Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wku... ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wku-36350/)

mr_spock 07.07.2004 12:44

nimal wlasnie nie jest tak jak piszesz, jak bylem w szkole sredniej to przyzylali mi take karteczki prosze sie zglosic do np 01.01.2001. teraz mam dokladnie date i godzine. wczesniej bylo napisane "w celu dosterczenia dokumentow" czy "w celu weryfokacji" teraz mam "w cemu wcielenia do WP"
A osobiscie trzeba chodzic, bo zawsze jest do napisasania prozba o odroczenie na druczku ktory oni daja.

nimal 07.07.2004 09:04

mr_spock - na takie wezwanie nie musisz sie nawet stawiac, ale musisz dostarczyc zaswiadczenie ze sie uczysz (czy, jak pisali wczesniej koledzy, ze papiery zlozyles i uczyc sie masz zamiar);zaswiadczenie wystarczy ze dostarczy ktos za Ciebie w podanym terminie
na pewno tak to dziala bo tak zrobilem po pierwszym wezwaniu w czasie studiow... co prawda bylo to pare lat temu ale armia nic nie zmienia, wiec nadal bedzie dzialac ;) aha - na zawsiadczeniu jest cos takiego jak przewidywany czas nauki,ja tam mialem 6 lat, wiec juz wiecej sie nie odezwali do mnie :D a po 6 latach sam poszedlem z dyplomem i wbili mi przeniesienie do rezerwy w stopniu szeregowego; gdyby wybuchla wojna i oglosili powszechna mobilizacje to ide sluzyc, ale jako oficer (czy jakos tak :P ), ale mam nadzieje ze USA nie bedzie szukac broni masowego rarzenia w Polsce :banan:

mr_spock 06.07.2004 14:58

:wow:
no niezle... teraz to juz sam nie wiem co myslec :szczena:
jak mnie wezma to koniec... przeciez ja wstaje o 12 w poludnie, luzka nie sciele od X czasu
na w-f'ie nigdy nie cwiczylem...:kapkap: :'(
ale to bedzie syf, jeszcze od netu bede odciety :-o

mam wezwanie na 14stego... cos czuje, ze bede mial do tego czasu niespokojny sen
przed matura sie tak nei denerwowalem :(

bgn 06.07.2004 14:29

Cytat:

Napisany przez Loczek
WKU traktuje studentów zaocznych tak samo jak dziennych.

jestes w błedzie - a to czy cie odroczą do poboru, czy nie zależy tylko w dużej części od sierżanta lub chorążego w twoim WKU i od planu poboru potrzebnych armii "specjalistów". Tylko studia dzienne zwalniają z poboru, w dalszym ciągu obowiązuje przepis mówiący o przeszkoleniu po zakończeniu studiów -chociąż armia ostsnio zrezugnowała z praktycznego poboru absolwentów - ale w książeczce wojskowej nie mają oni pieczątki "przeniesiony do rezerwy". Szukaj zatem dojść do WKU, nidgy się nie spiesz w wejściem do pokoju - jak armia potrzebuje jednego wzywa trzech i bierze najbardziej wyrywnego.Stary żołnierz ci to mówi

Berion 04.07.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Wiem ale medal to medal, a jeszce jest Frontline ale na PS2, wiec kolejne zadanie aby dostac emulator :D

Nie podniecałbym się za bardzo... Frontline wiele się nie różni od AA na PC (większość misji jest taka sama). Ten na GBA jest żałosny! (i nie chodzi mi o grafikę). Są jeszcze dwa na PSX'a - polecam (przez emulator to tylko z padem bo szlag was trafi).

PS: Nie śmiać się z oceny "D". Ja taką mam (za "Shojermana") :piwo:

Arnold 03.07.2004 16:28

Nawet jerzeli byś robił studia i siedział w wojsku to do przysięgi niewypuszczą ciebie na rzadną przepustke. Dopiero po przysiędze ale wtedy mogą ciebie przenieś do innej jednostki na drugi koniec polski (oby nie do Gołdapi)
Chyba zę w Wku dadzą wybrać jednostkę i dostaniesz imienne wezwanie do konkretnej to do przysięgi siedzisz w jednej a póżniej przeniosą ciebie do wybranej jednostki . Ale to czy w danej jednostce pozwolą iść do szkoły to zalerzy od twojego przyszłego dowódcy

woitas 03.07.2004 16:03

może zaistnieć taka sytuacja, że zostaniesz powołany do wojska, a na czas zajęć będziesz dostawał przepustkę.
to zależy od... sam nie wiem, od czego.
ale faktem jest, że lepiej panom z wku nie pyskuj.

mr_spock 03.07.2004 15:27

studia juz mam, tylko boje sie, ze wyciagna mnie z zaocznych... bo ja juz bede troche podstarzalym studentem pierwszego roku ;)

----------

kurde... mam troche wyrzuty sumienia po tej akcji z postami Beriona, chyba jednak za mocno pojechalismy :(

gallus 03.07.2004 15:17

@ mr_spock, moze tutaj znajdziesz coś dla siebie [ http://kiosk.onet.pl/1,2,8,6600499,1...0,0,forum.html ]
lub tu [ http://kiosk.onet.pl/gazeta.html?ZR=3254 ] ;)

mr_spock 03.07.2004 10:11

Cytat:

Tego nie sugeruje, ja sugeruje że używasz wulgarnych słów ;), a przeklinania nigdy za wiele :)

ok :uczen:

Cytat:

Napisany przez michal_zb
hohoho, widze że ostro wczoraj szaleliście... 2:10..., ja wykorkowałem około 1...

ja siedzialem do 3:30, tylko nie bylo juz z rozmawiac :)

michal_zb 03.07.2004 08:52

hohoho, widze że ostro wczoraj szaleliście... 2:10..., ja wykorkowałem około 1...

gallus 03.07.2004 08:21

Cytat:

Napisany przez mr_spock
wiecej przeklinac? czyli sugerujesz, ze juz przeklinam? :)

Tego nie sugeruje, ja sugeruje że używasz wulgarnych słów ;), a przeklinania nigdy za wiele :)

mr_spock 03.07.2004 02:13

Cytat:

A jeżeli bedziesz się bardzo starał, to moze dostaniesz MoH Infiltrator na GameBoy Advanca, ale teraz juz bez zartów to szkda by było jeżeli byś musiał zostac w woju, ja tam uważam że z tamtąd nic dobrego się nie wynosi, tylko nauczysz się więcej przeklinac i może maszerowac. ;)

wiecej przeklinac? czyli sugerujesz, ze juz przeklinam? :)

gallus 03.07.2004 01:20

A jeżeli bedziesz się bardzo starał, to moze dostaniesz MoH Infiltrator na GameBoy Advanca, ale teraz juz bez zartów to szkda by było jeżeli byś musiał zostac w woju, ja tam uważam że z tamtąd nic dobrego się nie wynosi, tylko nauczysz się więcej przeklinac i może maszerowac. ;)

mr_spock 03.07.2004 01:06

Cytat:

Ja widziałem jedynie recenzje w GameBOX'ie i niezbyt pochwalili tą gierke, podobno grafa jest do du**, a dlatego ze graficy przenieśli sie z Electronic Arts do Activisiona i teraz produkuja Call of duty ;D

ja tam nie slucham recezji
wg wielu Spearhead do byl syf, a Breakthrough rewelacja
uwazam zepelnie odwrotnie... :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:15.