem: wykryto problem z urzadzeniem ,jeżeli widzisz ten komunikat pierwszy raz ,uruchom ponownie komputer, jeżeli widzisz kolejny raz skontaktuj się z pomocą techniczną podaj numer błędu i treść komunikatu ,a treść zawiera się w 3 slowach IRQ NOT EQUAL sprawdzalem w bazie problemów, i jest napisane że występuje ten komunikat , podczas dużego obciążenia dysków usb , w tym problem że ostatnio dodałem dysk 120 giga ale ide,, i mam myszkę z klawą na usb, i problem zaczął się pojawiać kiedy dodalem, dysk i myszkę. Proszę o wyjaśnienie ,czy przyczyną błędu stop może być dysk, albo przegrzanie komputera?? wystepują te komunikaty zazwyczaj po 10 godzinach ciągłej pracy, komputer konfig msi k7n2 delta ilsr, 512 ram ,dyski wd 2 razy 80 (jeden do raidu podpięty) ,i jeden raz 120 ,mysz klawa na usb ,proszę poradźcie co mam wykonać, i jaka może być przyczyna takich błędów.Procesor to amd athlon 2500 niekręcony
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Ten temat już był przez Ciebie zgłaszany.
Mam wrażenie, że szwanują Ci sterowniki do płyty głównej: jak pamietam masz MoBo na nForce2 ? Zalecam wariant 3.13 bez SW. 8)
![]() |
#3 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
esem nalej sobie oliwy do zębatek ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po dodaniu dysku i myszki?
Hmmm. ja to bym odpiol myszke (USB) i zobaczyl, jak dziala to dobrze, jak nie... to bym odpiol myszke i odinstalowal kontroler dysku (nowego) niech windows rozpozna go od nowa i podpiol myszke. Czasami pomaga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
wszystkie systtem,y microsoftu podpiąlem tak jak bylo klawę na przjesciowce i mysz też i koppa ale tylko na win 2000 i xp spoecjalnie dalem świeże instalki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|