![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale sprawdź jeszcze u innych źródeł, jeśli to ważne. Ja starałem się o wizę aż 13 lat temu (dostałem, ale ostatecznie nie popłynąłem do USA).
No i wróć prosimy na forum, już po rozmowie i opisz ją dla innych ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.02.2010
![]() |
Ja już miałam wizę,dostałam na 10 lat,ale to było dawno i jak się starałam to z rodzicami razem,wiec nie pamiętam samej rozmowy. W USA byłam 2 razy.
Mam jeszcze pytanie, czy jeśli staram się o wizę do stanów razem ze swoim chłopakiem to rozmowę z konsulem mamy razem?czy jak nie jesteśmy jeszcze rodziną to każdy osobno podchodzi do okienka?! Ostatnio zmieniany przez julka8 : 24.02.2010 o godz. 12:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2010
![]() |
ZAPROSZENIE
Witam Wszystkich! Mam pytanko! Ile jest ważne zaproszenie do USA? Chodzi o uzyskanie wizy turystycznej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.04.2010
![]() |
Mam szanse na wizę turystyczną? Bardzo prosze o pomoc.
Nic mnie w Polsce nie trzyma, mam 18lat. Chcę wyjechać do USA, planuję 3tygodniowe "wakacje" by zobaczyć czy mi ewentualnie klimat spasuje do ewentualnego zostania tam na dłużej. Chodzi mi o to czy konsul się nie zorientuje czy czegoś nie kręcę. Grać to ja akurat umiem, problem w tym, że może się domyślić po młodym wieku, planuje sama się wybrać. Czy byłabym wiarygodniejsza gdybym powiedziała, że jadę na wakacje z kuzynką? Czy mogą to jakoś sprawdzić, że im nie ściemniam? W formularzu podobno wpisuje się (w moim przypadku) wchodzi w grę tylko wpis adresu i telefonu do szkoły do której uczęszczam, (którą w czerwcu br. porzucę, a raczej ona mnie.) Czy oni takie rzeczy sprawdzają, bo jak się okarze, że juz nie uczęszczam do tej szkoły, a wpisałam w formularz... :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zastanawia mnie, w jakim celu wybierasz się do Stanów. Nie mówię, że nie wolno, ale w ich obecnej sytuacji szanse na znalezienie pracy (jeśli o to Ci chodzi) masz co najwyżej podobne jak w UK (czyli marne), zarobki wyższe nie będą, a legalnie raczej tej pracy nie zdobędziesz. Radziłbym się zastanowić, gdzie dokładnie chcesz próbować jechać, bo akurat w USA mamy cały wachlarz dosłownie rozumianych stref klimatycznych, a w sensie potocznym co najmniej tyle, ile stanów ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 08.04.2010 o godz. 21:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Nowy na forum
![]() |
Pisząc klimat, nie miałam na myśli klimat-pogoda, tylko kwestię czy bym się tam zaaklimatyzowała w jako zupełnie innym, dalekim kraju. Tu przepraszam, za nieporzumienie. Nie boję się wyzwań, ale ja w Polsce tym bardziej nie mam czego szukać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
jedz na wize J-1. dostaniesz bz problemu, pojedziesz do USA do pracy na legalu, i jak ci sie spodoba to zadecydujesz cop zrobic dalej.
a jak nie- wrocisz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
albo skończysz z bachorami zrobionymi przez jakiegoś wielbiciela cracku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wizy J-1 ona o tak nie dostanie... a tam z pracą to jest tak, że jeśli jakiś zmywak czy sprzątanie po domkach to trafi się raczej w dużych aglomeracjach i suburbiach... Od Portland w stanie Maine po Savannah w Georgii, najlepszym miejscem będzie chyba NY i aglomeracja... Na zachodnim wybrzeżu to znowu południowa cześć Kalifornii od San Diego po San Francisco, z tego co wiem prace łatwo dostać w turystyce nad oceanem, potem może Portland w stanie Oregon i Seattle w stanie Washington... tak swoją drogą zamiast lecieć do Stanów prościej "ten klimat" poznać lecąc do Kanady i tam nie trzeba mieć wizy... a podobno z pracą jest podobnie... Brytyjska Columbia i Vancouver powinno być znacznie lepsze niż NY jeśli chodzi o mozliwosci pracy
To moje gdybanie, bo rodzinka rozrzucona po USA i Kanadzie twierdzi że najlepiej jechać w zimne, subpolarne rejony Ameryki tam gdzie kończą się lasy borealne - tam praca jest, tylko mało chętnych biorąc pod uwagę trudne warunki klimatyczne...
