Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Word i numerowanie stron (https://forum.cdrinfo.pl/f5/word-numerowanie-stron-50486/)

Slimak 31.03.2005 21:45

Gotowe. Podaj mail to Ci wyślę.

Slimak 31.03.2005 21:54

Albo zrób sobie sam - na stronie 2 wstawiasz "znak podziału sekcji na następnej stronie", dalej klikasz "wstaw numery" stron z zaznaczeniem "pokaż numer na pierwszej stronie", następnie dwa razy klikasz w numer strony 3 tzn w trójkę na dole strony, pojawi się okienko nagłówek i stopka. W tym okienku odznaczasz "Przełącz nagłówek stopka łącze". Teraz przechodzisz do sekcji 1 i kasujesz ręcznie numer np strony 2 (1 wtedy też zniknie).

andrzejj9 31.03.2005 21:58

Cytat:

Napisany przez Slimak
Albo zrób sobie sam - na stronie 2 wstawiasz "znak podziału sekcji na następnej stronie", dalej klikasz "wstaw numery" stron z zaznaczeniem "pokaż numer na pierwszej stronie", następnie dwa razy klikasz w numer strony 3 tzn w trójkę na dole strony, pojawi się okienko nagłówek i stopka. W tym okienku odznaczasz "Przełącz nagłówek stopka łącze". Teraz przechodzisz do sekcji 1 i kasujesz ręcznie numer np strony 2 (1 wtedy też zniknie).

No a jak ja mówiłem? :)

Wawelski 31.03.2005 22:02

1. Na drugiej stronie wstawiasz znak podziału sekcji.
2. Wchodzisz w stopkę drugiej sekcji
3. Odznaczasz, "tak jak poprzednia"
4. Wstawiasz numerację.

Pisze z pamięci, więc mogłem pokręcić nazwy.

nimal 31.03.2005 22:54

heh, sekcje...
tyle krzyku o nic (edit: nie chodzi mi o Pablocoo - potrzebowal funkcji, nie wiedzial, zapytal, ok :) ale niektore odpowiedzi byly ... )
gdyby program bedacy procesorem tekstu nie mial opcji zarzadzania numerowaniem stron, jak niektorzy to sugerowali, to nikt by go nie kupowal
po co Wam word? wordpad jest w windzie za free a w nim nie bedziecie mieli takich problemow

btw: opcje styli stron, sekcji i wszelkiego rodzaju numeracji sa o wiele prostsze i bardziej rozbudowane w OpenOffice :)

pablocoo 01.04.2005 17:47

Dzieki wszystkim :piwo:
Siostra jest wdzieczna :taktak: ;)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No a jak ja mówiłem?

Mniej jasno ;)

gallus 03.11.2005 22:45

To teraz ja wkrocze z problemem siostry :)
Jak zrobic taki trick w Wordzie 2003, aby strona 71 nie miala numeru, a strona 72 miala numer 71???
Prosilbym o szybka odpowiedz, poniewaz jest to pilne :)

andrzejj9 03.11.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez gallus
To teraz ja wkrocze z problemem siostry :)
Jak zrobic taki trick w Wordzie 2003, aby strona 71 nie miala numeru, a strona 72 miala numer 71???
Prosilbym o szybka odpowiedz, poniewaz jest to pilne :)

heh.. ja w takich przypadkach po prostu drukowałem tą stronę osobno wycinając w tekstu. Ale nie ukrywam, że też chętnie poznałbym mniej okrężny sposób :)

MQs 04.11.2005 08:45

Troche zabawy:
1. Podział sekcji na stronie, która ma być bez numeru ("nastepna strona") i stronie poprzedniej (tak, żeby strona bez numeru była w oddzielnej sekcji).
2. wyłączenie (pasek nagłówek i stopka) w sekcji 2 i 3 "przełączanie łączy nagłówków/stopek" (zniknie "tak jak poprzednio" nad stopką)
3. wstawić numery stron w 1 i 3 sekcji (może być kontynuacja z poprzedniej sekcji)

Próbowałem pod office XP, ale chyba tak samo w 2003

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:12.