![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Tak się składa, że trochę wiem o tym sprzęcie.
1. Jeśli chodzi o prawo: a. Jeśli jesteś podmiotem gospodarczym to wymaga to zgłoszenia i tyle(podobnie jak internet kablowy). b. Jeśli niewypromieniowujesz więcej niż 100mW to masz spokój. c. Kontrole są bardzo przyjemne i generalnie jest luz. 2. Co do sprzętu: a. Linksys jest be bo się wiesza i odpuść go sobie. b. D-link jest be bo kiepsko działa z wyniesionymi antenami(sprawdzałem na DWL-900AP+ i na DI-614+), a dodatkowo duplikuje pakiety i to niezależnie od fw, przy starym sofcie AP potrafi robć pętle). c. Cacy są noname'y, które wyglądają podobnie do tego, który w załączeniu(są za***iste, niezawodne i skuteczne na duże odległości). d. Da się takie linki robić na 25km, ale słyszałem, że ktoś robił na 40km i działało(wymaga anten parabolicznych). Co do topologii takiej sieci to: a. Anteny sektorowe na serwerowni a u klientów albo yagi albo DC(chodzi o cenę i skuteczność takiego rozwiązania). b. te nonamy potrafią współpracowac max z 6 klientami, ale można postawić więcej(pamiętaj, że jest 13kanałów, a sprzęt powinno się stawiać co 4ty kanał), nie maiałem jeszce w ręku routerów tej marki(noname), może one mają większą tablicę maców. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Kto ma jakieś doświadczenie z sieciami bezprzewodowymi?
Czy jak kupię takie karty: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22212537 ...to będę mógł podłączyć dwa komputery stojące w wieżowcach oddalonych o 100- 200 metrów od siebie? Ktoś to testował? pozdrawiam absorb |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
zasieg
http://www.netgear.com/products_sb.php
co do tych 200m to moze byc problem ! o ile bedzie to otwarta przestrzen (komputery sie widza ) to mozesz uzyskac polaczenie ! ale w sumie to potrzebowal bys jeszcze router ! ale sprawdz sobie jaki jest zasieg w pomieszczeniach zamknietych od 100 do 150 fit ! jakies 45m ! ![]() http://www.linksys.com/products/wirelessstandards.asp
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Od czasu zamieszczenia poprzedniego postu dowiedziałem się, że istnieje szeroka gama anten, które zwiększają zasięg do kilometrów!! Przekłamane?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
Pozdro! ![]() |
|
![]() |