![]() |
#85 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Widzę Ed tak sympatycznie i optymistycznie z samego rana zaczynasz dzień
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki, Ormianin za konkrety o to mi chodziło, ale ja się uparłam na Kalifornię w ostateczności Florydę, więc Kanada nie wchodzi w grę gdybym chciała lecieć do Kanady to bym naturalnie nie pytała o szczegóły w sprawie wizy...
Największym problemem jest tu własnie ta wiza i sposób jak ją zdobyć bez niej nie mam nic i dalsze planowanie nie ma sensu, a jedno wiem na pewno nie mogę w Polsce zostać. Czy ludzie w konsulacie sprawdzają takie rzeczy jak szkoła, którą planuję wpisać we wniosku, bo jak nie wpisze żadnej roboty, ani szkoły to na pewno nie dostanę, bo się zorientują :/ Jak wpiszę szkołę mając nadzieję, że nie będą tego sprawdzać to będzie dla nich wiadome, że muszę z tych "wakacji" wrócić. Na wizę J-1 się nie załapię, musi być turystyczna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Pracownicy ambasady nie są tacy głupi, jak Ci się wydaje. A jeśli wykryją oszustwo, to trafisz na czarną listę i potem będziesz mogła co najwyżej pomarzyć o jakiejkolwiek innej wizie.
![]() |
#88 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Caly czas poszukuja chetnych do pracy na plantacjach sugar cane - Cuba , zakwaterowanie i wyzywienie zapewnione
![]() ps. i placa juz w walucie przyszlosci !
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 09.04.2010 o godz. 17:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
![]() |
Witam,
podbijam temat gdyż mam kilka dodatkowych pytań związanych ze sprawą wizy. Otóż przez ostatni rok szykowałem się finansowo żeby spędzić sobie ok. 3 tygodni w Nowym Jorku, w celach wyłącznie turystycznych. Chcę lecieć w sierpniu 2012 na te trzy tygodnie i zaczynam powoli myśleć o zdobyciu wizy. Nie interesuje mnie wiza długoterminowa (na rok, 5 lat czy 10 lat), po prostu wystarczy np. miesięczna. Stąd moje pytanie, jaki rodzaj wizy byłby dla mnie idealny i w jakiej jest ona cenie? Jestem z Wrocławia, podejrzewam, że najbliższy konsulat znajduje się w Krakowie, czy może powstało coś w samym Wrocławiu w przeciągu ostatniego czasu? Czy myślicie że będę miał problem z otrzymaniem takiej wizy? Zamierzam jechać z kolegą, mieszkać w jakimś hostelu i po prostu zwiedzić szczegółowo miasto.... Z góry dzięki za odpowiedź! |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
![]() |
Wiza turystyczna do USA - rozmowa z Konsulem
Witam. Otóż mam 16 lat i chciałbym polecieć na wakacje do NY razem z Matulą w celach turystycznych mam tam rodzinę .. Ciotka która siedzi w stanach juz 18 lat i co roku bywa w Polsce !! Otóż mam już wszystkie papiery załatwione tylko czekam na rozmowe z Konsultem mam również zaproszenie do USA i moja matula też ..
Pytanie: jak wyglada rozmowa z Konsulem? Prosze o jakies ogolne informacje (moze jakies pytania konkretne jakie zadaja)... Chodzi konkretnie o Konsulat Generalny USA w Warszawie.. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 28.06.2012 o godz. 00:31 Powód: łojezu |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|