Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.04.2003, 22:59   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
no, w koncu uczynilem pewne postepy. Bawilem sie jeszcze troche z tym wszystkim i po kolejnym odinstalowaniu i zainstalowaniu gry (robilem to wczesniej juz kilka razy), rzucilo mi sie w oczy w tym pliku Music.ini, ze nie zmienialem tego musictunes i caly czas byla tam wartosc 23 (a nie dodawalem kolejnych piosenek, tylko na ich miejsce dawalem inne - na poczatek tylko dwie). Zmienilem to na 2 i o dziwo - w meny glownym uslyszalem swoja muzyczke!

Tak wiec to juz cos. Co prawda po pierwsze dalej nie rozumiem, jak zmiana tej wielkosci mogla wplynac na to, ze nagle zaczal muzyke odczytywac z twardziela zamiast z plyty, ale wazne ze pomoglo. Po drugie natomiast z jakiegos powodu w czasie gry dalej losuje piosenke z prawdopodobnie 23 roznych z tym, ze jesli nie trafi na zadna z tych, ktore mam w katalogu (czyli track0 i track1) to po prostu nie ma zadnej muzyki. Byc moze trzeba zmienic jeszcze jakies wartosci w tym pliku, ale juz nie wiem jakie. Mozesz mi cos jeszcze na ten temat podpowiedziec? W sumie to juz nie ma specjalnego problemu, bo najwyzej uzbieram sobie 23 muzyczki i je tam wkleje, ale jesli wystarczy tylko zmienic jeszcze jakas inna wartosc, to byloby zdecydowanie latwiej. Ponizej to, co teraz znajduje sie w pliku Music.ini na twardym dysku:

[music]
numtunes=16
numinsttunes=15
numvocaltunes=15
firstinst=8
curtune=-1

[track0]
name=Initial D
artist=Third Stage
album=Track 04

[track1]
name=Initial D
artist=Third Stage
album=Track 07

Uswiadomomilem sobie rowniez, ze ten patch, ktory mial mi umozliwic gre bez plyty, mogl po prostu nie dzialac z Windowsem XP. Nie wiem, jakiego masz windowsa, ale ja wlasnie tego, a zapomnialem o tym wczesniej wspomniec. No ale to juz niewazne, grunt, ze w ogole dziala.
Zreszta inny patch, ktory sciagnalem (juz normalny - likwidujacy jakies tam bledy w grze) tez nie chcial mi dzialac, wiec moze po prostu cos jest zle z moja wersja (chociaz tam raczej byla to wina uszkodzonego archiwum).

ps: A mialem jeszcze jeden pomysl w zanadrzu. Zamierzalem skopiowac zawartosc plytki na twardy dysk, wprowadzic w katalogu music potrzebne zmiany i nagrac to wszystko na rw. Nie wiem, czy tak by to zadzialalo, ale mysle, ze tak, bo w koncu bylaby to normalna plyta z gra. W sumie byl to calkiem niezly awaryjny plan, ale ciesze sie, ze nie musialem z niego korzystac.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: