Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiwa hd-138 dvd stacjonarne (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiwa-hd-138-dvd-stacjonarne-57078/)

Smartek 28.09.2005 15:24

co nie zmienia faktu, ze na dzien dzisiejszy nie ma lepszego odtwarzacz Divx, XviD, RMVB itp.
Dodam, ze troche ponad rok temu (jakies pol roku przed kupnem xbox'a) kupowalem KiSS DP-450 za 999zl - xbox jest o wiele tanszy! teraz juz mozna chyba za ~750zl kupic.., a chodzi wszystko kiedy chcesz i gdzie chcesz :), nie mowiac o tym, ze KiSS to najgorsza KUPA jaka kiedykolwiek widzialem (przykladowy bellwood bije go na glowe)
pozdro ;)

Maciej 28.09.2005 09:49

Cytat:

Napisany przez Smartek
no.. z tym wszystko to nie bylbym taki pewien - rmvb i qpela rowniez?
i nie mow, ze w qpelu malo filmow wychodzi, bo mialem duzo takich, ktore na kiss'ie mi nie szly - na szczescie przy xbox'ie nie ma jakichkolwiek problemow, a w wypadku wyjscia nowego kodeka wystarczy... dograc nowe (wrzucic z plytki lub przez siec) - ponadto teraz na neo 6mbit trailery w najlepszej jakosci oglada sie bez jakiegokolwiek zaciecia :). Mam juz go rok i uzywam raczej tylko w tym celu (ogladanie divx'ow) i wciaz mnie zaskakuje - soft (XBMC) jest aktualizowany praktycznie codziennie! i wciaz to nowe funkcje czlowiek widzi po kolejnym update'dzie :D
pozdro ;)

...miałem na myśli rodzaje płyt a nie kodek. Dodatkowych algorytmów kodowania qpel czy gmc nie obsługuje chipset czy to w mancie, kissie, bellwood czy wiwa, ale zawsze można użyć AviReComp.
nie porównuj XboX`a z Mantą czy innym odtwarzaczem tej klasy...bo to śmieszne.

Komu zależy na obsłudze qpel/gmc niech kupi DVD z chipem Zoran Vaddis zastosowany między innymi w DVD Cyberhome 462,Yamada DVX-6500X,EasyTouch ET-600 i Samsungi lub MTK (nie obsługuje gmc) zastosowany w DVD Koda,Yamada DVX-6600/6700,Yakumo. Procesory ESS Vibratto (DVD Manta,Bellwood,Wiwa,Yamada DVX-5520/6000,Xoro) czy Sigma (DVD Kiss) nie obsługują qpel jak i gmc.

Smartek 28.09.2005 08:04

Cytat:

Napisany przez ed hunter
można też postawić komputer blisko telewizora ||

i nie zastapi Ci to xbox'a :(

ed hunter 27.09.2005 22:59

można też postawić komputer blisko telewizora ||

Smartek 27.09.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez oddwor
co do xboxa to pochwalcie się ile xbox żre prądu :)

nie zwracam na to uwage, jak kogos stac na xbox'a - stac go na oplate opradu :). Zreszta przykladowo komputer chodzacy 24/h nie "zzera" miesiecznie duzo pradu, jakies 30zl chyba?

ed masz wybor - xbox - i dziala Ci WSZYSTKO
manta - nie dziala Ci polowa rzeczy (i inne wady, ktore zreszta wypisal ktos wyzej - i to posiadacz!), ale masz tanio

niestety, nie ma lepszego odtwarzacza niz XBOX - przekonalem sie o tym na wlasnej skorze testujac (kupujac) Bellwooda, KiSS DP-450 i hitekera, do tego testy wiwy i manty u znajomych..
jesli znasz cos lepszego niz wspomniany "Kloc X" - napisz prosze..., sam zas czekam na X360 - dochodzi tuner :)
pozdro ;)

