![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wlasna muzyka w Need For Speed Porsche 2
jak w temacie, co trzeba zrobic, zeby posluchac jakis przez siebie wybranych mp3, zamiast muzyki, ktora odgornie jest w grze. Wiem, ze jest to mozliwe, ale metoda prob i bledow mi sie nie udalo, a na internecie instrukcji nie znalazlem. Trzeba zmienic jakis plik, wgrac piosenki do katalogu, zmienic ich rozszerzenie? Niestety nie mozna po prostu skasowac firmowych piosenek, bo czytane sa z plyty, musi wiec byc jakas inna metoda. Ale jaka?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
sprawa jest bardzo prosta
1) w zalacznku masz program DittieImporter, sciagnij go 2) do katalogu z gra zgraj z plyty katalog AUDIO 3) za pomoca DittieImporter przekonwertuj MP3 do ASF - nadaj potem tym plikom (najlepiej) nazwe TRACKxx.asf - xx to numer sciezki 4) teraz wejdz do katalogu gdzie zainstalowales gre i dalej AUDIO\MUSIC i tam mozesz albo zastapic istniejace juz TRACKi (jesli juz masz dosc tej muzy ![]() ![]() 5) wystarczy tylko teraz odpowiednio zmodyfikowac plik MUSIC.ini - z tym juz chyba sobie poradzisz ![]() jesli dodajesz TRACKi juz do istniejacych to zwiekszaj pozycje numtunes i odpowiednio tez numinsttunes i numvocaltunes mam nadzieje ze zrozumiales ![]() ___________________________________________ UPDATE UPS... zrobilem opis do Hot Pursuit 2 ![]() ale konwerter i tak mozesz wykorzystac i zrobic ASFy ![]() z plyty tez bedzie chyba trzeba zgrac katalog z muza, nie pamietam jak to wygladalo z Porsche ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 26.04.2003 o godz. 15:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
zbawco
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
zastosowalem sie do instrukcji, ale niestety dalej mam problemy
![]() 1,2,3) sciagnalem oczywiscie program, przekopiowalem katalog Audio i przekonwertowalem pliki 4)skasowalem wszystkie stare pliki (muzyczne) i nazwe dwoch (na poczatek) swoich zmienilem na track1 i track2 5) zmodyfikowalem plik Autio w ten sposob, ze po prostu wykasowalem wszystkie wpisy dotyczace starych piosenek i zamienilem je dwoma wpisami dotyczacymi moich nowych dwoch, pozycji numtunes i pozostalych dwoch nie zmienialem. No a efekt jest taki, ze dalej odtwarzane sa "firmowe" piosenki. Wedlug mnie problem polega na tym, ze on dalej odtwarza muzyke z plyty (zakladam, ze przekonwertowanie piosenek i odpowiednie ich nazwanie oraz wskazanie w pliku Music zrobilem dobrze). Zastanawiam sie wiec, jak i gdzie to zmienic? Widocznie same przekopiowanie katalogu muzyka nie wystarczy. Moze trzeba cos zmienic w czasie instalacji (chociaz watpie, bo chyba nie bylo takiej mozliwosci), wprowadzic zmiany w jakims jeszcze pliku? Bede sie jeszcze dzisiaj bawil, ale jesli masz jeszcze jakies pomysly, bylbym wdzieczny za jakies rady ![]()
![]() |
#5 |
CDRinfo VIP
![]() |
no to zrobmy tak
![]() do katalogu z gra, z plyty zgraj katalogi: \actors \AI \Audio \Cars \Movies \Particle \Tracks a na privie masz cos na oslodzenie ![]() teraz gra nie bedzie potrzebowac plyty ![]() i mozesz teraz sprobowac zamienic mi zamiana muzy wyszla jesli co ![]() ![]()
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Dzieki jeszcze raz, za to, ze chcialo Ci sie pisac
![]() Sprobuje ten nowy sposob i sadze, ze on juz na pewno zadziala (przynajmniej mam taka nadzieje). Dam znac, jak mi poszlo (ale moze za kilka dni, bo teraz niestety musze sie zajac projektami na studia ![]() Dzieki! ![]()
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
ufff, bede Cie jednak jeszcze meczyl
![]() ![]() Sorry, ze tak sie dopytuje, ale zalezy mi na tym i poki jest szansa, ze cos robie jednak zle, to bede probowal.
![]() |
#8 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Jak na moj gust to chyba cos nie tak w pliku *.ini ?
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
CDRinfo VIP
![]() |
a instalowales moze jakiegos patcha do tego NFSa ?
bo slodzik dalem ci do wersji 1.0 ![]()
![]() |
#11 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
po tym jak Tu zajrzalem i przeczytalem to nabralem checi na ta wlasnie gre
![]() ![]() ![]() a fajna jest ![]()
![]() |
#12 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast z tych linkow, ktore mi wyslales, uzylem tego drugiego, bo ani z pierwszego, ani z trzeciego nie chcial nic sciagac. Sprobuje wiec znalezc jeszcze ten plik z innego zrodla. Moze akurat w tym, z ktorego sciagnalem cos bylo zle i przez to te problemy ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
no, w koncu uczynilem pewne postepy. Bawilem sie jeszcze troche z tym wszystkim i po kolejnym odinstalowaniu i zainstalowaniu gry (robilem to wczesniej juz kilka razy), rzucilo mi sie w oczy w tym pliku Music.ini, ze nie zmienialem tego musictunes i caly czas byla tam wartosc 23 (a nie dodawalem kolejnych piosenek, tylko na ich miejsce dawalem inne - na poczatek tylko dwie). Zmienilem to na 2 i o dziwo - w meny glownym uslyszalem swoja muzyczke!
Tak wiec to juz cos. Co prawda po pierwsze dalej nie rozumiem, jak zmiana tej wielkosci mogla wplynac na to, ze nagle zaczal muzyke odczytywac z twardziela zamiast z plyty, ale wazne ze pomoglo. Po drugie natomiast z jakiegos powodu w czasie gry dalej losuje piosenke z prawdopodobnie 23 roznych z tym, ze jesli nie trafi na zadna z tych, ktore mam w katalogu (czyli track0 i track1) to po prostu nie ma zadnej muzyki. Byc moze trzeba zmienic jeszcze jakies wartosci w tym pliku, ale juz nie wiem jakie. Mozesz mi cos jeszcze na ten temat podpowiedziec? W sumie to juz nie ma specjalnego problemu, bo najwyzej uzbieram sobie 23 muzyczki i je tam wkleje, ale jesli wystarczy tylko zmienic jeszcze jakas inna wartosc, to byloby zdecydowanie latwiej. Ponizej to, co teraz znajduje sie w pliku Music.ini na twardym dysku: [music] numtunes=16 numinsttunes=15 numvocaltunes=15 firstinst=8 curtune=-1 [track0] name=Initial D artist=Third Stage album=Track 04 [track1] name=Initial D artist=Third Stage album=Track 07 Uswiadomomilem sobie rowniez, ze ten patch, ktory mial mi umozliwic gre bez plyty, mogl po prostu nie dzialac z Windowsem XP. Nie wiem, jakiego masz windowsa, ale ja wlasnie tego, a zapomnialem o tym wczesniej wspomniec. No ale to juz niewazne, grunt, ze w ogole dziala. Zreszta inny patch, ktory sciagnalem (juz normalny - likwidujacy jakies tam bledy w grze) tez nie chcial mi dzialac, wiec moze po prostu cos jest zle z moja wersja (chociaz tam raczej byla to wina uszkodzonego archiwum). ps: A mialem jeszcze jeden pomysl w zanadrzu. Zamierzalem skopiowac zawartosc plytki na twardy dysk, wprowadzic w katalogu music potrzebne zmiany i nagrac to wszystko na rw. Nie wiem, czy tak by to zadzialalo, ale mysle, ze tak, bo w koncu bylaby to normalna plyta z gra. W sumie byl to calkiem niezly awaryjny plan, ale ciesze sie, ze nie musialem z niego korzystac.
![]() |
#14 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
U mnie wszystko jest w jak najlepszym porządku - po prostu zastosowałem się do przedstawionej instrukcji i teraz mogę się delektować grą z nową muzyką
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the one
CDRinfo VIP
U mnie tez juz wszystko dziala
![]() ![]() Nawet wczoraj poszukalem swoich starych save'ow i zaczalem juz na nich grac. Przypomnialem sobie tez, co to znaczy jechac Maclarenem spedial NFS Edition z predkoscia 330KM/h 8) Niezapomniane wrazenia ![]()
![]() |
|
|