Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Woje z Chatem cd... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/woje-chatem-cd-10725/)

ZiP 24.09.2002 18:23

Wreszcie wszedłem na chwilkę na czata! Podoba mi się, jest lepszy niż ten stary.

SoBal 24.09.2002 18:20

Ja też pomagałem, ale po jakimś czasie opadły mi ręce.... Czemu ? Już mówię:
co 10ta osoba wchodząca na chat mówiła:

Leszcz: XXX jest najlepsza!!! (XXX to nazwa firmy)
Ja: Zgaduję że masz XXX ?
Leszcz: Tak!

takie proste rozumowanie... ;)

tomgoo 24.09.2002 18:04

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
ehhh, te 150 postów które podałem to tylko przykład, chodzi o to że trzeba zobaczyć czy dany osobnik ;) jest osobą godną zaufania - choć trochę. Co do "jakości" postów, to przecież prosta sprawa, można w łatwy sposób sprawdzić kto i co pisał, jeżeli odpowiedzi takiej osoby to głównie: " ;) ;( :O, tak, nie, też miałem taki problem, nie wiem jak to zrobić" to chyba zostaną odliczone.. ;)
No i co najważniejsze, chyba zklikwiduję chat, bo poza kilkoma osobami które są obyte w temacie i odwiedziły chat raz czy dwa, zdażają się często kąski w stylu:

[19:54] <Earvin> cze
[19:55] <Earvin> sa tu jakieś laski
[19:56] <Pinki> nom
[19:56] <Pinki> ja
[19:56] <Pinki> ;D
[19:57] <Earvin> k*

Z moich obserwacji i analizy logów, jasno wynika że chatem interesują się w większości małolaty, a nie ludzie którym potrzeba jakiś konkretnych informacji - potrafiący skożystać z nowego nażędzia jakim jest chat. Przypadków rozumengo użycia chatu było może ze dwadzieścia. Całe szczęście że choć część bardziej zaawansowanych użytkoników forum nie zawiodła i raz czy dwa dowiedziła chat... No i chat jest bardzo męczący z jeszcze jednego powodu... raz kolesiowi tłumaczyłem gdzie znajdzie odpowiedź na swoje pytanie (FAQ) przez 20 minut...

ja za to dwóm osobom pomogłem na chacie:)

SoBal 24.09.2002 17:57

ehhh, te 150 postów które podałem to tylko przykład, chodzi o to że trzeba zobaczyć czy dany osobnik ;) jest osobą godną zaufania - choć trochę. Co do "jakości" postów, to przecież prosta sprawa, można w łatwy sposób sprawdzić kto i co pisał, jeżeli odpowiedzi takiej osoby to głównie: " ;) ;( :O, tak, nie, też miałem taki problem, nie wiem jak to zrobić" to chyba zostaną odliczone.. ;)
No i co najważniejsze, chyba zklikwiduję chat, bo poza kilkoma osobami które są obyte w temacie i odwiedziły chat raz czy dwa, zdażają się często kąski w stylu:

[19:54] <Earvin> cze
[19:55] <Earvin> sa tu jakieś laski
[19:56] <Pinki> nom
[19:56] <Pinki> ja
[19:56] <Pinki> ;D
[19:57] <Earvin> k*

Z moich obserwacji i analizy logów, jasno wynika że chatem interesują się w większości małolaty, a nie ludzie którym potrzeba jakiś konkretnych informacji - potrafiący skożystać z nowego nażędzia jakim jest chat. Przypadków rozumengo użycia chatu było może ze dwadzieścia. Całe szczęście że choć część bardziej zaawansowanych użytkoników forum nie zawiodła i raz czy dwa dowiedziła chat... No i chat jest bardzo męczący z jeszcze jednego powodu... raz kolesiowi tłumaczyłem gdzie znajdzie odpowiedź na swoje pytanie (FAQ) przez 20 minut...

brzuszki 24.09.2002 00:44

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
heh, na co mi te 150 postów ? Odpowiedź jest prosta, jeżeli ktoś się udziela na forum, to znaczy że można mu w pewien sposób zaufać, a że chat oparty jest na serwerach IRC, to ktoś kto by chciał mógłby przejąć nasz kanał bez problemu.
A nie boisz się zalewu tematów typu offtopic?I tak daje się zauważyc pobrzękiwanie szabelkowych argumentów,często zwyczajnie dowartościowujące autora.Chętnie czytam forum,odzywam się rzadko,bo inni mają więcej do powiedzenia.Jeśli czat ma mieć charakter elitarny,to wyścigi w ilości postów muszą obniżyć poziom forum,a fachura i tak Ci napsoci,jak będzie chciał.
Chyba,że czat ma odsiać tych którzy,jak ja niewiele mogą doradzić,ale tacy właśnie użytkownicy potrzebują forum najbardziej,a czat widzę jako przedłużenie ,czy wręcz powielenie forum-offtopic.
Czy zafuncjonowanie czatu
1.Zmieni samo forum
2.Podzieli użytkowników Waszej-świetnej-strony na mniej i bardziej uprzywilejowanych?
Pozdrawiam
Brzuszek

