![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Animację obejrzałem - ogólnie ładna i ma swoją "głębię" - ale we mnie jakoś wielkich wspomnień nie wywołała - bo chodzi tutaj o wspomnienia o Dziadkach, dzieciństwie, przemijaniu itd. ?? Przepraszam, że pytam, ale pora już późna i może źle kojarzę ... A czy ja lubię wspominać - oj lubię - należę do tych, dla których historia i przeszłość mają znaczenie. I mógłbym pisać o tym do rana ![]() Ale żeby nie zanudzać - napiszę tylko takie coś - otóż bardzo lubię oglądać filmy czy seriale z tzw. PRL'u - zarówno komedie jak i te bardziej poważne. I przypominają mi one często dwie rzeczy - zarówno opowieści śp. pamięci Dziadka z wojny - kiedy oglądam seriale w tamtych czasów - następnie opowieści Ojca z lat powojennych oraz późniejszych - oraz - kiedy oglądam seriale, których akcja dzieje się w latach 80-tych - swoje własne dzieciństwo ... Ostatnio na TVPolonia był powtarzany jeden z moich ulubionych seriali - "Kuchnia Polska" - tytuł trochę przewrotny - ale to krótki serial, który "w pigułce" ukazuje nam ostatnie 50-lat naszej historii - i nie raz na tym serialu potrafię się wzruszyć ... A drugim takim serialem jest "Dom" - to już dłuższa wizja historii Polski od 1945 roku do lat 80-tych - można momentami sporo mu zarzucić - ale mimo wszystko to wartościowy serial ... A moje prywatne wspomnienia - oj, dużo ich jest - i tych smutnych - ale też pewna część radosnych - np. teraz mamy lato i wspominałem niedawno jak się jeździło z śp. Dziadkiem oraz śp. Wujem oraz Rodzicami do domku kempingowego "Tramp" nad jezioro Lipno, jak pływało się na pontonie ... jak przyjeżdzali kuzyni, Ciotka itd. ... to były czasy ![]() Jednak się rozpisałem ... ![]() Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
|
|