![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
![]()
Ciekawi mnie ilu z was uwaza sluzbe wojskowa za cos przydatnego a ilu uwaza ze wojsko to pezsensowny sposob na wydawanie podatkow??
Osobiscie gardze wojskiem szczegulnie polskim. A Jestem zmuszony z nimi walczyc aby sie odczepili. Ciezkie jest zycie pacyfisty ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
walczyc z wojskiem?
- pierwsze wezwanie - poszedlem, dostalem a, ale powiedzialem ze ide na studia i dali mi spokuj na pol roku - drugie - wyslalem list z zaswiadczeniem o studiach potem o mnie zapomnieli po studiach zanioslem im ksiazeczke i dyplom - od tego czasu jestem przeniesiony do rezerwy walka to nazwac tego nie mozna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
POWINO BYC i to 2 lata
![]() ![]() A jak jest w naszego sojusznika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Szperacz
![]() |
Szczesciarz ot co
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
ja bylem a malej jednostce radiolokacyjnej, 25 zolnierzy i 20 "trepow"
czas, moze i zmarnowany ale mam prawko kategorii C byl spokoj, bo kazdy kazdego musial kryc jak ktos zaliczyl wpadke, a co do jednosrtki to 12 miesiecy siedzialem w bunkrze 10 metrow pod ziemia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]()
do lądowania Talibów w Klewkach miałem wątpliwości, czy wydawanie pieniędzy na armie nie jest bezcelowe. teraz już wiem, że nie
![]() kurcze! baba musi chodzić 9 miesięcy w ciąży a chłopaki nie chcą jechać na 9 miesięczny obóz harcerski. oj wstydzić się ![]() @Blackegg a jak Talibowie z Klewek rusza na Poznań to też im powiesz, że jesteś pacyfistą? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Szperacz
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A i owsze bo przemoc to bezsens zreszta wojny sa tylko z powodu nadmiaru testosteronu u coniektorych i przez pier******ch politykow!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Jestem za wojskiem na 3 lata jak dawniej w marynarce
![]() ![]() PS. D ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pokazałem dyplom i po studiach, podobnie jak nimala, przenieśli mnie do rezerwy i usłyszałem: "No, to teraz ma pan z nami spokój, a my z panem"
![]() Możliwe, że będzie tak przez kilka lat - brak kasy w wojsku oraz wyż demograficzny. Uważam, że wojsko tylko zawodowe, ew. można zwiększyć ilość godzin PO i tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
PS> SID takich ludzi ja ty armia potrzebuje, dobrze wykszałcony, bezkompromisowy i pryncypialny. Przyślij na forum zaproszenie na przysięgę Ostatnio zmieniany przez bgn : 12.12.2005 o godz. 09:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
a ja mialem jechac do angli juz bylo wszystko przygotowane iiiiiiii armia sobie o mnie przypomniala - poszedlem powiedzialem wprost ze do wojska nie mam zamiaru isc i chce sluzbe zastepcza, kazala mi pani napisac podanie i to zrobilem - 12go mam komisje w wojewodzkim urzedzie pracy wiec zobaczymy co bedzie
a ze zyjemy w chorym kraju co kazdy wie to do wojska idzie 10% z tych ktorza chca isc a reszta siedzi w domu - a reszta wojska to osoby ktore nie chca isc i gdzie tu logika? koles co mieszka 2 klatki dalej musial zaplacic lapowke zeby go wzieli po 3 latach jak sie staral!! oczywiscie w tym czasie wzieli kilku innych moich kolegow ktorzy wcale nie chcieli isc
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 09.12.2005 o godz. 14:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Byłem po studiach na pół roku - odsłużyłem i cieszę się z tego, osobiście uważam że armia powinna być zawodowa, lepiej wyszkolić jednego żołnierza porządnie niż 10 byle jak, byłem w Centrum Uzbrojenia i Elektroniki w Olsztynie, strzelaliśmy sporo z różnych typów broni krótkiej i długiej, później spotkałem podchorążych z innych jednostek - okazało się że wystrzelili 5 naboi w 3 miesiące - kpina co to ma być za wojsko? Wiem że służba nie polega tylko na strzelaniu, ale jak biorą ludzi pod przymusem to przez ten czas powinni jak najwięcej przekazać/wyszkolić tych wszystkich poborowych - inaczej wszystko mija się z celem i jest marnotrawstwo pieniędzy i czasu.
Z drugiej strony jak widzę dzisiejszą młodzież (bez urazy dla tych porządnych pozostających w mniejszości) to chciałbym ich na 2 latka wysłać w lasy - nauczyliby się odpowiedzialności, szacunku dla starszych/nauczycieli ipt |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
to ze powinna byc zawodowa to wiadomo - samych ochotnikow bedzie na tyle zeby armi e dobrze uzbroic, wyszkolic i wyzywic...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|