SoBal 23.09.2002 22:11

heh, na co mi te 150 postów ? Odpowiedź jest prosta, jeżeli ktoś się udziela na forum, to znaczy że można mu w pewien sposób zaufać, a że chat oparty jest na serwerach IRC, to ktoś kto by chciał mógłby przejąć nasz kanał bez problemu.

brzuszki 23.09.2002 21:40

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
Laser: to co mogę powiedzieć, to że jestem na tropie. I na razie nic więcej, sam skrypt momentami zachowuje się niestabilnie i ma parę błędów...
Czas już zagrać w otwarte karty:
Autor chatu liczy sobie 50 zielonych za rejstrację, nie jest to ani duża, ani mała kasa, ale szkoda j&plusmn; tak po prostu wywalać w błoto, jeżeli nikt tym chatem interesował się nie będzie. Na razie chat będzie zarejstrowany - na próbę przez 7 dni, jeżeli będzie Wam to odpowiadało i uznacie że warto tą kasę wydać, to poszukam po zakamarkach kieszeni i może coś wygrzebię ;) Jeżeli jednak okaże się że chat jest tylko zbędnym wodotryskiem, to zostanie usunięty.
Co do samego mechanizmu chatu, jest to napisany w języku Java program, który ma za zadnia połączenie serwera IRC z IE. Tak więc jeżeli ktoś z użytkowników forum chce łączyć się z chatem przy pomocy klienta IRC, to musi mi to zgłosić - wtedy dostanie hasełko na #. Aha, dotyczy to tylko tych użytkowników forum, którzy mają więcej niż 150 postów.

Pozdrawiam

Skąd limit tych 150 postów?
I potem jeden sie domaga niewyświewtlania liczby postów,by były treściwsze,inny pozdrawia,jeszcze inny ogłasza dziwne ankiety.
Od razu napisać,że potrzebny certyfikat informatyka,bo to czat dla fachurów -i finał!

SoBal 23.09.2002 00:34

Laser: to co mogę powiedzieć, to że jestem na tropie. I na razie nic więcej, sam skrypt momentami zachowuje się niestabilnie i ma parę błędów...
Czas już zagrać w otwarte karty:
Autor chatu liczy sobie 50 zielonych za rejstrację, nie jest to ani duża, ani mała kasa, ale szkoda j&plusmn; tak po prostu wywalać w błoto, jeżeli nikt tym chatem interesował się nie będzie. Na razie chat będzie zarejstrowany - na próbę przez 7 dni, jeżeli będzie Wam to odpowiadało i uznacie że warto tą kasę wydać, to poszukam po zakamarkach kieszeni i może coś wygrzebię ;) Jeżeli jednak okaże się że chat jest tylko zbędnym wodotryskiem, to zostanie usunięty.
Co do samego mechanizmu chatu, jest to napisany w języku Java program, który ma za zadnia połączenie serwera IRC z IE. Tak więc jeżeli ktoś z użytkowników forum chce łączyć się z chatem przy pomocy klienta IRC, to musi mi to zgłosić - wtedy dostanie hasełko na #. Aha, dotyczy to tylko tych użytkowników forum, którzy mają więcej niż 150 postów.

Pozdrawiam

Laser 22.09.2002 22:14

wITAm !

Nie sciagałem narazie bo za długo ... SoBal co ty na to ?

Weron 22.09.2002 15:58

Ta napewno jest nowsza i jest przeznaczona do IE 6.0.
http://infojama.pl/modules.php?name=...=getit&lid=223

Laser 22.09.2002 15:32

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

Wlasciwosci pliku.
Tam bedzie ja mam wersje 5.0.3802.0.
A ty jaka?

Witam !

To co sciagnołem było z 98 roku !!!

A Mam win 98 Se !

Weron 22.09.2002 14:54

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

No a jak się sprawdza jej wer. !?

Wlasciwosci pliku.
Tam bedzie ja mam wersje 5.0.3802.0.
A ty jaka?

Laser 22.09.2002 14:50

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
To jednak miales jave.
A ja nie wiedzialem jaka masz.

Witam !

No a jak się sprawdza jej wer. !?

Weron 22.09.2002 14:48

To jednak miales jave.
A ja nie wiedzialem jaka masz.

Laser 22.09.2002 14:37

Witam !

Ale zadna wiadomosć sie nie pojawia !

Weron sciagnąłem Ten plik i okazało się ze to jest starsza wersja nish mam !!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:59.