oddwor 27.09.2005 22:38

Emperor wcale nie jest taki super - mam i wiem.
1.głośny
2.czasem gubi linijkę napisów
3.nie odtwarza xvid qpel
4.nie widać wyświetlacza
5.nie odtwarza rmvb
6.brak panscan dla divx/xvid
7.wcale nie czyta wszystkich płyt - ponadto ma odbicia - raz czyta a raz nie:(
a wiwa to prawie to samo.
Co do zalet - to jednak sporo formatów czyta, częste uaktualnienia, mało prądu pobiera (w porównaniu z kompem:))
co do xboxa to pochwalcie się ile xbox żre prądu :)

ed hunter 27.09.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez Smartek
i nie mow, ze w qpelu malo filmow wychodzi, bo mialem duzo takich, ktore na kiss'ie mi nie szly - na szczescie przy xbox'ie nie ma jakichkolwiek problemow, a w wypadku wyjscia nowego kodeka wystarczy... dograc nowe (wrzucic z plytki lub przez siec) - ponadto teraz na neo 6mbit trailery w najlepszej jakosci oglada sie bez jakiegokolwiek zaciecia :). Mam juz go rok i uzywam raczej tylko w tym celu (ogladanie divx'ow) i wciaz mnie zaskakuje - soft (XBMC) jest aktualizowany praktycznie codziennie! i wciaz to nowe funkcje czlowiek widzi po kolejnym update'dzie :D
pozdro ;)

a kto poleci coś droższego ???

panowie, kolega się pyta o tani sprzęt a ja się przyłączam do pytania. :taktak:

a jeśli chodzi o jakieś płyty co po nagraniu 12x nie chodzą na stacjonarkach to jest takich większość.

Smartek 27.09.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez Maciej
Lepiej kupić Manta Emperor2 lub Prince ...czyta wszystko, czyta wszelki format napsów, częste aktualizacje firmware.
wiecej ...http://www.cesarz.glt.pl/

pozdro ;)

Maciej 27.09.2005 20:56

Lepiej kupić Manta Emperor2 lub Prince ...czyta wszystko, czyta wszelki format napsów, częste aktualizacje firmware.
wiecej ...http://www.cesarz.glt.pl/

M@X 27.09.2005 20:50

60 zł to chyba nie taka duża różnica... Kwestia odmówienia sobie 2 porządniejszych flaszek...

Smartek 27.09.2005 20:37

Cytat:

Napisany przez M@X
Balbym sie to brac ze wzgledu na jakosc czesci z jakich jest podobno wykonany. Polecam Mante Emperor 2/Prince!

zobacz cene wiwy, a tak to - masz racje i Cie popieram ;)
pozdro ;)

M@X 27.09.2005 20:22

Balbym sie to brac ze wzgledu na jakosc czesci z jakich jest podobno wykonany. Polecam Mante Emperor 2/Prince!

Smartek 27.09.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez czyx78
kumpel chce kupić tą wiwę i teraz pytanie do Was jak z odczytem dvd+r i dvd-r czy czyta płytki nagrane z predkością x12.Sam spotkałem się z osobami które miały problemy z płytkami nagranymi z wiekszą predkością.Za wszystkie uwagi odnośnie tegoż dvd z góry dzięki.Pozdrowionka

z tego co wiem ta wiwa nie ma wiekszych problemow z odczytem plytek dvd, a najlepiej jak zapytasz tutaj > www.napisy.org > forum
pozdro ;)

czyx78 27.09.2005 17:40

Wiwa hd-138 dvd stacjonarne

kumpel chce kupić tą wiwę i teraz pytanie do Was jak z odczytem dvd+r i dvd-r czy czyta płytki nagrane z predkością x12.Sam spotkałem się z osobami które miały problemy z płytkami nagranymi z wiekszą predkością.Za wszystkie uwagi odnośnie tegoż dvd z góry dzięki.Pozdrowionka

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42.