![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Wireless Network
Będę posiadał łącze radiowe do internetyu o szybkości 2/mbps To chyba nie jest 2 meega a może tak ?? szczeguły na www.fabrika.pl/internet Czyli 2/Mbps to ile jest w praktyce
?
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
1 bajt = 8 bitów
2 Mbit = 0,25 MB = 256 KB Przyjmuje się jednak, że 1 bajt = 10 bitów, a dzieje się tak po doliczeniu sygnałów kontrolnych itp.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 28.09.2002 o godz. 21:56 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
ok ok ok ok Ale ile to jest 2Mbps w praktyce
jeśli brać pod uwage wasze obliczenia to 10mbps to 1 MEGABAJT to 2mbps to będzie 200KB/ps ?!?!?!? OŚWIEćcIE MNIE i jeszcze jedno na sieć 7 osobowom wystarczy jedno takie łącze czy może zapodać dwa
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
OK więc na 7 osobową sieć z czego 2 osoby będą ostro ściągać stuff z sieci i 5 siedzieć na czacie i podrywać chłopaków
zakładać drugie takie łącze
|
|
|
|
#7 |
|
Wyjadacz
![]() |
Myślę, że to powinno wystarczyć, pod warunkiem ograniczenia transferu tym "ostro ściągającym osobom". Oczywiście, wszystko zależy od ceny - gdyby była w miarę znośna, to ja bym założył drugie takie łącze, ale do czata, www, gg itp. jest ono raczej zbędne.
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
wejdż na www.fabrika.pl/internet i zobacz. PS JAK MOŻNA ROZDZIELIĆ TRANSFER TAK ŻE NP z 200kb łącza każdy miał po np 50 kb
Z góry thx!!!
|
|
|
|
#9 |
|
Wyjadacz
![]() |
Jeżeli to jest naprawdę takie tanie, to ja bym każdemu takie łącze założył. Po tak niskiej cenie domyślam się jednak, że tam MUSZĄ być jakieś limity w ilości przesyłanych danych - a w tym przypadku osoby "ostro ściągające" powinny się nieco ograniczyć.
Co do tego drugiego, to niestety nie mam o tym zielonego pojęcia.
|
|
|
#10 |
|
Gość
|
Tu was zaskocze NIEMA ŻADNYCH limitów. SIEDZISZ ILE CHCESZ. TYLE ŻE PIWNICZNA to mała mieścina i nie każdego stać na 100zł miesięcznie ale za 200kb Łącze ??. I jeszcze jedno czy można podzielić transfer z sieci tak aby każdy użytkownik z głównego np 1000kb posiadał np w sieci 5 osobowej 250 kb ?!?!?!?!?
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
GOLLOMB666 a nie wiesz przypadkiem czy ta firma nie świadczy usług w iwększych miastach .Bo prawdę mówiąc 89 kapsli za 200 kb/s to jak za darmo 8) .Więc śmiem sądzić że ta "Fabrika" miałaby w większych miastach duuuuuuuuużo klientów
|
![]() |
|
|